Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van donderdag op vrijdag 27-28-9
10:49 vrijdag 28 september 2001

Martin Panman
0592-383211

Frontale aanrijding

PEIZE. Op de Westerweg gebeurde donderdagavond een frontale aanrijding door een inhaalfout. Een 30 jarige bestuurder van een vrachtauto reed in de richting van Roden. Hij wilde een voorhem rijdende vrachtauto inhalen en deed dat op een plaats waar dat niet mocht, omdat er een doorgetrokken streep lag. Uit de richting van Roden kwam een personenauto, bestuurd door een 26 jarige inwoonster van Groningen. Omdat de inhalende vrachtauto niet op tijd in kon voegen raakte de Groningse de vrachtwagen. Haar auto werd behoorlijk beschadigd, maar zelf kwam ze er zonder kleerscheuren vanaf. De bestuurder van de vrachtwagen, een inwoner van Garnwerd, kreeg een proces-verbaal.

Aanrijding.

Persbericht van gisteren.
ERICA / NIEUW SCHOONEBEEK. Donderdagmiddag omstreeks 13.30 uur veroorzaakte een 26-jarige man uit Emmen met zijn auto op de Havenstraat in Erica een aanrijding, waarbij hij schade veroorzaakte en waarna hij doorreed. Ruim een uur later veroorzaakte dezelfde bestuurder op de Europaweg in Nieuw Schoonebeek opnieuw een aanrijding, waarbij hijzelf bekneld en ernstig gewond raakte.

Vervolg: Op de Europaweg in Nieuw Schoonebeek sloeg een 57 jarige automobiliste uit die plaats op de Europaweg af. Op dat moment haalde de 26 jarige Emmenaar haar in. Beide autos raakten elkaar, maar de Emmenaar stopte niet en reed met hoge snelheid door. Vervolgens verloor hij de macht over het stuur, botste tegen een boom, en sloeg enkele malen over de kop. De bestuurder raakte daarbij bekneld in zijn auto en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Scheperziekenhuis.

Wielbouten weg

EMMEN. Donderdagavond kreeg de politie de melding dat er op een viaduct in de Twee Provinciënweg een auto gevaarlijk geparkeerd stond. Onderzoek wees uit dat een uit Nieuw Weerdinge afkomstige bestuurder was gestopt, omdat zijn auto zo raar deed. Toen zijn auto bekeken werd bleek, dat van een wiel alle wielbouten verdwenen waren. Het wiel zat bovenwonder nog wel onder de auto. Om de bestuurder verder te helpen werd van ieder wiel 1 bout gedraaid, waarna de man langzaam naar een garage kon rijden. Hoe dit kon gebeuren is niet bekend.

Bromfietser negeert stopteken

SMILDE. Op de Jonkersbrug zag de politie een bromfietsbestuurder rijden zonder helm. De bestuurder kreeg een stopteken, maar hij stopte niet. Ook niet toen de politieauto voor hem ging rijden en hem opnieuw een stopteken gaf. Hij reed de politieauto voorbij en bleef slingerend voor de politieauto rijden, zodat die hem niet in kon halen. Doordat de bromfietser zo slingerde ontstonden er verkeersgevaarlijke situaties. Omdat de bromfietser plotseling afsloeg, botste hij bijna op een landbouwtrekker, met daarachter een aanhangwagen beladen met aardappels. De bestuurder van de trekker zag de bromfietser aan komen rijden en kon gelukkig tijdig stoppen. Toen de bromfietser de weg bleef versperren, en stoptekens bleef negeren, kreeg de bestuurder een klap met een wapenstok zodat hij stil zou blijven staan. Dit gebeurde niet. De bromfietser keerde en reed terug in de richting van de Trekker. De bestuurder hiervan zette zijn combinatie dwars op de weg om de bromfietser te laten stoppen. Ook dit lukte niet. De bromfietser kon er langs rijden, met opnieuw de politie achter zich aan. Nadat hij nog een keer gekeerd was en terug reed in de richting van de Trekker, blokkeerde de trekkerbestuurder de hele weg waarna de bromfietser wel moest stoppen. Voor een goed gesprek is de uit Smilde afkomstige jongeman mee genomen naar het politiebureau. De bromfiets wordt nog even op de rollertestbank getest.

Gestolen auto aangetroffen

MEPPEL. In Meppel trof een politieman op de Rijksomweg een auto aan met een slapende man er in. Toen de auto werd nagetrokken, bleek dat deze was gestolen. De bestuurder werd toen maar wakker gemaakt en aangehouden. Het gaat om een 25 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. Hij bleek de auto te hebben gestolen. In de auto trof de politie op een echt pistool lijkend plastic pistool aan.

Inbraak woning

ANNEN. In Annen is donderdagavond ingebroken in een woning aan de Kruisakkers. Aan de achterkant van de woning werd een deur opengebroken. Uit de woning verdween een TV en geld. De 68 jarige eigenaresse deed aangifte.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook