Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

berichten van zaterdag op zondag 29-30-9
14:29 zondag 30 september 2001

Martin Panman
0651611628

Duur pakje shag

ZWINDEREN. Zaterdag reed een vrachtwagen van de A37 een bietenland in. De uit Frankrijk afkomstige vrachtauto werd bestuurd door een 53 jarige man uit Parijs. De man reed vanaf Hoogeveen in de richting van Emmen. Op een gegeven moment wilde hij een pakje shag pakken. Hierdoor stuurde hij vermoedelijk naar links, verloor de macht over het stuur, reed dwars door de middenberm en kwam op de rijbaan voor het tegemoet komende verkeer terecht. Daar belandde hij in de berm om vervolgens met de hele combinatie in een bietenland tot stilstand te komen. De bestuurder werd licht gewond. Twee bergingsbedrijven waren noodzakelijk om de combinatie weer op de weg te krijgen. Verder gebeurden er geen ongelukken.

Politieauto aangereden

HOOGHALEN. Een 40 jarige automobilist uit Beilen reed vannacht op een parkeerplaats naast de Asserweg in Hooghalen een politieauto aan. Op de parkeerplaats was juist een bestuurder gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Toen de politiesurveillance verder wilde rijden kwam er nog een auto aan vanuit de richting Assen. De bestuurder van de surveillanceauto besloot deze auto voor te laten gaan, maar schrok toen de auto recht op hem afkwam. Lichtsignalen hielpen niet, want de bestuurder botste met de rechterzijkant tegen de politieauto. De bestuurder stopte en riep direct tegen de politieman dat hij gedronken had en dat hij dat beter niet had kunnen doen. Op het politiebureau blies hij 490 ugl. Met een rijverbod en een procesverbaal kon hij zijn weg vervolgen.

Aanrijding met invalidenwagen

WESTERBORK. In Westerbork gebeurde zaterdagmiddag een aanrijding tussen een personenauto en een invalidenwagen. De 19 jarige automobilist uit Westerbork reed vanaf de Binnenweg de voorrangsweg, het Oosteinde, op. Hij zag daarbij niet dat er een 83 jarige man in een invalidenwagen op het Oosteinde reed. De bejaarde man werd door de auto geraakt. Een ambulance bracht hem met verwondingen aan gezicht en been naar het ziekenhuis. De Borker krijgt een proces-verbaal.

Weg weg

DONDEREN. Vannacht gebeurde er een eenzijdig ongeval op de Noordenveldweg in Donderen. Een 35 jarige bestuurder van een personenauto reed over de Noordenveldweg. Hij had de borden m.b.t. wegwerkzaamheden kennelijk niet opgemerkt, want aan het einde van de weg, was een groot gat en daar was de man met zijn auto gedeeltelijk ingereden. Onderzoek wees uit dat de bestuurder gedronken had. Op het politiebureau blies hij 470 ugl. Met een rijverbod en een proces-verbaal mocht hij verder.

Inbraken

RUINERWOLD. Zaterdagavond is er ingebroken in een woning/zaak aan de Dijkhuizen in Ruinerwold. Aan de achterkant van de woning werd een raam opengebroken en de woning werd geheel doorzocht. De 66 jarige bewoner zal vandaag aangifte doen. Dan pas zal ook blijken wat er gestolen is.

Aan de Patrijsstraat werd eveneens ingebroken. De inbrekers braken vermoedelijk de schuifpui open en doorzochten het hele huis. De hond van de eigenaar kreeg een kilo gehakt en was daarmee rustig. Uit de woning verdween o.a. een computer en flessen sterke drank. De 56 jarige bewoner doet aangifte.

Inbraak woning

ASSEN. In Assen is vannacht ingebroken in een woning aan de Markedreef. Toen de bewoonster vannacht thuis kwam, zag ze dat de achterdeur was opengebroken. De inbrekers hadden de gordijnen van de woning dicht gedaan en konden daarna hun gang gaan. Uit de woning verdwenen o.a. een computer met printer, een telefoon en een TV. De bewoonster deed aangifte.

Inbraak woning

COEVORDEN. In Coevorden is vannacht ingebroken in een woning aan de J. Boschstraat. Toen de 24 jarige bewoonster vannacht thuis kwam trof ze in haar woning volgens haar zeggen een enorme chaos aan. Een TV, een videorecorder en cds zijn o.a. gestolen. Sporen van braak werden niet aangetroffen, zodat niet bekend is hoe de inbreker(s) binnen is gekomen. De bewoonster doet morgen aangifte.

Ruit ingegooid

MEPPEL. In Meppel is vannacht een etalageruit ingegooid van een winkel aan de Hoofdstraat. Uit de etalage werd een donkerblauwe winterjas van het merk Downimpack gestolen. Ook een trui van het merk Kani jeans verdween. De eigenaar zal aangifte gaan doen.

Heterdaad

EMMEN. In Emmen werd vannacht een ruit van een café aan de Baander vernield. Getuigen melden dat iemand door het ontstane gat naar binnen was gekropen. Toen de politie ter plaatse kwam kroop juist een man door het gat naar buiten. Het bleek te gaan om een 28 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij is aangehouden en ingesloten.

Heterdaad

COEVORDEN. Vannacht kwam er een melding bij de politie binnen dat er een ruit van een school aan de Drostenstraat was ingegooid. In de school trof de politie een 32 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aan. De man was ondervloed van alcohol en wilde de school als slaapplaats gebruiken.

Brand

YDE. In een hooischuur aan de Norgerweg brak zaterdagavond brand uit. Een getuige zag dat er rook uit een schuur achter een woning kwam en waarschuwde de bewoners. Die zagen dat het hooi op een aantal plaatsen in de schuur brandde. In de schuur stonden twee ponys. Beiden konden veilig uit de schuur gehaald worden. De brandweer bluste de brand. De technische recherche stelt een verder onderzoek in. De politie sluit de mogelijkheid van brandstichting niet uit.

Auto in brand gestoken

HOOGEVEEN. In Hoogeveen is vannacht een auto aan De Plecht in brand gestoken. Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij dat de auto aan de linkerachterkant bij de wielkas brandde. Met een brandblusser van de politieauto kon de brand geblust worden. De brandweer kwam ook ter plaatse voor het nablussen. Toen de rook was opgetrokken zag de politie dat de band van het achterwiel inbrand was gestoken. Een verder onderzoek wordt ingesteld.

Brandjes

EMMEN. Vannacht rond vijf uur, kreeg de politie van Emmen de melding dat er een auto in brand stond onder een carport van een woning aan de Laan van de Marel in Emmen. De brandweer bluste die brand. De auto brandde volledig uit. Direct daarna kwam er een 2e melding. In de centrale hal van een flat aan het Weeld bleek een brievenbus in brand te staan. Dit werd door de brandweer geblust. 1 brievenbus brandde volledig uit en de andere liepen behoorlijke schade op. Evenlater kwam er nog een melding. Nu bleek er brand te zijn in een portiek aan het Weeld. Een stapel oud papier bleek in brand te staan. De brandweer bluste ook deze brand. De politie zoekt getuigen omtrent deze brandstichtingen. (www.emmencentrum@politie-drenthe.nl)


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Zoekwoorden:

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook