Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van woensdagmiddag 10-10-01
15:19 woensdag 10 oktober 2001

Bert Peters, Tel: 06-53238059


* Diefstal uit autos

ASSEN - Afgelopen nacht werd ingebroken in een auto aan de Thorbeckelaan.
Een ruit aan de zijkant van een bestelbusje was vernield. Uit de auto is het kente-kenbewijs, keuringspapieren en wat garagepapieren gestolen.
Aan de Starthouderslaan werd van een auto een zijruit ingeslagen. Vooralsnog wordt niets vermist.

VRIES - Aan de Verlengde Noordenveldweg werd afgelopen nacht ingebroken in een auto. Het raam aan de bestuurderszijde werd ingeslagen om in de auto te komen. De radio werd er uitgehaald.

MEPPEL Ook werd afgelopen nacht ingebroken in een auto aan de Jan Toor-oplaan. Door het forceren van een portier wist de dief in de auto te komen en de ra-dio er uit te stelen.

ZUIDLAREN Aan de Elsenhof werd afgelopen nacht een auto opengebroken, mid-dels het forceren van een portier. De buit bestond uit een rijbewijs en een radarde-tector.


* Inbraak in woning

BORGER Vanmorgen vroeg werd ontdekt dat er was ingebroken in een woning aan de Trechterbeker. Daders waren binnengekomen door het forceren van een slot van een achterdeur. Diverse ruimtes waren onderzocht, waaronder o.a. kasten en la-des. Het was vanmorgen niet duidelijk wat er weg was. Wel werd in de loop van de morgen op een paar honderd meter van de woning een koffer teruggevonden.


* Vals geld

ASSEN Werd namens het postkantoor aan het Forum aangifte gedaan van het in-wisselen van vals geld. Gisteren heeft een onbekende man 20 biljetten van honderd dollar ingewisseld tegen Nederlands geld. Bij een eerste controle bleken de biljetten niet van echt te onderscheiden. Bij een extra controle achteraf bleken de biljetten toch vals te zijn.


* Man mishandeld

EMMEN Vanmorgen rond 10 uur is aan de Wenning een 59-jarige inwoner van Emmen mishandeld. De man stond met zijn auto te wachten tot er een parkeerplaats vrijkwam. Op het moment dat deze vrij was en hij daarin wilde rijden, was de be-stuurder met een bestelbus hem net voor. Toen hij de bestuurder daarover aansprak, omdat hij al een hele poos had staan wachten, kreeg hij direct een grote mond en een klap op zijn gezicht. Vervolgens ging de bestuurder van de bestelbus helemaal door het lint en sloeg hij de Emmenaar waar hij maar raken kon. Ook beet hij de Emmenaar nog in de wijsvinger en liep zijn bril schade op. Het slachtoffer heeft zich met diverse kneuzingen en blauwe plekken onder doktersbehandeling moeten stel-len. De onbekende dader, in de leeftijd tussen de 25 en 30 jaar, met een donker ui-terlijk is vervolgens weggegaan. Het verdere signalement van deze man als volgt: Hij had een stevig postuur, een bol gezicht en was ongeschoren. De man droeg een zwart jack, met wat rood en wit erin verwerkt. Ook droeg hij autohandschoenen. On-derzoek naar de dader wordt ingesteld.


* Brand in een pan

SCHOONOORD Vanmorgen werd bij een woning aan de Slenerweg brand ontdekt in de keuken. Brandweer die snel ter plaatse was kon voorkomen dat de brand zich verder uitbreidde. Bleek dat de bewoners even weggegaan waren en vergeten het vuur onder de pan uit te doen. Schade bleef beperkt.


* Hennepplantage

RUINERWOLD Maandagmiddag werd aan de Doctor Larijweg een hennepkwekerij ontdekt. De planten, 880 in totaal, stonden in 2 verdiepingen opgesteld. Deze wer-den direct vernietigd en afgevoerd. De rest van de goederen, zoals assimilatielam-pen, filters en verdere benodigdheden zijn in beslag genomen en afgevoerd. De be-nodigde stroom werd illegaal afgenomen. Een onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij zal worden ingesteld.


* Insluiping

WESTERBORK Een 78-jarige vrouw aan de Kruumten lag gistermiddag in haar stoel te slapen. Toen ze wakker werd zag ze een onbekende vrouw in haar woning, die in gebrekkig Nederlands naar de overburen vroeg. Daarna verliet ze de woning. Even later ontdekte de bejaarde vrouw dat er honderd gulden uit haar portemonnee was weggenomen. Vermoedelijk heeft de onbekende vrouw kans gezien geld uit haar portemonnee te halen toen ze sliep. De onbekende vrouw is 30 à 40 jaar, ten-ger postuur, zwart lang haar, samengebonden in een staart. Ze droeg een lange broek en een donkere jas.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook