Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zaterdag 18 augustus 2001
15:47 zaterdag 18 augustus 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

GASSELTE / DALEN / COEVORDEN

De politie heeft vrijdagnacht op het Gasselterveld in Gasselte een 20 jarige inwoner van die plaats aangehouden op verdenking van inbraak in een auto aan de Achter de brinken in Gasselte. De inbraak werd gemeld door de 39 jarige bewoonster. Zij kon niet slapen en zag vanuit haar woonkamer dat de verdachte aan de auto zat te morrelen die bij haar op de oprit stond. Samen met haar man moest ze constateren dat de radio CD speler uit het dashboard verdwenen was. Nadat de opgeroepen agenten de zaak hadden behandeld troffen ze op het Gasselterveld een fietser aan die er bij het zien van de politieauto vandoor ging. De man werd achterhaald en bleek in het bezit te zijn van de autoradio CD speler uit de auto van Achter de Brinken. Na zijn aanhouding en voorgeleiding heeft de man de autokraak bekend. Hij is in de loop van zaterdag in vrijheid gesteld.

In de Meester Cassastraat in Dalen is vrijdagnacht bij een autokraak een radio CD speler gestolen. Hetzelfde is gebeurd bij een auto die stond geparkeerd op de oprit van een woning aan de Roosje Vosstraat in Coevorden.

HUIS TER HEIDE

Een 42 jarige motorrijder uit het Friese Lippenhuizen is donderdagmiddag ernstig gewond overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. De man botste op de Norgervaart bij Huis ter Heide met zijn motor frontaal op een tegemoetkomende bestelbus bestuurd door een 26 jarige man uit Peize. De man uit Peize sloeg in de bocht linksaf om een parkeerplaats op te rijden. Hij verklaarde dat hij de motorrijder niet heeft zien aankomen. De motorrijder liep bij de klap diverse gebroken ledematen en een ernstige hersenschudding op. De chauffeur van de bestelbus was hevig ontdaan maar kwam er verder zonder letsel van af.

HOOGEVEEN

Een 10 jarig jongetje uit Hoogeveen is vrijdagavond met een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op de Mantinghstraat in Hoogeveen op zijn fietsje werd geschept door een auto, bestuurd door een 37 jarige inwoonster van Hoogeveen. Volgens de vrouw kwam het jongetje plotseling vanaf het voetpad de rijbaan opfietsen.

ELIM

Een 18 jarige bromfietser uit Elim kreeg vrijdagnacht een boete van 160 gulden toen hij bij een alcoholcontrole op de Ritmeesterweg werd betrapt op het rijden met een alcoholpromillage van 0,6. Hij is lopend naar huis gegaan.

BEILEN

Personeel van een supermarkt aan de Hekstraat in Beilen betrapte vrijdagmiddag een 37 jarige vrouw uit Assen en een 43 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats erop dat ze kratten met lege bierflesjes uit de emballage opslag achter de zaak hadden weggenomen en die vervolgens voor het statiegeld weer bij de kassa wilden inleveren. Het tweetal is door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Het paar is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

OOSTERHESSELEN

Een school aan de Beatrixlaan in Oosterhesselen is ernstig gedupeerd door een inbraak in het weekeinde van zondag 12 augustus. De inbraak werd op maandag 13 augustus ontdekt en na een inventarisatie komt men op een totaal bedrag van 36.000 gulden aan gestolen spullen en schade aan het gebouw. Er zijn onder meer 12 computerkasten, 2 videorecorders, een geluidsinstallatie en een TV/videocombinatie gestolen.

ASSEN

De politie van Assen heeft vrijdagmiddag in het clubgebouw van een hockeyvereniging aan het Dijkveldpad in Assen twee jeugdige inwoners van Assen aangehouden wegens inbraak en vernieling. De 15 jarige jongens waren betrapt door een bestuurslid van de club. Een 16 jarige jongen die in eerste instantie was gevlucht meldde zich later op het politiebureau. De knapen hadden een vuurtje gestookt in de bestuurskamer van het gebouw. Ze gaan de HALT procedure in.

ASSEN

Een 37 jarige inwoonster van Assen werd bij een supermarkt aan de Industrieweg in Assen betrapt op winkeldiefstal toen ze bij de kassa een tube tandpasta niet afrekende. Een medewerker hield de vrouw aan. De vrouw is na verhoor door de politie met een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd.

EMMEN

In het centrum van Emmen zijn zaterdagmorgen twee tachtig jarige inwoonsters van Emmen het slachtoffer geworden diefstal van hun portemonnee. In beide gevallen hadden de vrouwen de boodschappentas met daarin de portemonnee opgeborgen in hun fietstas. De portemonnees zijn later door inwoners van Emmen leeg teruggevonden.

ASSEN

Aan de Marconistraat in Assen is vrijdagnacht een geparkeerde caravan van een 46 jarige Assenaar volledig uitgebrand. De brand werd ontdekt door voorbijgangers. De politie doet een onderzoek naar brandstichting.

ASSEN

Een conflict tussen buren aan de Schaperstraat in Assen waarbij vrijdagnacht een ruit van een voordeur sneuvelde leidde de politie naar een kleine hennepplantage op de zolder van de woning. De 30 jarige bewoner en een 18 jarige man die verklaarde mede eigenaar te zijn van de kwekerij zijn aangehouden en ingesloten. Beiden hebben de illegale kweek van hennep bekend en vrijwillig afstand gedaan alles wat met de kwekerij te maken had. Ze zijn in de loop van zaterdag weer in vrijheid gesteld

HOOGEVEEN

Een 20 jarig inwoner van Hoogeveen weet dat hij de politie niet ongestraft kan beledigen. Surveillerende agenten zagen dat de man naar hen spuwde toen ze vrijdagnacht op de Hoofdstraat langs hem reden. De agenten hebben hem daarop aangehouden en geverbaliseerd wegens belediging. Hij is de snelrechtprocedure ingegaan.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook