Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zondag 2 september 2001
16:08 zondag 2 september 2001

Bert Visser
0651 - 611629

EMMEN

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn elf kelderboxen van een flat aan de Klokkenslag in Emmen opengebroken. Er worden de meest uiteenlopende goederen vermist. Dat gaat van fietsen en electrisch gereedschap tot huisraad. Uit een box is zelfs een zak met vijf kilo aardappelen gestolen.
Ook een flatgebouw aan de Derksstraat werd bezocht door inbrekers. Daar werden vijf bergingen opengebroken. Ook daar hetzelfde beeld voor wat betreft de gestolen goederen.

MEPPEL

De politie van Meppel zoekt mensen die zaterdag rond kwart over zes s avonds getuige zijn geweest van een aanrijding op een voetgangersoversteekplaats op de Ir. C.F. Bekinkbaan bij het Oosteind. Daarbij is een 32 jarige inwoner van Meppel licht gewond geraakt. De man stak lopende met zijn mountainbike aan de hand de Bekinkbaan over via een voetgangersoversteekplaats en werd daarbij aangereden door een kleine rode personenauto. De fiets van de man werd geheel vernield De auto werd bestuurd door een vrouw waarvan de leeftijd wordt geschat op 20 30 jaar. De politie komt ook graag in contact met de bestuurder van een personenauto die achter de rode auto heeft gereden. Dat was een auto met een aanhangwagen met huif en daarop de tekst. Pak een Bak".

STUIFZAND / VEENOORD

De politie heeft zaterdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 69 jarige inwoner van Stuifzand. De man werd op de Drijberseweg in zijn woonplaats achter het stuur van zijn auto aangetroffen in een droge sloot. De man is er zonder letsel van af gekomen Wel bleek uit de ademanalyse dat hij met bijna vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol achter het stuur had gezeten. De man kreeg een rijverbod van tien uur. Hij mag zich t.z.t. voor de rechter verantwoorden.
Hetzelfde geldt voor een 20 jarige inwoner van Sleen. Hij wordt ervan verdacht dat hij zaterdagnacht met zijn auto tegen de brug op de Industrieweg in Veenoord is gereden. De man is herkend door getuigen die hebben gezien dat hij na de aanrijding uit het wrak van zijn auto is gekropen en zich uit de voeten heeft gemaakt. Via het kenteken kwam de politie vervolgens achter de identiteit van de man. Hij kon worden aangehouden in de Van Goghstraat in Veenoord. De man blies 1,5 promille.

VALTHE

Bij een verkeersongeval op de Valtherdijk in Valthe zijn zaterdagavond drie mensen gewond geraakt. Ze zaten in een auto , bestuurd door een 19 jarige man uit Nieuw Weerdinge. Hij raakte met de auto in de berm en botste na een stuurcorrectie tegen een boom aan de linkerkant van de weg. De bestuurder is door de brandweer uit de auto gezaagd. Allen mochten na onderzoek in het ziekenhuis weer naar huis.

TYNAARLO

Portiers van een discotheek in Tynaarlo hebben zaterdagnacht een 23 jarige automobilist uit Veeningen aangehouden. Volgens de portiers wilde de man in straalbezopen toestand met zijn auto wegrijden en hebben ze hem, toen hij al reed achter het stuur vandaan getrokken. Nadat hij was overgedragen aan de politie bleek uit de ademanalyse dat de men met maar liefst 2,3 promille alcohol aaqn het verkeer wilde deelnemen. De man is na verhoor en aanzegging proces-verbaal met een taxi naar huis gegaan.

ASSEN

De politie heeft zaterdagnacht een 18 jarige man uit Assen aangehouden. Hij werd op de Noordersingel in Assen op heterdaad betrapt bij het vernielen van een fiets.

COEVORDEN

Een 21 jarige muzikant uit Santpoort is terwijl hij optrad in een Coevorder horecagelegenheid zijn tas met persoonlijke bezittingen kwijtgeraakt, De tas is gestolen uit de kleedkamer. Dee politie hoopt via de videoband zicht te krijgen op de identiteit van de dader.

ASSEN

Personeel van een bouwmarkt aan de Stelmakersstraat in Assen heeft zaterdagmorgen een 41 jarige inwoner van Assen aangehouden en overgedragen aan de politie. De wilde met een onder zijn jas verborgen dopsleutelset ter waarde van 285 gulden langs de kassa lopen. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

BEILEN

Aan de Kanaalweg en t Spiek in Beilen zijn zaterdagnacht zeker tien autos bekrast met een scherp voorwerp.

BORGER

Bij een verkeersongeval op de kruising N34 met de N374 zijn zondagmiddag drie mensen gewond geraakt. Een 68 jarige vrouw uit Musselkanaal is met nek- en rugklachten overgebracht naar het ziekehuis in Stadskanaal. Ze zat in een auto bestuurd door haar eveneens 68 jarige echtgenoot. Die stak vanuit het middenvak de N34 over toen er volgens hem geen verkeer meer uit de richting Emmen aan kwam. Zijn auto werd in de flank geraakt door een auto, bestuurd door een 69 jarige vrouw uit Hoogezand die toch uit de richting Emmen kwam. Ook zij is met nekklachten overgebracht naar het ziekehuis in Stadskanaal. Beide autos botsten vervolgens op een auto, bestuurd door een 46 jarige man uit Drouwen die vanuit de richting Borger voor de kruising stond te wachten. Een 62 jarige inzittende van die auto kon terplaatse aan borstklachten worden behandeld. De drie autos mogen als geheel vernield worden beschouwd.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook