Persberichten politie RivierenlandWeekend 8 en 9 september 2001


Westervoort - Auto's opengebroken
In de avond/nacht van vrijdag op zaterdag zijn er in Westervoort, omgeving de wijk De Leigraaf 6 auto's opengebroken. Goederen zoals CD-spelers, radio's en CD's waren de buit.

Duiven - Wildplassers bekeurd
Op de zaterdagavond zijn in de omgeving van het CCOG in Duiven meerdere personen bekeurd ter zake van het gebruik van alcohol op straat en het wildplassen. De politie Duiven zal hierop toe blijven zien en bekeuren.
Tijdens het bekeuren meende een 20 jarige man uit Westervoort zich met de politiezaken te moeten bemoeien waarbij hij de politiemensen beledigden. Hij is daarvoor aangehouden en pleegde heftig verzet bij zijn aanhouding. Voor beide feiten is proces-verbaal opgemaakt. Tijdens deze aanhouding bemoeide zich weer een andere jongeman van 17 jaar zich ermee. Deze werd meerdere malen gesommeerd door te lopen en zich te verwijderen doch hij bleef, waarschijnlijk mede door drankgebruik, iedere keer weer terugkomen. Ten einde aan deze overlast een einde te maken is ook hij aangehouden en bekeurd voor het niet voldoen aan een vordering om zich te verwijderen in een bepaalde door de politie aangegeven richting.
Eerder die avond was al een 20 jarige man bekeurd ter zake van het belemmeren van de politie in haar taakuitvoering. Twee politiemensen wilden jeugdige dames op een bromfiets aanspreken op hun rijgedrag doch door zijn gedrag, hij ging steeds voor de politiemensen staan en belemmerde hen om door te lopen en pakte zelfs een van de politiemensen vast, konden deze dames niet worden aangesproken.

Westervoort - Kettingbotsing met gewonden
Op zaterdagmiddag is op de RW 12 ter hoogte van Westervoort een kettingbotsing geweest waarbij drie auto's betrokken waren. Doordat een personenauto in de slip raakte door overvloedige regenwater remden andere auto's zodanig af dat zij daarbij met elkaar in botsing kwamen. De geslipte automobiliste raakte o.a. de middenberm. Deze bestuurster is met haar baby voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht en de baby is ter observatie een nacht opgenomen.

Bemmel - Vechtpartij en bedreiging met alarmpistool Afgelopen vrijdagavond kwamen drie jongens bij een bewoner van de Kuiplaan te Bemmel aan de deur om een geschil op te lossen. Aan de deur ontstond gelijk een vechtpartij waarbij over en weer rake klappen vielen. Vervolgens trok een van de drie een vuurwapen en richtte deze op het hoofd van de hoofdbewoner tevens werden hier allerlei bedreigingen bij geuit. Ondanks dit dreigement wist hij toch deze drie jongens naar buiten te werken. Hierna probeerde ze nog met een straatklinker een ruit in te gooien. Later op de avond werden de drie jongens op aanwijzing van getuigen klem gereden en aangehouden. Een speurhond wist het wapen dat de dader(s) hadden weggegooid op te sporen. Het betrof hier een alarmpistool. De daders, een uit Bemmel en twee uit Arnhem, zijn ingesloten

Deel: ' Persberichten politie Rivierenland '
Lees ook