Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van vrijdagmiddag 5-10-01
16:12 vrijdag 5 oktober 2001

Roel Hallink, 0528-295033 of 06-51528156


* Inbrekers overlopen

EMMEN Toen gistermiddag een 32-jarige bewoonster van de Oeverzwaluw haar voordeur binnenstapte, renden 2 onbekende mannen haar woning uit. De direct gewaarschuwde politie kon even later aan de hand van signalementen, op het Eendenveld, een tweetal jongens aanhouden. De beide jongens, een 18-jarige Zwollenaar en een 21-jarige jongen uit Kampen, voldeden volgens bewoonster en omwonenden volledig aan het signalement van de 2 inbrekers. Uit het ingestelde onderzoek bleek echter al snel, dat zij niets met de inbraak te maken hadden. Beide jongemannen waren wel in de straat geweest, maar waren bezig klanten te werven voor een container-reinigingsbedrijf. Een in de straat aangetroffen auto werd in beslag genomen en de bestuurder daarvan meldde zich in de loop van de avond. Hij verklaarde zijn auto kwijt te zijn. Deze man, een 18-jarige inwoner van Duiven, voldeed aan het signalement van de daders en is aangehouden en ingesloten. Tijdens zijn verhoor vandaag heeft hij bekend in de woning aan de Oeverzwaluw te zijn geweest, maar niets te hebben gestolen. Uit het onderzoek is komen vast te staan dat niets uit de woning is ontvreemd. De mededader is nog voortvluchtig.


* Diefstal velgen

MEPPEL Bij een bedrijf aan het Blankenstein zijn afgelopen nacht van een auto alle vier lichtmetalen velgen gestolen. De totale schade van de banden en velgen bedraagt ongeveer fl. 3000 gulden.


* Inbraken in autos

EMMEN Aan de Bergeend is afgelopen nacht ingebroken in een auto. Het is de inbreker niet gelukt om de radio uit het dashboard te krijgen. Het dashboard werd hierdoor behoorlijk beschadigd. De schade wordt geschat op ruim fl. 2000 gulden.
Van een andere auto aan de Bergeend werd het portierslot vernield, maar is het de dader niet gelukt om in de auto te komen.

Aan de Laan van de Marel werd afgelopen nacht ook ingebroken in een auto. Het slot aan de bestuurderszijde werd geforceerd. Uit de auto werd een radio-cd speler gestolen. Totale schade is niet bekend.


* Diefstal boormachine

DALEN Vanmorgen werd er namens een aannemersbedrijf aangifte gedaan van diefstal van een boormachine, uit een in aanbouw zijnde woning aan De Spil. Het is niet duidelijk wanneer de diefstal heeft plaatsgevonden. Totale schade is niet bekend.


* Inbraak in bedrijf

GIETEN Afgelopen nacht is bij een bedrijf aan de Schoolstraat ingebroken. De daders kwamen binnen door het forceren van een achterdeur. Uit het bedrijf werd van een stelling een partij kleding gestolen. Hoeveel er precies weg is en wat de schade is, is op dit moment nog niet duidelijk.


* Diefstal gereedschap

BEILEN Afgelopen nacht is er gereedschap gestolen van de nieuwbouw aan het Raadhuisplein. Vanmorgen werd een zaagtafel met een waarde van ongeveer
fl. 3000 gulden en een aantal handgereedschappen met een waarde van ruim
fl. 1100 gulden vermist. Het is niet geheel duidelijk hoe de daders zijn binnen gekomen.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook