Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zaterdag 1 september 2001
13:02 zaterdag 1 september 2001

Bert Visser
0651 - 611629

Vanaf zaterdagmiddag 16.00 uur tot zondagmorgen 10.00 uur wordt het voorlichtingspiket waargenomen door collega Bert Peters.

ASSEN

Een 40 jarige inwoner van Assen is vrijdagmiddag aangehouden nadat personeel van een supermarkt aan de Noordersingel in Assen hem had betrapt op de dieftsal van een paar vleespaketten. De man is na voorgeleiding naar huis gestuurd met een dagvaarding voor snelrecht. Twee meisjes van 13 jaar werden bij een supermarkt aan de Kleuvenstee in Assen betrapt op het stelen van een reep chocolade. Ze zijn overgedragen aan hun ouders en beiden gaan de HALT procedure in.

ASSEN

Ten minste twee winkelende vrouwen zijn vrijdagmiddag in het centrum van Assen het slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Een61 jarige inwoonster van Uithuizen was plotseling, zonder dat ze er ook maar iets van gemerkt heeft, haar portemonnee met zon 450 gulden kwijt. Hetzelfde overkwam een 33 jarige vrouw uit Assen. Haar portemonnee is gerold in een winkel aan het Koopmansplein. Twee medewerkers van de gemeente Assen vonden later op de middag in een vuilnisbak in de Kerkstraat twee portemonnees. Een daarvan was van de 33 jarige Assense. De eigenaresse van de andere portemonnee was nog niet bekend bij de politie.

ASSEN / ROLDE

Een 21 jarige automobilist uit Zuidwolde viel de politie op toen hij vrijdagavond laat bij de oprit van de N33 vanaf de A28 bij Assen een wiel van zn auto stond te verwisselen. De man verklaarde dat hij was geslipt en daarbij een lekke band had gekregen. Het viel de agenten op dat de bewegingen van de man niet bijzonder soepel waren. Kortom hij maakte een dronken indruk. De ademanalyse leverde het bewijs. De man kwam op 1,2 promille. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding voor snelrecht.
Een paar uur later viel het doek voor een 21 jarige inwoner van Surhuisterveen. Hij negeerde op de Europaweg in Assen een stopteken van de politie en ging er vandoor. Nadat de man op de Dennenweg aan de kant was gezet bleek al gauw waarom. De man zat achter het stuur met 1,4 promille alcohol. Zij rijbewijs is ingenomen en de hij kreeg een dagvaarding voor snelrecht.
Hetzelfde overkwam een 51 jarige automobilist uit Eext. Hij viel op omdat hij op de N33 van rechts naar links over de weg slingerde. De man scoorde bij de ademanalyse 1,4 promille.

ASSEN

De politie van Assen heeft vrijdagnacht op het Stationsplein in Assen twee inwoners op heterdaad betrapt op het stelen van een fiets, De tweetal van 31 en 27 is na voorgeleiding en verhoor weer vrij gelaten.

COEVORDEN

Een 20 jarige inwoner van de Sint Fransiscusstraat in Coevorden is vrijdagnacht bij een inbraak in zijn auto een radio CD speler en een radardetector kwijtgeraakt. Men is de auto binnengekomen na het vernielen van een portierslot.
COEVORDEN

In het centrum van Coevorden zijn donderdagmiddag bij twee zaken drie valse briefjes van 50 gulden aangeboden. Ze doken op bij het opmaken van de kas. De biljetten zijn volgens de politie zo op het oog niet van echt te onderscheiden. Aan de gebruikte papiersoort, de biljetten knisperen niet ,is echter duidelijk te merken dat ze vals zijn.

NIEUW WEERDINGE

Een 39 jarige bewoner van het Gedempte Achterdiep in Nieuw Weerdinge en zijn vrouw hebben vrijdagnacht een uitslaande brand voorkomen van de openbare basisschool de Stiep in Nieuw Weerdinge. Volgens de man hoorde hij iets knetteren. Toen hij naar buiten keek zag hij dat de toegang tot de school aan de P.H. Lindemanstraat in brand stond. Ook was er nog een twee de brandhaard aan de andere kant van de school. Het lukte de beide echtelieden de beide brandhaarden onder controle te krijgen. De brandweer heeft de zaak volledig geblust. De politie stelt een onderzoek in naar de brandstichting.

BARGER COMPASCUUM

Bij een verkeersongeval op de kruising Postweg / Lange Runde in Barger Compascuum zijn vrijdagmiddag drie mensen gewond geraakt en voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.
Een 22 jarige automobiliste uit Emmen verleende op de kruising geen vrije doorgang aan de van rechts komende auto, bestuurd door een 47 jarige man uit Ter Apel. Diens 55 jarige echtgenote is door de brandweer uit het wrak van de auto gehaald. Ze brak haar neus.

GASSELTERNIJVEEN

Een 21 jarige automobilist uit Gasselte is vrijdagmiddag bij het Hunzepark door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de weg geraakt en na het omver rijden van een lantaarnpaal in de sloot tot stilstand gekomen. De man is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. De auto is geheel vernield afgevoerd.

WESTERBORK

Een 38 jarige fietser uit Westerbork is vrijdagavond met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Hij werd bij het oversteken van de Beilerstraat in Westerbork geschept door een personenauto, bestuurd door een 22 jarige man uit Grolloo. Die verklaarde dat de fietser plotseling tussen de bomen vandaan kwam en overstak. Hij kon ondanks krachtig remmen een aanrijding niet voorkomen.

HOOGHALEN

De brandweer heeft vrijdagavond laat op de Hijkerweg in Hooghalen een 18 jarige automobilist bevrijd uit het wrak van diens auto. De man was door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de weg geraakt. Hij kwam tegen een boom tot stilstand. Hij is met een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis. Van de auto is niets meer over.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook