Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Zondag 14 oktober 2001
16:18 zondag 14 oktober 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875

FLUITENBERG
Met drank op de sloot in
Zaterdagnacht rond 5 uur is een 26-jarige man uit Fluitenberg met zijn auto op de Schuinedijk in de sloot beland. Hij was naast de weg terechtgekomen en had daarna de controle over zijn auto verloren. Hij bleek te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 405, en kreeg een dagvaarding.

MEPPEL
Bromfietser onder invloed
Zaterdagnacht tegen 1.30 uur reed een 20-jarige man uit Meppel met zijn bromfiets over de Kleine Oever. Hij reed door een rood licht en kreeg politie achter zich aan. Nadat hij aan de kant was gezet bleek hij te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 490, wat hem een dagvaarding opleverde.

AUTOMOBILISTEN ONDER INVLOED
MEPPEL
Zaterdagavond tegen 20.15 uur reed een 21-jarige man uit Staphorst met zijn auto over de Grote Akkerstraat. Bij controle blies hij 255; dat leverde hem een boete op van 410 gulden.
BEILEN
Zaterdagnacht rond 5 uur reed een 23-jarige Assenaar met zijn auto over de Esweg. Hij blies bij de ademtest 500, en kreeg een dagvaarding uitgereikt.

COEVORDEN
Auto-inbraken
Vrijdagnacht is aan de Wethouder Donkerstraat een auto opengebroken. De 35-jarige eigenaar mist zijn radio-cdspeler. Dezelfde nacht werd aan de Secr. Bruintjesstraat ook een auto opengebroken. Het rechterportierslot was met grof geweld vernield. De 21-jarige eigenares mist haar autoradio, en een leren jas. Op de Clematisstraat is ingebroken in de auto van een 24-jarige bewoner van deze straat. Ook hij is zijn radio kwijt.

ASSEN
Auto-inbraak
Zaterdagnacht is aan de Stadhouderslaan een auto opengebroken. De 24-jarige eigenaar mist de autoradio.

HOOGEVEEN
Auto-inbraken
Zaterdagnacht is aan de Schoolstraat een auto opengebroken. De 40-jarige eigenaar, woonachtig in Hoogeveen, mist een radardetector en een GSM-telefoon.
Op de Tamboerlaan verdween ook een radardetector uit een geparkeerde auto. De 31-jarige eigenares merkte zondagochtend dat een raam was vernield en deed aangifte.

MEPPEL
Woninginbraken
Zaterdag is ingebroken in een woning aan de Gasgracht. De 74-jarige bewoner merkte bij thuiskomst dat zijn balkondeur op de bovenverdieping was opengebroken. Uit de woning is een geldbedrag gestolen. Deze inbraak is gepleegd tussen 14.00 en 20.15 uur. Aan de Tweeloo is ook een woninginbraak gepleegd. Hier is de achterdeur geforceerd. De 64-jarige bewoner mist een bedrag aan geld.

ZUIDLAREN
Inbraak supermarkt
Zondagochtend even voor 7.00 uur is ingebroken in een supermarkt aan de Havezathelaan. Om binnen te komen is de toegangsdeur vernield. Uit de winkel is een hoeveelheid shag en sigaretten gestolen.

PATERSWOLDE
Vandalen opgepakt
Zaterdagochtend tegen 7.30 uur zag een getuige dat twee jongens over een personenauto liepen die in de Nieuwe Akkers stond geparkeerd. Daardoor ontstond schade. Op aanwijzingen van de getuige konden de daders even later worden aangehouden. Deze twee, een 18-jarige jongen uit Paterswolde en een 19-jarige uit Eelde, kregen beide een snelrechtdagvaarding uitgereikt na verhoor.

NOORDSESCHUT
Autos vernield
Zaterdagnacht zijn aan de Rahderweg twee autos vernield. Van beide autos zijn ruiten vernield.

ZUIDWOLDE
Ruit politiebureau vernield
Zaterdagnacht is een raam vernield van het politiebureau aan de Raadhuisstraat. Het raam naast de voordeur is met een stuk steen kapotgeslagen.

EMMEN
Verdachte vernieling aangehouden
Zondagochtend omstreeks 8.00 uur heeft een 23-jarige man uit Emmen twee ramen vernield van een woning aan de Fokkingeslag. Kort daarop kon hij worden aangehouden, en na verhoor is hij met een snelrechtdagvaarding de deur weer uit gegaan. Hij had de ramen vernield na problemen met de bewoner van dit adres.

KLAZIENAVEEN
Aanhoudingen na vechtpartij
Zaterdagnacht tegen 1.30 uur ontstond in de Langestraat een vechtpartij waar politie bij werd geroepen. Het bleek dat twee mannen uit Emmen van 18 en 33 jaar, die in hun auto probeerden weg te rijden, werden belaagd door een groep Klazienaveners. Om nog onduidelijke redenen hadden ze het met elkaar aan de stok gekregen. Agenten zagen dat een 29-jarige man uit Klazienaveen tegen de auto schopte en sloeg. Hij werd aangehouden. Daarbij verzette hij zich, en kreeg hulp van een 31-jarige plaatsgenoot. De agenten gebruikten daarop pepperspray, en de twee konden worden overgebracht naar het bureau. Beide zijn ingesloten en in de loop van zondag na het afleggen van een verklaring met een proces-verbaal op zak weer heengezonden.

MEPPEL
Been gebroken
Zaterdagnacht rond 4.00 uur heeft een 22-jarige man uit Meppel bij een vechtpartij op het Zuideinde zijn been gebroken, nadat hij een schop had gekregen. Met een gebroken kuit- en scheenbeen is hij naar het ziekenhuis gebracht. Waardoor de vechtpartij is ontstaan, en wie er bij betrokken zijn geweest is nog niet duidelijk. De politie heeft dit in onderzoek.

HOOGEVEEN
Aanhoudingen na vechtpartij
Zaterdagnacht tegen 3.30 uur zijn twee mannen uit Hollandscheveld aangehouden na een vechtpartij op het Prins Mauritsplein. Ze werden aan de politie aangewezen door de portiers, nadat ze eerder ruzie hadden gezocht met andere bezoekers. Nu gingen ze met elkaar op de vuist. Na de aanhouding verzette een van hen, een 24-jarige man, zich hevig. Na gebruik van pepperspray kon hij worden overgebracht, zodat de rust in de omgeving weerkeerde. Onderweg richtte hij nog wel vernielingen aan in de politiebus.
Eerder op de nacht was op het Mauritsplein een 15-jarige jongen uit Geesbrug met een kapot glas in zijn gezicht geslagen. Met snijwonden in zijn gezicht is hij voor behandeling naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. Naar aanleiding daarvan zijn twee jongens aangehouden, die daar bij betrokken waren. Het gaat om een jongen van 14 uit Hoogeveen en een van 17 jaar uit Hollandscheveld. Onderzoek moet uitwijzen wie de dader is.

EMMEN
Horecaproject
Tijdens het project zijn zaterdagnacht in het centrum 25 parkeerbonnen uitgeschreven. Een bekeuring werd uitgeschreven voor het drinken van alcohol op de openbare weg, en een voor het wildplassen.

HOOGHALEN
Herinneringscentrum beklad
Zaterdagochtend is ontdekt dat rondom het herinneringscentrum aan de Oosthalen de twee zuilen, verkeersborden, betonblokken, en bomen zijn beklad met hakenkruizen en andere tekens. Ook zijn stickers geplakt met daarop de tekst Juden raus. De politie heeft deze zaak in onderzoek.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook