Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zaterdag op zondag
16:14 zondag 5 augustus 2001

Martin Panman
0651611628

Door rood

KLAZIENAVEEN. Zaterdagavond gebeurde er een aanrijding op de kruising Brugstraat en Dorsedijk. Dit kruispunt wordt door middel van verkeerslichten geregeld. Een 21 jarige automobilist uit Barger Compascuum reed volgens eigen zeggen door groen licht. Op de kruising werd hij echter aangereden door een 71 jarige automobiliste uit Erica. Deze verklaarde door de lage zon niet goed te hebben gezien of het verkeerslicht wel op groen stond. Gevolg een aanrijding waarbij de autos zwaar werden beschadigd. Geen van de bestuurders raakten gewond.

Scheuren

RODEN. Een politiesurveillance zag vannacht op de Raadhuisstraat een personenauto met hoge snelheid rijden. Met enige moeite konden de politiemensen de auto achterhalen en een stopteken geven. De 30 jarige bestuurder uit Marum, bleek naar alcohol te ruiken. Op het politiebureau blies hij 540 ugl. Met een proces-verbaal en een rijverbod kon hij het bereau verlaten.

Geen rijbewijs

RODEN. In Roden zagen politiemensen zaterdagmiddag een auto rijden, die bestuurd werd door een 35 jarige tijdelijke inwoner van Roden. De politie had deze man eerder gewaarschuwd niet in de auto rijden omdat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Dit keer kreeg hij een proces-verbaal.

Slingerende auto

ASSEN,. Op de Oversingellaan zag de politie een auto rijden die behoorlijk slingerde. De tijdelijk in Westerbork wonende 42 jarige man moest mee naar het bureau om te blazen. Na twee mislukte pogingen lukte het toch. Hij blies 420 UGL. Met een proces-verbaal en een rijverbod kon hij het politiebureau verlaten.

Verroest

EMMER COMPASCUUM. Zaterdagmiddag zagen surveillerende politiemensen een Mini-cooper zonder kentekenplaten rijden. In de auto zaten vier personen. Toen die uitgestapt waren zagen de politiemensen, dat de voorstoelen loszaten en dat er geen achterbank in zat. De vloerplaat was geheel doorgeroest, de richtingaanwijzers en remlichten werkten niet en ook bleek dat voor de auto geen verzekering was afgesloten. Het wrak werd inbeslag genomen en de bestuurder, een 23 jarige man uit Emmer Compascuum kreeg een proces-verbaal.

Geen helm

OOSTERHESSELEN. Zaterdagmiddag zag de politie een man rijden op een scooter, terwijl hij geen helm droeg. Toen de man de politieauto zag ging hij er vandoor. Uiteindelijk werd de bestuurder toch staande gehouden. Zijn scooter werd voor een technisch onderzoek uit het verkeer genomen. Op de rollertestbank bleek dat het te veel vermogen had. Een uitlaat, een carburateur en een cilinder werden van de bromfiets gehaald en zijn inbeslaggenomen. De 17 jarige jongeman uit Zoetermeer kreeg een proces-verbaal.

120 km
KLAZIENAVEEN. Zaterdagavond werd een scooter van een 18 jarige jongeman uit Emmen inbeslaggenomen. Op de rollertestbank bleek dat ook deze scooter veel te veel vermogen had. Volgens de bestuurder reed hij wel 120. Een technisch onderzoek zal aan de scooter worden gedaan. De man krijgt een proces-verbaal.

Inbraak in auto

ZWINDEREN. Een 35 jarige man uit Meeden deed aangifte van diefstal uit zijn auto. Hij kwam juist terug van vakantie en parkeerde zaterdagavond zijn auto op de parkeerplaats van een benzinestation aan de A37 bij Zwinderen. Hij wilde even wat gaan eten in het tankstation. Toen hij terugliep naar de auto zag hij een zwarte auto naast zijn auto staan. Ook zag hij dat de kofferbak van zijn eigen auto open stond. Vervolgens reed de bestuurder van deze auto met hoge snelheid en met gedoofde lichten weg. Uit de auto waren o.a. een tv, een autoradio en luidsprekers gestolen. De man deed aangifte.

Snoepweg

ODOORN. Vannacht kreeg de politie de melding dat er ingebroken was in een snoepkar op het Sivoterrein aan de Kamperfoelistraat. Toen de politie en naar toe reed, zag deze 2 jongens lopen, waarvan 1 een grote doos bij zich had. Bij het zien van de politie stopte een van de jongens snel de doos weg. Toen ze hierop aangesproken werden wisten ze van niets De jongemannen van 17 en 19 jaar oud, beiden uit Emmen, zijn overgebracht naar het politiebureau en daar verklaarden ze dat het snoep meegenomen hadden. Ze kregen een proces-verbaal.

Diefstal op step

ASSEN. Twee jongens van 15 en 17 jaar en tijdelijk woonachtig in Hooghalen, deden zaterdagmiddag op een step boodschappen in een winkel aan de Industrieweg in Assen. De een deed de bootschappen in een tas, die de ander open hield. Dit werd door het winkelpersoneel gezien en bij de kassa werd niet betaald. Beiden zijn aangehouden en overgedragen aan de politie. Ze krijgen een proces-verbaal.

Autokrassen

ASSEN. Zaterdag kreeg de politie een melding dat een man een auto op de Wendakker aan het bekrassen was. De man kon worden aangehouden en bekende dat hij de auto had bekrast. Waarom de 34 jarige man uit Assen het deed is niet duidelijk. Hij krijgt een proces-verbaal.

Taxichauffeur mishandeld

HOOGEVEEN. Vannacht bracht een 29 jarige taxichauffeur uit Balkbrug vier jongemannen van de camping Ekelenberg in Zuidwolde naar Hoogeveen. Daar stapten de jongelui uit en renden hard weg, zonder te betalen. Toen de taxichauffeur riep, dat er nog betaald moest worden, renden twee mannen terug naar de chauffeur, die bang werd en weg rende. Beide jongemannen haalden de chauffeur in, werkten hem tegen de grond en schopten en sloegen hem. Met een gebroken voortand, een hoofdwond en een pijnlijke knie lieten ze de taxichauffeur achter. Ook beroofden ze hem nog even van zijn Gsmmetje. De man deed aangifte en de politie stelt een verder onderzoek in.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook