Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van woensdagmorgen 12 september 2001
10:20 woensdag 12 september 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

ROLDE

Een alcoholcontrole ter gelegenheid van de Roldermarkt heeft dinsdagavond op diverse locaties in en rond Rolde op een totaal van meer dan 500 blaasproeven 1 automobilist opgeleverd die met teveel drank op achter het stuur. Een 33 jarige automobilist uit Eleveld liep rond middernacht tegen de lamp toen hij er bij het zien van de politieauto met hoge snelheid vandoor ging. De man was op Elderslo van de weg geraakt en in de bosjes beland. De ademanalyse leverde 1.2 promille op . De man kreeg naast een dagvaarding voor snelrecht een rijverbod van 5 uur.

EMMEN

De politie van Emmen heeft dinsdagmiddag bij een controle op de Brinkenweg in een uur tijd 10 automobilisten bekeurd omdat ze de autogordel niet om hadden. 12 blaasproeven leverden geen overtredingen op.

ASSEN

Een bewoner van de Mahlerplaats in Assen trof dinsdagmiddag bij de ingang Smetanalaan een VW Golf aan waarvan het stuurhuis was weggebroken. Controle van het kenteken wees uit dat de auto op 9 september was gestolen in bij een garagebedrijf in Joure.

EMMER COMPASCUUM

Een 40 jarige vrouw van de Middenweg in Emmer Compascuum heeft dinsdagnacht op heterdaad twee mannen betrapt die bezig waren in te breken in haar woning. De vrouw werd wakker van lawaai bij de achterdeur van de woning. Als ze poolshoogte neemt rennen er twee mannen hard weg. Onderzoek wees uit dat men bezig was geweest om via de zg Bulgaarse methode de deur open te braken.

HOOGEVEEN

Op verzoek van de beveiliging van het OC in Hoogeveen heeft de politie twee mannen uit het centrum aangehouden en ingesloten. Het tweetal kreeg in verband met een aantal incidenten waaronder bedreiging op last van de directie een centrumverbod opgelegd. Omdat ze weigerden zich te verwijderen zijn ze wegens lokaalvredebreuk aangehouden.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook