Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van zaterdag
11:24 zaterdag 14 juli 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Auto op de kop

ASSEN. Op de Kloosterstraat in Assen vloog in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto uit de bocht. Een lantaarnpaal werd daarbij omver gereden en de auto kwam op de kop tot stilstand. De bestuurder, een 23 jr. inwoner van Vijfhuizen had gedronken. Uit een ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,2 promille. De man en zijn twee inzittenden, een 29 jr. man uit Heemstede en een 36 jr. man uit Zwanenbrug, raakten licht gewond. Ze werden door een arts behandeld.


*
Dronken automobilist vliegt uit de bocht

HOOGEVEEN. Een 20 jr. man uit Hoogeveen vloog in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Melkweg in zijn woonplaats met de auto uit de bocht. Hij reed daarbij een lantaarnpaal omver. De man stapte uit zijn auto en liep weg. Hij werd korte tijd later door de politie van zijn bed gelicht. Hij had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,7 promille. Bovendien heeft de man geen rijbewijs. De auto werd inbeslaggenomen.


*
Ravage na voorrangsfout

HOLSLOOT. Twee gewonden, drie behoorlijk beschadigde autos en een kapotte slagboom waren vrijdagmiddag het gevolg van een aanrijding op de kruising van de Oosterhesselerweg met de Ermerstraat en de Vleddersweg in Holsloot. Een 32 jr. automobiliste uit Nieuw Amsterdam verleende geen voorrang. Ze kwam in botsing met een auto bestuurd door een 64 jr. vrouw uit Coevorden. Terwijl de twee gebotste autos rondtolden op de weg naderde een derde auto bestuurd door een 60 jr. man uit Emmen. Hij botste met zijn auto op de twee andere autos. Deze bestuurder en de vrouw uit Nieuw Amsterdam bleven ongedeerd. De auto van de mensen uit Coevorden raakte de slagboom van de brug en kwam net voor het brugwachtershuisje tot stilstand. De 64 jr. bestuurster en haar 68 jr. echtgenoot raakten gewond en kwamen bekneld te zitten in de auto. De brandweer haalde de mensen uit de auto waarna ze naar het ziekenhuis werden vervoerd. De verwondingen lijken mee te vallen.


*
Teveel gedronken

MEPPEL. De politie hield vrijdagavond op de Kromme Elleboog in Meppel een 28 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had zwaar onder invloed een auto bestuurd. Toen de politie hem controleerde had hij net zijn auto op een parkeerplaats tot stilstand gebracht. Een arts nam een bloedproef. De uitslag zal over enkele weken bekend zijn. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.


*
Auto-inbraken

ASSEN. Vrijdag werd in Assen ingebroken in drie autos. Deze stonden geparkeerd aan het Eemsland, de Zadelmakerstraat en de Jan Bommerstraat. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in twee autos die stonden geparkeerd aan Het Sticht. Bij alle autos werd een ruit vernield en werden radios, een radardetector en CDs gestolen.


*
Vreemde man in auto

RUINEN. Vrijdagavond troffen bewoners van de Meppelerweg in Ruinen een vreemde man aan in hun bestelbusje. Het bleek een 20 jr. inwoner van Hoogeveen te zijn. Volgens de man wilde hij schuilen voor de regen en was daarom in het niet afgesloten busje gaan zitten. Hij bleek echter wel al de sleutels van de auto, die in het contactslot hadden gezeten, in de zak te hebben. De politie nam hem mee naar het politiebureau en na verhoor werd hij op vrije voeten gesteld.


*
Man springt in kanaal en verdrinkt

HOOGEVEEN. Twee voorbijgangers zagen vrijdagavond op de Edisonstraat in Hoogeveen een man van de brug springen over het industriehavenkanaal. Een duikploeg van de brandweer vond de man ongeveer een half uur later in het water. Hij bleek toen al te zijn overleden. De politie gaat uit van zelfmoord. De identiteit van de man is nog niet vastgesteld.


*
Vervelende man aangehouden

EMMEN. In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie op het Uilenveld in Emmen een 42 jr. man uit die plaats aan. Hij zat met nog een aantal personen bij een 47 jr. plaatsgenote in de auto. Toen deze vrouw een bekeuring kreeg omdat ze de auto niet voor elkaar had, bemoeide de man zich daar mee. Dit liep uit de hand waarbij een politieman een klap kreeg. Met gebruik van enig geweld werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het beletten van het werk van een politieman, mishandeling en het plegen van verzet bij zijn aanhouding.


*
Man overleden na ongeval

BORGER. Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Hoofdstraat in Borger is zaterdagmorgen een bejaarde man om het leven gekomen. Zijn echtgenote raakte gewond. De man reed op de rotonde in de Hoofdstraat, waarschijnlijk met vrij hoge snelheid, rechtdoor. De auto reed een boom omver en kwam schuin naast de rotonde tegen een pilaar tot stilstand. De brandweer haalde het gewonde echtpaar uit de auto. Kort hierna overleed de man. De politie houdt er rekening mee dat de man onwel is geworden en daardoor rechtdoor is gereden.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook