Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Drugsverslaafde bekent 25 auto-inbraken - heler in bezit van vuurwapens
10:23 vrijdag 14 september 2001

Dirk Neef 0522 - 27 4015

MEPPEL. Met de aanhouding van een 29 jr. man heeft de politie in Meppel een einde gemaakt aan een serie diefstallen van radardetectoren. De drugsverslaafde man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, bekende 25 auto-inbraken in Meppel waarbij hij het uitsluitend had voorzien op radardetectoren. Bij één van de helers van deze man vond de politie ook een aantal vuurwapens en een grote hoeveelheid munitie.

Sinds half juni werd Meppel geplaagd door een voortdurende serie auto-inbraken, waarbij steeds een ruitje werd ingetikt en de radardetector werd gestolen. Uit het politieonderzoek naar aanleiding van deze auto-inbraken kwam de 29 jr. man als verdachte naar voren. In de nacht van 25 augustus werd hij samen met een 38 jr. man uit De Wijk op heterdaad aangehouden. De mannen hadden een grote hoeveelheid emballage gestolen bij een supermarkt in Koekange. De 38 jr. man werd na verhoor op vrije voeten gesteld.

Tijdens de verhoren bekende de 29 jr. man in totaal 25 auto-inbraken. Bovendien bekende hij de diefstal van de emballage in Koekange en de diefstal van twee accuboormachines en een scheerapparaat bij winkels in De Wijk. De man verkocht de gestolen spullen om drugs te kunnen kopen. Hij zit nog vast in afwachting van zijn rechtzaak.

De politie hield twee helers aan. Een 50 jr. man uit Meppel bekende de heling van drie radardetectoren. Deze waren inmiddels doorverkocht. Een 44 jr. man uit Meppel bekende de heling van 7 radardetectoren, de accuboormachines en het scheerapparaat. Bij deze man werden 3 detectoren, de accuboormachines en het scheerapparaat in beslag genomen. Bij een onderzoek in de woning van deze man vond de politie bovendien ongeveer 3000 stuks munitie, twee pistolen, een hagelgeweer, een gasdrukpistool, een zware luchtdrukbuks en diverse onderdelen van vuurwapens. De man verklaarde deze wapens te verzamelen. Hij had geen machtiging om wapens voorhanden te hebben. Het wapentuig is in beslag genomen. De man is na verhoor op vrije voeten gesteld.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook