Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zaterdag 21 juli 2001
12:06 zaterdag 21 juli 2001

Roel Hallink, tel.: 06-51528156


* Op drie wielen

ASSEN Afgelopen nacht zag een weggebruiker in Mastemakerstraat een auto rijden op 3 banden en een velg. De gewaarschuwde politie zag de zwaar beschadigde auto op een oprit van een woning staan. Van één van de wielen was de complete band verdwenen. De bewoner van huis en ook eigenaar van de auto verklaarde in Groningen een aanrijding te hebben gehad. De man, een 33-jarige Assenaar, bleek gedronken te hebben. Hij is aangehouden en een blaastest wees 1.8 promille uit. De man is overgedragen aan de politie in Groningen. Het bleek dat hij daar met zijn nagenoeg nieuwe auto, 2 andere autos en een vluchtheuvel total loss had gereden en er vandoor was gegaan en wel op drie banden naar Assen.


* Aanrijding en onder invloed

HOOGEVEEN Vanmorgen vroeg reed een 24-jarige inwoner van Hoogeveen over de Wilhelminastraat. Op de Kruising met de van Echtenstraat verleende hij geen voorrang aan een bestelauto, bestuurd door een 32-jarige Hoogeveense. De man bleek gedronken te hebben en is aangehouden. De blaastest wees 1.5 promille uit. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kreeg hij een dagvaarding mee.


* Auto tegen boom

ZWINDEREN Gisteravond is op de Burgemeester Legroweg een 29-jarige man uit Coevorden zwaar gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed richting Coevorden en in een bocht naar links raakte hij de macht over het stuur kwijt. Hierdoor raakte hij in een slip en kwam aan de linkerzijde van de weg tegen een boom tot stilstand. Hij is zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.


* Aanrijding op de A28

BEILEN Afgelopen nacht reed een 20-jarige man uit Groningen over de A28 nabij Beilen. Toen hij een vrachtauto in wilde halen, kwam hij, vermoedelijk door vermoeidheid, in de linkerberm. Na ongeveer 100 meter in de berm te hebben gereden en de vangrail te hebben geraakt, schoot de auto naar rechts. Op de rechterrijbaan reed op dat moment een vrachtauto en deze werd aan de voorzijde geraakt door de personenauto. De Groninger had wat last van zijn been, maar kwam verder met de schrik vrij. Wel bleek dat hij geen rijbewijs had en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.


* Onder invloed

HOOGEVEEN Op het Schutsplein werd gisteravond een auto gecontroleerd, waarbij bleek dat de bestuurder, een 51-jarige man uit Nieuweroord, teveel gedronken had. Aan het bureau blies hij vervolgens 545 µg/l (ongeveer 1.25 promille) Met een dagvaarding mocht hij na verhoor het bureau verlaten.


* Radardetector weg

MEPPEL Gisteravond werd aan de Grote Oever van een auto een ruit ingeslagen. Uit de auto werd een radardetector gestolen.


* Inbraak in woning

RODEN Afgelopen nacht werden bewoners van een woning aan De Vennen wakker van een onbekend geluid in hun woning Toen zij polshoogte gingen nemen bleek dat er bij hen was ingebroken. De daders hebben de garagedeur weten open te krijgen. Vermist worden 3 portemonnees, rijbewijzen, enkele bank- en giropasjes en een GSM-toestel. Totale schade is nog niet bekend.


* Ruit ingegooid

HOOGEVEEN Afgelopen gooide een 32-jarige Hoogevener een ruit in van een zaak aan de Grote Kerkstraat. De eigenaar van de zaak hield de man aan en droeg deze over aan de politie. De man is verhoord en snelrecht werd toegepast.


* Werkneemster betrapt bij diefstal

KLAZIENAVEEN Gisteren werd bij een winkel aan het Van Echtenskanaal een werkneemster betrapt bij het stelen van f 100,-- uit het kantoor. De vrouw, een 23-jarige inwoonster van Erica, werd overgedragen aan de politie. Uit het ingestelde onderzoek is gebleken dat zij de laatste maanden voor ongeveer f 750,-- uit de zaak heeft gestolen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.


* Mishandeling

COEVORDEN Afgelopen nacht is aan de Seinstraat een 17-jarig meisje uit Emmen mishandeld. Ter plaatse werd een 24-jarige man uit Emmen aangehouden als verdachte van deze mishandeling. Hij had haar klappen op het hoofd gegeven, waardoor zij een dik gezwollen gelaat bekwam. Uit de eerste verklaringen is gebleken dat het motief gezocht moet worden in de relatiesfeer.


* Slachtoffertje van aanrijding overleden

EXLOO Het gisteren bij de aanrijding op de Valtherweg zwaar gewond geraakte meisje van 2 jaar, Daniëlle Diepstra uit Borger, is gisteren later in middag aan haar verwondingen overleden. Het meisje was gistermorgen na de aanrijding zwaargewond overgebracht naar het AZG in Groningen. Zij zat bij haar moeder in de auto en die, door nog onbekende oorzaak, de macht over het stuur verloor en tegen een boom tot stilstand kwam.


* Botsing tussen familieleden

EMMEN Gistermiddag raakten twee autos elkaar op een wegversmalling van de Warmeerweg. De schade leek nogal mee te vallen en het bleek dat een 28-jarige Emmenaar en zijn 62-jarige oom, ook uit Emmen, elkaar geraakt hadden. De schade zou thuis onderling geregeld worden, maar éénmaal thuis bleken de lezingen over de aanrijding behoorlijk te verschillen. Familie werd opgetrommeld en nu kwam het tot een botsing tussen de familie, waarbij behoorlijk klappen vielen en er diverse stukken huisraad sneuvelden. Na bemiddeling van de politie, waarbij alles nog eens op een rijtje werd gezet, keerde de rust terug.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook