Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Van zaterdagmiddag 22 september 2001
15:00 zaterdag 22 september 2001

Bert Peters (06 53238059) verzorgt de persvoorlichting tot zondagmorgen 08.00 uur. Daarna verzorgt Ernest Zinsmeijer de persvoorlichting.

Nieuw Amsterdam, alcomobilist
Gisteravond reed een 38-jarige man uit Nieuw Amsterdam over de Wijkstraat. Daar bleek dat hij een te hoog alcoholpromillage had, namelijk 0,8. Hij kreeg snelrecht.

Nieuw Weerdinge, ongeval met licht letsel
Gistermiddag kreeg een 13-jarig meisje uit Nieuw Weerdinge geen voorrang toen zij op haar fiets vanaf een fietspad de weg Weerdingerkanaal ZZ opreed. Een 58-jarige plaatsgenoot reed haar met de auto aan als gevolg waarvan zij letsel opliep. Zij werd per ambulance overgebracht naar het SZE. Daar werden haar hoofdwonden behandeld, zij hoefde niet te worden opgenomen.

Emmen, inbraak
Werd vannacht ingebroken in een flatwoning aan de Vleerackers. Via het balkon kon men binnenkomen nadat een ruit was vernield. Een videocamera en een videorecorder werden weggenomen. Schadebedrag onbekend. De 34-jarige bewoner deed aangifte.

Coevorden, heterdaad
Werd vannacht een 22-jarige jongen uit Nieuw Amsterdam op heterdaad betrap toen hij probeerde kratten met flessen te stelen bij een bedrijf aan de Data. Hij werd aangehouden en kon later met snelrecht het bureau verlaten.

Ruinen Zuidwolde Hoogeveen Roden - Havelte, alcoholcontrole In Ruinen werd een alcoholcontrole gehouden aan de N 375 en in Zuidwolde aan de Hoogeveenseweg. 93 bestuurders ondergingen een blaastest en konden allen doorrijden omdat er geen overtredingen werden vastgesteld.
Werd gistermiddag een alcoholcontrole gehouden aan de Nieuweweg in Roden. 30 bestuurders ondergingen een blaastest maar er werden geen overtredingen vastgesteld.
In Hoogeveen werd gisteravond een alcoholcontrole gehouden aan de Schutstraat en de Mr Harm Smeengelaan. Er werden daar geen overtredingen vastgesteld bij de 30 gecontroleerde bestuurders. Gistermiddag werd een alcoholcontrole gehouden aan de van Helomaweg in Havelte en de Vledderweg in Vledder. Er zijn 40 blaasproeven afgenomen. Een 36-jarige man uit Steenwijk die over de van Helomaweg reed had een alcoholpromillage van 0,6. Hij kreeg snelrecht.

Hoogeveen, inbraak
Werd gisteravond ingebroken in een woning aan de Bentinckslaan. De deur werd geforceerd waarna een afkortzaag en een boormachine werden weggenomen. Schadebedrag ongeveer fl. 1.300,-. De 27-jarige bewoner deed aangifte.

Hoogeveen, autobrand
Werd vannacht op de parkeerplaats van het ziekenhuis aan de dr. G.H. Amshoffweg een brandende auto aangetroffen. De 42-jarige eigenares uit Hoogeveen deed aangifte van diefstal en vermoedelijke brandstichting. Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak van de brand is. Er werden enkele persoonlijke spullen uit de auto weggenomen.

Roden, alcomobilist
Vannacht parkeerde een 32-jarige man uit Roden zijn auto op het trottoir aan de Heerestraat. Een aanwezige agent werd door hem uitgenodigd er maar een bon op te plakken en hij zei vervolgens dat hij even een broodje ging eten. Toen de agent de bestuurder aansprak rook hij een alcohollucht. Een blaastest wees een alcoholpromillage uit van 1,5 Hij kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Roden, inbraak
Werd gisteravond ingebroken in een woning aan de Weidebloemenweg. Via een geforceerd raam aan de achterzijde van de woning kon men binnen komen waarna de tv, video, stereo-installatie en de computer werden weggenomen. Schadebedrag onbekend.

Assen, diefstal auto
Werd vannacht, vermoedelijk omstreeks 06.00 uur, bij een woning aan de Echtenstraat de auto van een 32-jarige eigenaar weggenomen. Hij had de auto gisteravond daar geparkeerd en afgesloten en vanmorgen was de auto verdwenen. Schadebedrag onbekend.

Assen, schuurbrand
Vannacht raakte een schuur bij een woning aan de Witterstraat in brand. Brandweer was snel ter plaatse zodat kon worden voorkomen dat de brand oversloeg naar de woning. Oorzaak van de brand nog niet bekend.

Assen, autobrand
Vannacht raakte een auto aan de Jacob Catslaan in brand. De brandweer bluste de brand doch kon niet voorkomen dat de auto totaal vernield raakte. Oorzaak van de brand nog niet bekend.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook