Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Zaterdag 13 oktober 2001
10:29 zaterdag 13 oktober 2001

Ernest Zinsmeyer 06 22662875

EEN
Ongeval met letsel
Vrijdagavond rond 20.30 uur is een 27-jarige vrouw uit Een gewond geraakt bij een ongeval op de Schansweg. Ze reed daar met haar bromfiets, toen ze op het met modder besmeurde wegdek onderuit gleed. Daarbij botste ze tegen een tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 23-jarige vrouw uit Zuidbroek. De vrouw uit Een is met letsel aan knie en enkel per ambulance naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht.

BROMFIETSERS ONDER INVLOED
EMMEN
Vrijdagnacht tegen 2.45 uur reed een 20-jarige man uit Emmen met zijn bromfiets over de Ermerweg. Hij werd aan de kant gezet omdat hij zonder licht reed. Het bleek dat hij had gedronken. Een ademtest kwam uit op 565. Ook bleek de bromfietser niet in het bezit van een bromfietscertificaat.
Vrijdagnacht rond 5.00 uur reed een 19-jarige Emmenaar met zijn bromfiets over de stadsvloer, verboden gebied voor bromfietsers. Na een korte achtervolging stopte de bromfietser. Daarbij botste de politieauto tegen de bromfiets, waarbij lichte schade ontstond. De bromfietser bleek te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 585. Naast deze feiten krijgt de bromfietser nog een proces-verbaal voor het rijden zonder helm, zonder verzekering, en zonder bromfietscertificaat.
HOOGEVEEN
Vrijdagnacht omstreeks 1.00 uur reed een 18-jarige bromfietser uit Noordseschut over de Bentinckslaan, terwijl hij had gedronken. Bij de ademtest blies hij 330. Ook had hij geen bromfietscertificaat. Hij kreeg een boete opgelegd van in totaal 250 gulden.

EMMEN
Auto-inbraken
Vrijdagmiddag is ingebroken in een geparkeerde auto aan de Wenning. De 33-jarige eigenaar uit Coevorden had zijn auto daar geparkeerd tussen 13.30 en 15.00 uur. Terug bij zijn auto merkte hij dat een raam was vernield en dat de radio-cdspeler was verdwenen. Ook vrijdagmiddag is ingebroken in een auto aan de Kapelstraat. De auto van een 20-jarige man uit Groningen werd zonder schade geopend, en de radio is er uit gehaald.

SMILDE
Woninginbraak
Vrijdagavond merkte een 40-jarige bewoner van de Carry van Bruggenstraat dat in zijn woning was ingebroken. De cilinder van het slot van de achterdeur was vernield, waarna de dader naar binnen kon. Uit de woning verdween een geldbedrag aan buitenlandse valuta.

BEILEN
Woninginbraken
Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Vonderkampen. De 31-jarige bewoner merkte dit bij thuiskomst. Uit de woning werd een armband gestolen. De dader kon naar binnen door op de container te klimmen en daarna via een open raam een slaapkamer te betreden. Dezelfde avond is op soortgelijke wijze een woning aan De Perk bezocht. De 72-jarige bewoner mist een geldbedrag.

HOOGEVEEN
Winkeldiefstal
Vrijdagmiddag tegen 16.00 uur is een 51-jarige vrouw uit Hoogeveen betrapt bij de diefstal van enkele pakken koekjes in een supermarkt aan de Grote Beer. Ze kreeg na verhoor een dagvaarding uitgereikt.

ASSEN
Man met mes gestoken
Vrijdagnacht rond halfdrie is een 27-jarige man uit Assen met een mes in zijn rug gestoken op de Nieuwe Huizen. Hij is per ambulance overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis. Wat de aanleiding is geweest is nog niet bekend. Vastgesteld is wel dat het slachtoffer onenigheid had met een groepje van drie mannen, waarbij een van hen hem met een mes heeft gestoken.

UFFELTE
Gedumpte autobanden in brand gestoken
Vrijdagnacht rond kwart voor twee is de stapel autobanden, die een dag eerder was gedumpt op de Uffelter es, in brand gestoken. De brandweer heeft de brand, waarbij sprake was van een grote rookontwikkeling, geblust.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook