Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Donderdagochtend 2 augustus 2001
10:09 donderdag 2 augustus 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875

HOOGEVEEN
Bromfietser zwaar onder invloed
Woensdagmiddag tegen 17.00 uur zagen politiemensen een bromfietser rijden door het Steenbergerpark, die bij controle nogal beschonken bleek. Bij de ademtest scoorde hij maar liefst 1305. De man, een 32-jarige Hoogevener, was zo dronken dat hij eerst ter ontnuchtering moest worden ingesloten voordat hij kon worden verhoord.

DWINGELOO
Automobilist onder invloed
Woensdagnacht rond 1.30 uur heeft de politie een 22-jarige automobilist uit Diever van de Entingheweg gehaald, die teveel gedronken had. Bij de ademtest blies hij 480, en kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt.

ASSEN
Woninginbraak
Woensdagavond is ingebroken in een woning aan de Kiepheugte. De 54-jarige bewoner ontdekte de inbraak bij thuiskomst. Hij mist onder meer een videocamera en een geldbedrag.

BEILEN
Winkeldiefstal
Woensdagmiddag rond 15.30 uur is een 33-jarige vrouw uit Hooghalen betrapt bij de diefstal van kleding in een winkel aan de Brinkstraat. Ze kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt.

HOOGEVEEN
Winkeldiefstal
Ongeveer een uur later werd hier in de Hoofdstraat een 24-jarige man uit Appelscha opgepakt wegens diefstal van drie paar schoenen. Hij kreeg na overleg met Justitie een boete opgelegd van 400 gulden.

EMMEN
Verdachte steekpartij aangehouden
Woensdagavond omstreeks 23.30 uur is aan De Dillen een conflict ontstaan tussen buurtbewoners. Een 56-jarige man ergerde zich aan buren met visite die buiten zaten, en hij zei daar wat van. De discussie die daarna ontstond liep uit de hand en resulteerde erin dat deze man een 37-jarige man uit Emmen, die bij de buren op visite was, met een mes in zijn hand stak. Deze man is naar het ziekenhuis overgebracht waar hij aan zijn letsel, een doorgesneden pees van een vinger, is behandeld. De politie heeft de verdachte even later in zijn woning aangehouden, en het mes in beslag genomen. Hij is voor een nader onderzoek ingesloten

EEXTERVEENSCHEKANAAL
Verdachte van bedreiging en vernieling aangehouden Woensdagavond rond 21.45 uur kreeg de politie een melding van bedreiging en vernieling op het AZC aan de Semsstraat. Een 39-jarige man uit Veendam had daar iemand van de bewaking bedreigd en enkele ramen vernield. Hij is aangehouden en voor een nader onderzoek ingesloten.

VERKEERSCHEF BLIJ MET NIEUWE WETGEVING
Klik op Sneu Geld.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook