Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Zaterdag 11 augustus 2001
10:41 zaterdag 11 augustus 2001

Ernest Zinsmeyer 06 22662875

EMMEN
Auto in tuin
Vrijdagmiddag omstreeks 18.30 is een 30-jarige vrouw uit Emmen met haar auto in een tuin aan het Valkenveld terechtgekomen. Ze verloor de macht over het stuur toen ze iets van de vloer wilde oppakken. Ze reed vanaf de rijbaan door de schutting en stuitte op enkele zwerfkeien en tuinbeelden. De pas aangelegde tuin liep behoorlijke schade op. De auto ook. Deze moest worden afgesleept.

HOOGEVEEN
Fietsendief opgepakt
Vrijdagmiddag kreeg de politie een melding van diefstal van een mountainbike, bij het zwembad aan de Zwembadweg. Getuigen hadden drie jongemannen zien weglopen met een afgesloten fiets. Op basis van het signalement werd een van de drie even later in de buurt aangetroffen. Hij werd aangehouden, en op zijn aanwijzingen werd de fiets, die even was koudgezet, bij een school teruggevonden. De fiets is inmiddels terug bij de eigenaar. De aangehouden verdachte, een 18-jarige jongeman uit Hoogeveen, kreeg een dagvaarding uitgereikt. Zijn beide mededaders moeten nog worden verhoord.

EMMEN
Inbraak auto
Vrijdagavond is ingebroken in een auto op het parkeerterrein van het Scheperziekenhuis. Een raam werd ingeslagen. Uit de auto verdween een radardetector. De 39-jarige eigenaar, afkomstig uit Valthe, deed aangifte.

ASSEN
Woninginbraak
Vrijdag overdag is ingebroken in een woning aan de Dotterbloemstraat. De 30-jarige bewoonster merkte s middags bij thuiskomst dat haar computer met toebehoren was weggenomen. Ze mist bovendien twee videorecorders. Eerder in de week had ze een sleutelbos verloren, met daaraan de huissleutel. Het vermoeden bestaat dat de dader hier nu gebruik van heeft weten te maken, ook vanwege het ontbreken van braaksporen.

HOOGHALEN
Winkeldiefstal
Vrijdagmiddag rond 16.15 uur is een 32-jarige man uit Hooghalen betrapt op diefstal van drank uit een slijterij annex supermarkt in de Hoofdstraat. Hij was de slijterij ingelopen, had daar een fles drank gepakt, en was vervolgens de supermarkt ingelopen.Daar pakte hij een blikje bier en liep vervolgens weer naar buiten. Het personeel heeft de man overgedragen aan de politie. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt.

HOOGEVEEN
Met gestolen drank opgepakt
Vrijdagavond tegen 20.30 uur zag een parkeercontroleur op de Bilderdijkstraat een 18-jarige jongeman uit Hoogeveen fietsen met een treetje Breezers onder de snelbinder. Hij was samen met een andere jongeman, die ook zon pakket achterop de fiets had. Omdat het vermoeden bestond dat dit gestolen was sprak hij ze aan. De beide ginger er tussenuit, met achterlaten van de gestolen drank. De 18-jarige kwam even later terug, en werd toen alsnog aangehouden. Hij bekende de drank te hebben gestolen uit de opslagruimte van een cafe in Hoogeveen.
Eerder op de dag was hij ook al aangehouden terzake diefstal van een fles Beerenburg in de Grote Kerkstraat. Kennelijk was het allemaal nog niet genoeg. Enkele uren later, rond 1.00 uur, viel hij in de Hoofdstraat bezoekers van een cafe lastig, in zwaar beschonken toestand. Voor de derde keer binnen een dag is hij aangehouden, nu ter zake openbare dronkenschap.

ASSEN
Alcomobilist
Vrijdagnacht omstreeks 3.45 uur controleerde de politie een 20-jarige automobilist uit Assen op Peelo. Hij bleek te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 470, en hij kreeg een rijverbod plus een dagvaarding.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook