Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten tot zondagmiddag
15:43 zondag 7 oktober 2001

Roel Hallink, tel.: 06-51528156


* Motorrijder breekt been bij ongeval

PATERSWOLDE Gistermiddag is heeft een 21-jarige inwoner van Eelde bij een ongeval op de Hoofdweg een been gebroken.
Hij reed met zijn motor over de Hoofdweg toen hem een auto tegenkwam, bestuurd door een 49-jarige inwoonster van Paterswolde, die plotseling linksaf sloeg voor de motorrijder langs. De motorijder week sterk uit naar links om deze auto te ontwijken, hetgeen gelukte, maar een andere auto die hem tegenkwam, kon hij niet ontwijken en botste frontaal tegen deze auto. Hij werd met een gebroken been en vermoedelijk diverse kneuzingen over gebracht naar het AZG te Groningen. De bestuurder van de auto, een 46-jarige inwoner van Paterswolde, kwam met de schrik vrij.


* Met fiets tegen auto

VEENOORD Afgelopen nacht fietste een 28-jarige inwoner van Nieuw Amsterdam, met nog iemand over de Berkenstraat. Hij slingerde nogal en raakte bij het tegemoet komen van een auto, bestuurd door een 27-jarige man uit Coevorden, deze aan de linkervoorzijde. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Zijn verwondingen bleken mee te vallen, maar wel werd van hem een bloedproef genomen. Na behandeling mocht de man naar huis.


* Auto tegen boom

COEVORDEN Afgelopen nacht botste een 23-jarige inwoner van Ommen met zijn auto, door nog onbekende reden, tegen een boom op het Klooster. De bestuurder en een 19-jarige inzittende uit Coevorden werden met licht letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg. Van de bestuurder is een bloedproef genomen. Beiden konden na behandeling naar huis.


* Onder invloed

RUINERWOLD Bij een controle op de Kerkweg bleek een 64-jarige bestuurder uit Ruinerwold teveel alcohol gedronken te hebben. De man werd aangehouden en meegenomen. Omdat aan het bureau een blaasproef niet gelukte, werd van de man een bloedproef genomen.

RODEN Bij een alcoholcontrole op het Oosteinde bleek een 23-jarige bestuurder uit Amersfoort teveel gedronken te hebben. Hij blies aan het bureau 250 µg/l (ongeveer 0.6 promille). Na verhoor kreeg de man een kennisgeving van een bekeuring.


* Uit de bocht

GIETEN Gisteravond vloog een 17-jarige inwoner van Gieten met een auto uit de bocht op de Oelenboom. Hij had even de auto van zijn moeder geleend en raakte in een bocht op de Oelenboom in een slip. Hij kwam hierdoor in de berm en bleef boven een slootje hangen. Bleek bij onderzoek dat hij teveel alcohol gedronken had en blies 295 µg/l (ongeveer 0.7 promille). Ter zake het rijden onder invloed en het niet in het bezit zijn van een rijbewijs zal proces-verbaal worden opgemaakt.


* Autodief aangehouden

HOOGEVEEN Gisteravond werd bij het tankstation aan de Van Limburg Stirumstraat een 14-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden door een getuige, omdat hij de jongen zag in een gestolen auto. De getuige wist dat deze auto enkele dagen geleden gestolen was in de Piet Heinstraat. De jongen werd overgedragen aan de politie. De jongen is voor nader onderzoek ingesloten.


* Diefstal auto

NORG Werd hedenmorgen namens een garagebedrijf aan het Westeind aangifte gedaan van diefstal van een Opel Astra. De auto stond voor de showroom en is vannacht gestolen.


* Diefstallen uit autos

ASSEN / EXLOO Afgelopen weekeinde is er op diverse plaatsen in Assen en Exloo ingebroken in autos. In Assen werd aan de Overcingelaan 2x, de Vredeveldseweg, de Dennenweg, de Nobellaan en de Klenckestraat autos opengebroken.
In Exloo moesten autos aan de Hoofdstraat en het Zuideinde het ontgelden. In de meeste gevallen werd een ruit ingeslagen. In enkele gevallen werd een slot geforceerd. De buit bedroeg hoofdzakelijk radioapparatuur en soms wat kleine goederen.


* Inbraak in woning

ASSEN Gistermiddag of -avond is er ingebroken in een woning aan de Sperwerstraat. De daders wisten binnen te komen door het forceren van een balkondeur. De gehele woning inclusief alle kasten en laden werden doorzocht. Vermist worden enkele munten. Het is nog niet duidelijk of er meer weg is.


* Winkeldief

EMMEN Het personeel van een winkel aan de Statenweg zag gisteren dat een jongen goederen stal uit de winkel. Hij werd overgedragen aan de politie. De jongen, een 14-jarige inwoner van Emmen, bleek bij onderzoek aan het bureau, in nog meer winkels goederen gestolen te hebben. In zijn rugzak werden 4 videos , 2 cd-roms en 1 DVD te aangetroffen, die afkomstig waren uit andere winkels. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt en hij zal het HALT-traject ingaan.


* Niet geplaatste advertentie

EELDE Gisteren werd door een inwoner van Eelde melding gedaan van het feit dat hij een nota toegestuurd had gekregen van BIZ telefoongids vermelding ten bedrage van f 589,05 en het verzoek om te betalen. Dit was het bedrag van een advertentie in een telefoongids. De Eeldenaar heeft nooit contact gehad met deze firma over een advertentie. Het geheel riekt naar oplichting.


* Ruziezoekende mannen aangehouden in Groningen
GROLLOO Afgelopen nacht kwamen bij een café aan de Hoofdstraat 2 mannen binnen, waarvan de ene direct met de aanwezige gasten ruzie begon te maken. Toen de eigenaar van het café probeerde de zaak te sussen, kreeg hij een paar ferme tikken tegen zijn hoofd, met als gevolg wat kneuzingen en bulten. De beide mannen zijn vervolgens weggereden. Tegen de morgen zijn de beide mannen, een 29-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaat en een 28-jarige man uit Grolloo in Groningen aangehouden. De verdachten zijn ingesloten.


* Schennispleger

EMMEN Gistermiddag werd een 16-jarige inwoonster van Emmen, aan de Laan van de Eekharst geconfronteerd met een schennispleger. Zij was bezig haar paard te verzorgen in een weiland bij het bos achter het ziekenhuis, toen er plotseling een man zonder broek aan kwam rennen. De man maakte obscene bewegingen met zijn geslachtsdeel. Het betrof een blanke man van tussen de 20 en 25 jaar oud, tussen 1.80 en 1.90 lang en donker haar met een slag erin. Hij had een normaal postuur en was gekleed in een lichtkleurig T-shirt.


* Autos in de brand

EMMEN Aan de Kapellaan vloog gisteravond een auto in de brand. De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat de auto binnenin geheel uitbrandde. Oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

HOOGEVEEN Afgelopen nacht vloog een auto op het Kaapplein in de brand. De brandweer bluste nog wel, maar de auto brandde geheel uit. Uit het onderzoek is gebleken dat de auto gisteren in Hoogeveen gestolen was. De eigenaar van de auto, een 48-jarige inwoner van Hoogeveen reed gisteren met zijn auto over de Harm Smeengelaan, toen hij met hoge snelheid werd ingehaald door een zwarte auto, waarop hij een lichtsignaal gaf. De auto stopte even later en beide bestuurders stapten uit, waarbij het tot een woordenwisseling kwam. De bestuurder van de zwarte auto greep op een gegeven ogenblik de sleutels uit de auto van aangever en reed weg. Toen aangever naar huis was geweest om zijn reservesleutels op te halen, bleek zijn auto weg te zijn. Onderzoek zal worden ingesteld.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook