Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Donderdagochtend 6 september 2001
10:18 donderdag 6 september 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875
(Piket en persvoorlichting tot maandagochtend 8.00 uur)

MEPPEL / STAPHORST
Doorrijden na ongeval
Woensdagmiddag omstreeks 17.30 uur reed een 19-jarige vrouw uit Meppel met haar bromfiets over de Reggersweg in Staphorst. Daar werd ze ingehaald door de bestuurder van een donkere personenauto. Deze sneed haar na het inhalen, waarna ze met haar bromfiets tegen een boom reed. De vrouw bleef ongedeerd maar haar bromfiets raakte zwaar beschadigd. De bestuurder van de auto reed na het ongeval door. De politie vraagt eventuele getuigen om contact op te nemen. Via het telefoonnummer 0900 8844 kan de politie in Meppel en in Staphorst worden ingelicht.

DALEN
Ongeval met letsel
Woensdagmiddag tegen half drie reed een 60-jarige man uit Zwinderen met zijn auto over de Burgemeester Ten Holteweg. Door onbekende oorzaak botste hij in de rechterberm tegen een boom. De man is met hoofdwonden en borstkklachten overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen.

EMMEN
Ongeval met letsel
Donderdagochtend rond half zeven reed een 21-jarige man uit Gieten met zijn auto over de Rondweg. Bij de afslag Bargeres miste hij de bocht en ging rechtdoor, vermoedelijk door een te hoge snelheid in combinatie met het natte wegdek. De auto kwam op het talud in de bosjes tot stilstand. De bestuurder liep vermoedelijk een gebroken neus op; hij droeg geen gordel en kwam met zijn hoofd tegen de voorruit.

EMMEN
Verkeerscontrole Emmen Zuid
Woensdag heeft de politie van Emmen Zuid samen met het Bureau Verkeershandhaving op verschillende plekken een controle uitgevoerd. Acht politiemensen met onder meer de lasergun controleerden op snelheid en andere gedragsregels in Nieuw-Amsterdam, Erica, Schoonebeek en Emmen. Daarbij zijn 20 bestuurders bekeurd voor een te hoge snelheid. Op de Hondsrugweg reed een bestuurder met 89 kilometer per uur; op de Rondweg nabij de Ermerweg werd een bestuurder gelaserd met 95 kilometer per uur. Zeven bestuurders kregen een boete voor het niet dragen van de autogordel; een bestuurder bleek en ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben.

HOOGEVEEN
Autoinbraken
Woensdagavond zijn op het Stoekeplein drie autos opengebroken. De ramen zijn ingeslagen. De drie benadeelden, allen uit Hoogeveen, komen aangifte doen, en dan zal blijken wat er is weggenomen.

EMMEN
Vrouw beroofd van portemonnee
Woensdagmiddag tegen 16.00 uur is een 70-jarige vrouw uit Emmen beroofd van haar portemonnee. Omstreeks die tijd wilde ze een flat aan Het Weeld binnenstappen en deed de portaaldeur open. Ze had haar portemonnee in haar andere hand. Op dat moment rukte een jongeman haar portemonnee uit haar hand en rende weg. De jongen was haar genaderd vanuit de richting De Haar. Hij rende met de portemonnee weg richting De Dilgt. De dader is een man van rond de 20 jaar, ongeveer 1.70 lang. Hij heeft een licht getinte huidskleur en is een Zuid Europees type. Hij droeg een bruine of beige jas, vermoedelijk suede stof, met een grijze broek.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook