Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Vrijdagochtend 12 oktober 2001
09:39 vrijdag 12 oktober 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875
(Piket en persvorlichting tot maandagochtend)

HAVELTE
Met drank op tegen de boom
Donderdagavond tegen 23.30 uur reed een 18-jarige automobilist uit Darp over de Nieuwe Ruiterweg. Daar botste hij tegen een dikke eik. Mede door het dragen van de gordel bleef hij ongedeerd. Wel bleek hij te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 505. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding.

KLAZIENAVEEN
Met drank op over de kop
Donderdagnacht rond halfvijf reed een 21-jarige man uit Klazienaveen met zijn auto over de Dordsedijk. Vanuit de richting Weiteveen reed hij Klazienaveen binnen en raakte daar de rand van de verkeersgeleider. Daardoor werd zijn auto gelanceerd, en kwam na enkele koprollen in het weiland terecht. De man bleef ongedeerd, maar bleek wel te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 235, wat hem een snelrechtdagvaarding opleverde.

ASSEN
Fietsendief aangehouden
Donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur zagen agenten een 37-jarige Assenaar over de Brink fietsen, met een afgesloten fiets op zijn nek. Hij werd aangehouden wegens de diefstal. Omdat er nog een aantal andere zaken van hem bij Justitie lopen, wordt deze bij de rest gevoegd.

HOOGEVEEN
Auto-inbreker aangehouden
Donderdagnacht rond 3.00 uur werd ingebroken in een auto aan de Sperwerlaan. Een getuige had de dader zien wegfietsen en gaf het signalement door aan de politie. Die trof even later de verdachte aan, in het bezit van een radio, afkomstig van de inbraak. De man, een 18 jarige inwoner van Hoogeveen, is aangehouden en voor een nader onderzoek ingesloten.

KLAZIENAVEEN
Diefstal lege flessen
Donderdagmiddag tegen 16.00 uur is een 31-jarige man uit Emmen betrapt bij de diefstal van 2 kratten met lege flessen. Hij had deze gestolen aan de achterzijde van een winkel aan de Langestraat, en wilde ze aan de via de voorkant weer inleveren om statiegeld te innen. Dat feest ging niet door omdat iemand hem had gezien. De man is aangehouden en na verhoor met een snelrechtdagvaarding weer heengezonden.

UFFELTE
Autobanden gestort
Donderdagmiddag- of avond zijn honderden autobanden gestort op de Holtweg, tussen de Noordessenweg en de Weg achter de Es. De politie stelt een onderzoek in om de herkomst van de banden te traceren en vraagt eventuele getuigen om informatie door te geven. Dit is de derde keer in korte tijd dat in deze omgeving autobanden worden gedumpt.
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook