Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van woensdagmorgen 8 augustus 2001
10:07 woensdag 8 augustus 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

MEPPEL

Een 18 jarige bromfietser uit Steenwijk is dinsdagnacht met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De bromfietser kwam op de kruising Burgemeester Knopperslaan Oosteinde in botsing met een auto, bestuurd door een 33 jarige man uit Elim. Die verklaarde dat hij groen had toen hij met zn auto de kruising opreed, maar toch was gestopt omdat hij het idee had dat de bromfietser zou doorrijden. Bij zijn poging om vervolgens achter de auto langs te rijden raakte de bromfietser de auto en kwam ten val.

DWINGELOO

De politie heeft dinsdagavond op de Leeuweriksveldweg in Dwingeloo een 39 jarige automobilist uit Hierden van de weg gehaald. De man die slingerend over de weg reed scoorde bij de ademtest bijna drie promille alcohol. De man was met vakantie op een camping in Dwingeloo. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie was door voorbijgangers attent gemaakt op de man.

HOOGERSMILDE

De politie heeft dinsdagnacht een 24 jarige inwoner van Enschede aangehouden. De man wordt verdacht van brandstichting in een berging van een caravan op een camping in Hoogersmilde. De 37 jarige bewoonster van de caravan was wakker geworden van lawaai rond de caravan en zag dat de berging in brand stond. Samen met de beheerder heeft ze de vlammen geblust. Uit de koelkast in de berging bleken twintig flesjes bier te zijn verdwenen.
Een mobiele telefoon die op het pad naast de caravan was gevonden leidde de politie naar de vermoedelijke dader. Zn moeder belde om te informeren waar haar zoon bleef. De politie heeft hem toen opgewacht bij zijn vakantieadres.

HOOGEVEEN

Een gekantelde vrachtauto zorgt op de A28 bij Hoogeveen voor veel overlast voor het overige verkeer.
Een 25 jarige chauffeur uit het Duitse Geeste verloor woensdagmorgen rond half negen door nog onbekende oorzaak de controle over zijn combinatie en kwam ter hoogte van de oprit Hoogeveen in de berm. Bij een correctiepoging schaarde de combinatie en kantelde. De chauffeur, die er met lichte verwondingen van af kwam, was met 28 ton meel onderweg van Meppen naar Smilde. Zowel de oprit Hoogeveen als de rechter rijstrook in de richting Assen zijn afgesloten voor het verkeer. De verwachting is dat het verkeer op de A28 nog de hele morgen hinder zal ondervinden van de bergingswerkzaamheden.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook