Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zondag 22 juli 2001
15:27 zondag 22 juli 2001

Roel Hallink, tel.: 06-51528156


* Met ruim 2.3 promille achter het stuur

ASSEN Zaterdagavond veroorzaakte een 36-jarige Assenaar, met ruim 2.3 promille alcohol, 2 keer een aanrijding, stopte daarbij niet, maar reed naar huis. Op de Nobellaan raakte hij de auto van een 42-jarige man uit Assen, waarbij er schade ontstond aan de auto van deze man. Vervolgens botste de dronkeman tegen een paaltje op de kruising van de Vredeveldseweg en de Pelikaanstraat. Op de Zilverschoonstraat werd de auto aangetroffen en werd de bestuurder in zijn woning aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. De man is aangehouden en aan het bureau blies hij 1015 µg/l (ongeveer 2.35 promille). Toen het rijbewijs van de man ingevorderd zou worden, bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. De auto van de man is in beslag genomen. Hij mocht zijn roes uitslapen aan het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt


* Aanrijding en onder invloed

KLAZIENAVEEN Zaterdagmiddag reed een 37-jarige inwoonster van Klazienaveen over de Kazerneweg en bij de kruising met de Planeet zag zij van rechts een auto naderen. Ze wilde deze wel voorrang verlenen, maar haar auto gleed door en botste tegen de van rechtskomende auto. De bestuurder van deze auto, een 39-jarige man uit Nieuw Dordrecht, bleek teveel gedronken te hebben en blies aan het bureau 1.25 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de man kreeg en dagvaarding mee.


* Met teveel op de sloot in

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag is een 26-jarige man uit Hoogezand met zijn auto op de Abel Tasmanstraat in de sloot terechtgekomen. Hij reed over deze straat en in een bocht naar links verloor hij de macht over het stuur, toen hij een telefoontje kreeg en deze wilde opnemen. Bij de stuurcorrectie schoot hij langs een boom en kwam rechts van de weg in de sloot terecht. Bij onderzoek bleek dat hij teveel gedronken had en hij blies aan het bureau 1.25 promille. Snelrecht werd in deze toegepast.


* Onder invloed

GEES Op de Dorpsstraat werd afgelopen nacht een auto gecontroleerd, waarbij bleek dat de bestuurster teveel gedronken had. De vrouw, een 31-jarige inwoonster van Sint Annaparochie, blies aan het bureau 760 µg/l (ongeveer 1.75 promille). Haar rijbewijs is ingevorderd. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.


* Inbraken in autos

REGIO Afgelopen weekeinde is er op diverse plaatsen in Drenthe ingebroken in autos. In Assen aan het Wittezomer werd van een auto een slot geforceerd en werden 2 boxen met in totaal ongeveer 12 cds gestolen. Aan de Vredeveldsweg was op een oprit een auto opengemaakt en geheel doorzocht. De radio was wel uit de console gehaald, maar niet gestolen.
In Meppel werd ingebroken in autos aan de Javastraat en de Vledderstraat alwaar radardetectoren werden gestolen en aan de Bloemendalstraat waar een ruit werd ingeslagen, maar waar niets vermist wordt.
In Zuidlaren aan de Brink Oostzijde werd een auto opengebroken en vermist worden de radio, een GSM en de autopapieren. In Coevorden werd ingebroken in autos aan de Van Rechterenlaan, de Rembrandtlaan en de Emmastraat. In al deze gevallen werd een ruit ingeslagen en werden de radardetectoren eruit gehaald.


* Inbraak zomerhuisje

DALEN Afgelopen weekeinde is er ingebroken in een zomerhuisje aan de Reindersdijk. De daders zijn binnen gekomen door het forceren van een slaapkamerraam. Gestolen werden 3 paspoorten, 3 inentingsboekjes, een diskman, een spelcomputer, 2 fototoestellen, een GSM en autosleutels.


* Inbraken in bergingen

EMMEN In de nacht van vermoedelijk vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een 4-tal bergingen onder een flat aan de Houtweg. De deuren waren ingetrapt. Uit een van de bergingen was een nieuwe Gazelle fiets gestolen, alsmede een vlakschuurmachine. Het is nog niet duidelijk wat uit de andere drie is gestolen.

Aan de Klepel werd afgelopen nacht ook ingebroken in een 4-tal kelderboxen. Alle deuren waren geforceerd. Uit een werd een twee tal fietsen, een klopboormachine en een handboormachine gestolen. Of uit de andere boxen ook iets gestolen is zal vandaag of morgen nader bekeken moeten worden.


* Vernieling in café

HOOGEVEEN Vrijdagavond hebben 2 mannen in een café aan de Grote Kerkstraat met barkrukken gegooid, omdat ze te horen kregen dat zij geen alcoholische drank meer kregen, daar zij al voldoende op hadden. Bij deze actie sneuvelde het een en ander. Onderzoek naar deze daders had geen succes. Zaterdagmorgen nam een van hen contact op met het politiebureau, omdat hij van anderen had gehoord van zijn wandaden. Beide zijn ontboden en verhoord. De beide mannen, van respectievelijk 34 en 39 jaar uit Hoogeveen, wisten zich weinig meer te herinneren. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake vernieling.


* Ruiten ingegooid

RUINERWOLD Afgelopen nacht is er aan het Dijkhuizen bij een winkel een ruit ingegooid. Een groep jongelui is hieraan vermoedelijk debet. De thermopane ruit van 200 x 156 is vermoedelijk met een stuk bermpaal ingeslagen, want een gedeelte hiervan werd in de winkel terug gevonden. Totale schade is niet bekend.

EMMEN Afgelopen nacht werd aan de Hoofdstraat van een zaak tegen een ruit geslagen, die daardoor is gebarsten. De dader, een 22-jarige man uit Zweeloo werd ter plaatse aangehouden. Hij is voor onderzoek ingesloten.


* Bedreiging

EMMEN Zaterdag laat in de middag werd op een parkeerterrein aan de Weerdingestraat een 36-jarige man uit Emmen bedreigd door een 62-jarige plaatsgenoot. Deze had zijn bedreigingen kracht bijgezet door te zwaaien met een mes. De dader is even later aangehouden en het mes is in beslag genomen. De dader is ingesloten en in verzekering gesteld. Het is nog niet duidelijk wat het motief is van deze bedreiging.


* Drugs

HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag werd door bezoekers van een café aan de Hoofdstraat aan het personeel het vermoeden geuit dat een andere bezoeker zou dealen in drugs en dat gezien was dat hij pillen bij zich had. Deze verdachte is daarop door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Bij fouillering van de man, een 19-jarige man uit Noordscheschut, werden 31 pillen aangetroffen. De verdachte gaf aan dat het drugs waren, hetgeen uit eerste test ook is gebleken. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt nog voortgezet.


* Fietsers aangereden

COEVORDEN Vanmiddag rond kwart voor twee is een echtpaar uit Slagharen aangereden op het Coevorderkanaal. De man en vrouw fietsten naast elkaar richting Coevorden, toen zij plotseling van achteren werd aangereden door een bromfiets. Beide kwamen te vallen en de 63-jarige vrouw bekwam daarbij ernstig hoofdletsel en is overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg. Haar 66-jarige man kwam met wat kneuzingen er redelijk van af. De bromfietser is na de aanrijding door gereden. Het betreft een blauwe bromfiets/scooter. Achterop zat een meisje met een slankpostuur en lang donker haar. Zij droeg geen helm. Zij had nog geroepen van Sorry. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook