Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van dinsdagmiddag
17:04 dinsdag 2 oktober 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Geen voorrang

ASSEN. Een 68 jr. automobilist verleende dinsdagmiddag op de kruising van de Selma Lagerloflaan met de Stadhouders in zijn woonplaats Assen geen voorrang aan een andere auto. Het gevolg was een aanrijding waarbij de 30 jr. uit Assen afkomstige bestuurder van de andere auto gewond raakte. Omdat hij nekletsel had verwijderde de brandweer het dak van zijn autro waarna hij door ambulancepersoneel werd afgevoerd naar het ziekenhuis.


*
Tas uit auto gestolen

GASSELTE. In de nacht van maandag op dinsdag werd in de E Hiddingelaan in Gasselte uit een auto een tas gestolen. De auto stond afgesloten geparkeerd op de oprit van een woning. In de tas zaten allerlei spulletjes.


*
Gokkast geplunderd

MEPPEL. Bij een inbraak in een café aan het Zuideinde in Meppel is in de nacht van maandag op dinsdag een gokkast leeggehaald. Men kwam het café binnen door een raam open te breken. Binnen werd de gokkast opengebroken en het daarin aanwezige geld meegenomen.


*
Oplichtertje Kinderpostzegels bekend

ASSEN. Een 11 jr. jongen uit Assen heeft dinsdagmorgen tegenover de politie bekend dat hij meerdere mensen in Assen heeft opgelicht door hen voor te spiegelen dat hij kinderpostzegels verkocht. De mensen moesten hem allemaal contant betalen. De in totaal tien benadeelden wonen allemaal in de omgeving van de Oldambtstraat, Fivelingostraat en Hunsingostraat. De jongen haalde op deze manier ruim f. 150,- op. De politie had in verband met het onderzoek naar dit oplichtertje een aantal jongens gehoord, waaronder ook de dader. Hij ontkende in eerste instantie maar werd later door zijn vader weer aan het politiebureau gebracht waar hij toen wel met de waarheid voor de dag kwam. Het geld had hij nog in bezit en dit wordt teruggegeven aan de benadeelden. De jongen krijgt via het bureau HALT een alternatieve straf.
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook