Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Zaterdag 8 september 2001
09:59 zaterdag 8 september 2001

Ernest Zinsmeyer 06 22662875

BARGER COMPASCUUM
Aanrijding met letsel
Vrijdagmiddag rond 13.30 uur zijn twee mensen gewond geraakt bij een kop-staart aanrijding op de Willem Albertsvaart. Een 66-jarige man remde op deze weg om te stoppen en te keren. Een achteropkomende 19-jarige automobiliste uit Barger Compascuum zag dit te laat en botste tegen de achterzijde van de andere auto. Zij raakte daarbij gewond en is met nekklachten naar het Scheperziekenhuis gebracht. Ze is uit de auto gehaald nadat de brandweer het dak van haar auto had geknipt. De 64-jarige vrouw, inzittende van de andere auto, is ook met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.

EELDE
Alcomobilist
Vrijdagnacht tegen 0.45 uur reed een 50-jarige Groninger met zijn auto over de Hoofdweg, onder invloed van alcohol. Bij de ademtest blies hij 385, en ontving een snelrechtdagvaarding.

HOOGEVEEN
Autos opengebroken
Vrijdagnacht trof de politie op het Stationsplein twee autos met ingeslagen ramen aan. Een derde auto zat onder de deuken. Ook lag een aantal fietsen verspreid over het terrein.

NIETAP
Woninginbraak
Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Johannes Vermeerstraat. De bewoner merkte dit rond 22.00 uur bij thuiskomst. De dader kwam binnen door een bovenraampje te forceren, waarna een groter raam kon worden geopend. Uit de garage is een auto meegenomen, een donker paarse VW Polo met driespaaks velgen. De sleutels lagen in de woning.

MEPPEL
Woninginbraken
Vrijdagavond bemerkte een 54-jarige bewoner van het Severdingepad bij thuiskomst dat hij ongewenst bezoek had gehad. Een raam bleek te zijn opengebroken. Uit de woning is een pasje en geld weggenomen. Aan het Biezenveld is ook ingebroken. De daders kwamen hier binnen door met veel geweld de garagedeur open te breken. De 59-jarige bewoner mist onder meer geld.

EMMEN
Winkeldief opgepakt
Vrijdagavond tegen 19.45 uur is een 27-jarige man uit Dronten betrapt bij de diefstal van een tas vol cosmeticaspullen in een supermarkt aan de Weerdingerstraat. Hij is aangehouden, ingesloten, en zal zaterdag worden verhoord.

ASSEN
Vier verdachten aangehouden na vechtpartij
Vrijdagnacht rond 4.00 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij in de Oudestraat. Daar bleek een 27-jarige man uit Norg zijn neus kapot te hebben, en een 19-jarige Assenaar had een steekwond in zijn gezicht. Drie verdachten die erbij betrokken waren volgens omstanders zijn kort daarop in de omgeving aangehouden. Een vierde meldde zich later bij het bureau. Het betreft mannen uit Assen van 19, 20, 30, en 31 jaar. Wat ieders rol is geweest en wie waar verantwoordelijk voor is moet in de loop van dit weekeinde duidelijk worden. Ook de aangevers moeten nog worden gehoord.

HOOGEVEEN
Schuurbrand
Vrijdagnacht omstreeks 3.45 uur is door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een schuur achter een woning aan De Waring. De 37-jarige bewoner is dit zelf gaan blussen voordat de brandweer kwam, en is daarbij door de rook bedwelmd geraakt. Hij is voor onderzoek naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. De brandweer heeft de boel geblust.

HOOGEVEEN
Verdachte diefstal bij pinautomaat opgepakt
Vrijdagavond rond 21.45 uur is een 16-jarige jongen uit Hoogeveen van zijn geld beroofd bij een pinautomaat in De Weide. Hij had geld gepind, en werd daarbij afgeleid door een jongen, waarop een ander het geld uit de automaat kon pakken. Deze twee samenwerkende jongens, leeftijdgenoten van de benadeelde, voegden zich daarna bij een grotere groep en trokken het centrum in.
Later op de avond, tegen 1.15 uur, kon een van deze twee, een 18-jarige jongeman uit Hoogeveen, op basis van het gegeven signalement, in de Hoofdstraat worden aangehouden. Hij was betrokken bij een opstootje dat door politie samen met horecaportiers werd opgelost. De aangehouden verdachte is ingesloten en zal zaterdag worden verhoord over zijn aandeel in de diefstal.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook