Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Dinsdagochtend 16 oktober 2001
10:52 dinsdag 16 oktober 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875

NOORD SLEEN
Ongeval met letsel
Maandagavond omstreeks 20.30 uur is een 28-jarige man uit Emmen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij reed met zijn auto op de Emmerstraat en botste daar om onduidelijke redenen tegen een boom. Hij werd door ambulancepersoneel ter plekke nagekeken vanwege bij de botsing opgelopen borstklachten. De auto raakte totaal vernield.

HOOGEVEEN
Dodelijk verkeersongeval
Maandagmiddag rond 17.00 uur is een 38-jarige man uit Hoogeveen bij een ongeval ernstig gewond geraakt, en later overleden. De man reed met zijn fiets over het fietspad langs de Edisonstraat vanuit de richting Europaweg. Een 18-jarige fietser, ook uit Hoogeveen, kwam hem op hetzelfde fietspad tegemoet. Beide fietsers kwamen met elkaar in botsing, waarbij de 38-jarige man vermoedelijk met zijn hoofd ongelukkig op de grond terechtkwam. Hij raakte daarbij ernstig gewond aan zijn hoofd. Hij is per ambulance, met begeleiding van een traumateam, overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen. Daar is hij in de loop van de maandagnacht aan zijn verwondingen overleden.

EMMEN
Mislukte woninginbraak
Maandagnacht tegen 2 uur hebben inbrekers geprobeerd een woning aan de Koraaldreef open te breken. De bewoner werd wakker van geluid bij zijn woning, en zag even later twee jongens weglopen. Het bleek dat er een aantal gaten was geboord in een kozijn, maar mede door hang- en sluitwerk met het Politiekeurmerk Veilig Wonen is het niet gelukt het raam open te krijgen. De daders zijn niet aangetroffen, ondanks een onderzoek in de omgeving.

ANNEN
Verdachte van inbraak aangehouden
Maandagnacht omstreeks 4.00 uur kreeg de politie een melding dat er werd ingebroken in een tankstation aan de Anloërweg. Een getuige kon het signalement geven van de drie verdachten, die wegvluchtten na hun ontdekking. Na een zoekactie in de omgeving kon een van de drie inbrekers worden aangehouden. Het betreft een 24-jarige man uit Foxhol. Hij is voor een nader onderzoek ingesloten.

MEPPEL
Paspop uit etalage gestolen
Maandagnacht tegen 3.15 uur is een etalageraam van een kledingzaak in de Hoofdstraat ingegooid. Vervolgens is er een paspop met Armani-kleding aan gestolen. De dader heeft zich daarbij vermoedelijk verwond, gezien de aangetroffen bloedsporen. De totale schade die bij deze kraak werd aangericht bedraagt ongeveer tienduizend gulden.

PEIZE
Beeld van begraafplaats gestolen
Maandag deed een 47-jarige man uit Roderesch bij de politie aangifte van diefstal van een beeld bij het graf van zijn dochter. Het beeld, een betonnen eekhoorn met een dennenappel dat ongeveer 40 cm hoog is, moet de afgelopen weken zijn gestolen op de begraafplaats aan de Oude Velddijk.

ASSEN
Tasjesrover opgepakt
Maandagmiddag omstreeks 17.00 uur is een 65-jarige vrouw uit Assen op de Neptunuspassage beroofd van haar tas. Ze fietste daar en een man rukte de tas van haar schouder en fietste ermee weg. Een getuige had dit echter gezien. Deze zag ook dat de tas een eindje verder werd verstopt in de struiken. Hij zorgde ervoor dat de vrouw de tas weer terug kreeg, en kon de dader, die even later terug kwam, aan de politie aanwijzen. Deze kon de dader vervolgens aanhouden. De dader, een 37-jarige man uit Stadskanaal, is ingesloten voor een nader onderzoek.

ASSEN
Auto-inbraken
Omstreeks 23.30 uur ontdekte de eigenaar van de Renault Megane, die de auto rond 15.00 uur parkeerde op parkeerplaats van het WZA, dat de wieldoppen van zijn auto waren weggehaald.
De 34-jarige eigenaar van een auto, die stond geparkeerd bij de rackethal aan de Stelmakersstraat, ontdekte bij terugkomst dat de ruit was ingeslagen en dat haar radardetector weg was.

ZUIDLAREN
Auto-inbraak
De 49-jarige eigenaar van de VW Jetta, die stond geparkeerd op de Emmalaan in Zuidlaren, kwam erachter dat zijn deur was geopend en dat zijn 27-MC-zender was meegenomen.

MEPPEL
Woninginbraak
In de woning aan de Burgemeester Mackaystraat in Meppel is gisteravond ingebroken tussen 19.00 uur en 22.10 uur, dit meldt de 66-jarige eigenaar van de woning.
De inbraak heeft kunnen plaatsvinden door een raam te forceren. Spullen die zijn verdwenen zijn geld en sieraden. Diezelfde dag is nog een inbraak gepleegd aan dezelfde straat, het betreft de woning van de 81-jarige naaste buurvrouw.

MEPPEL
Winkeldiefstal
Maandagmiddag rond 15.15 uur is een 21-jarige vrouw uit Den Bosch betrapt op het stelen van twee pantys met een waarde van f20,-. Dat gebeurde in een winkel in de Hoofdstraat. Daarvoor kreeg ze direct een boete van opgelegd van f250,-.

Hoogeveen
Winkeldiefstal
Rond 15.45 uur is gistermiddag een 12-jarige jongen gepakt opdat hij drinken en eten stal bij een supermarkt aan de Grote Beer. Hij is doorverwezen naar HALT.

Emmen
Winkeldiefstal
In een supermarkt aan de Wilhelminastraat in Emmen is gistermiddag een 12-jarige jongeman uit Emmen opgepakt wegens winkeldiefstal. Hij is doorverwezen naar HALT.

Assen
Gistermiddag om 17.30 uur is een 40-jarige man uit deze plaats aangehouden omdat hij levensmiddelen meenam zonder te betalen. Dat gebeurde in een supermarkt aan de Neptunuspassage. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook