Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Zondag 23 september 2001
16:14 zondag 23 september 2001

Ernest Zinsmeyer 06 22662875

AANRIJDINGEN MET DRANK IN HET SPEL
Zwartemeer
Zaterdagavond tegen 19.30 uur verleende een 38-jarige automobilist op de kruising van De Blokken met de Klemstrook geen voorrang aan een 42-jarige plaatsgenoot. Beide autos raakten beschadigd. De veroorzaker bleek echter te hebben gedronken. Hij blies bij de ademtest 560, wat hem een snelrechtdagvaarding opleverde.
Beilen
Zaterdagnacht rond 5.30 uur reed een 37-jarige vrouw uit deze plaats met haar auto op de Brink bij het inparkeren tegen een geparkeerde auto. Ze bleek te hebben gedronken. Bij de ademtest blies ze 850, wat haar direct het rijbewijs kostte. Dat is ingevorderd, en ze kreeg een dagvaarding mee.

ALCOHOL IN HET VERKEER
Behalve eerder genoemde aanrijdingen zijn zaterdagnacht nog diverse bestuurders uit het verkeer gehaald die teveel hebben gedronken. Meppel
Zaterdagnacht omstreeks 3.30 uur reed een 21-jarige man uit Meppel met zijn bromfiets over de Voorstraat. Hij blies bij de ademtest 545. Emmen
Ook tegen 3.30 uur reed een 51-jarige Emmenaar met zijn auto over de Julianastraat. Hij scoorde 770; zijn rijbewijs is ingevorderd. Omstreeks 5.45 uur haalde de politie een 31-jarige man uit Emmen met zijn auto van de Wilhelminastraat. Hij blies bij controle 825. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Assen
Tegen 3.45 uur reed een 32-jarige Assenaar met zijn auto over de A28. Bij controle blies hij 450.
Coevorden
Zondagochtend tegen 9.00 uur trof de politie een 22-jarige man uit Coevorden aan die met zijn auto door de Kerkstraat reed. Hij blies bij de ademtest 710 en is zijn rijbewijs kwijt. Hij kreeg, evenals de andere hiervoor genoemde klanten, een snelrechtdagvaarding mee.

EMMEN
Verdachten auto-inbraak aangehouden
Zaterdagavond omstreeks 19.00 uur zag een oplettende getuige dat twee mannen een auto openbraken aan de Weerdingerstraat. Hij waarschuwde de politie en wees de beide verdachten aan, die op dat moment bij het busstation stonden. De politie kon de twee verdachten aanhouden, en trof een autoradio-cdspeler in hun bezit aan, die vermoedelijk afkomstig is van de kort daarvoor gepleegde inbraak. De twee mannen, 18 en 20 jaar en beide zonder vast adres in Nederland, zijn voor een nader onderzoek ingesloten.

ASSEN
Auto-inbraken
Zaterdagavond is aan de Balkendwarsweg, op de carpoolplaats, een auto opengebroken, en de radio-cdspeler is eruit gehaald. De eigenaar, een 31-jarige vrouw uit Valthe deed aangifte.
Op de carpoolplaats Peelo overkwam een 30-jarige vrouw uit Groningen hetzelfde. Zij mist enkele cd-doosjes.

EMMEN
Auto-inbraak
Zaterdagavond is ingebroken in een auto aan de Wilhelminastraat. Een ruit is met een steen vernield. De 18-jarige eigenaar uit Eext mist zijn radardetector.

BEILEN
Ruit vernield
Zaterdagnacht is een raam ingegooid van een woning aan de Kampstraat. De 59-jarige bewoner bemerkte dit zondagochtend.

HOOGEVEEN
Autos vernield
In Hoogeveen zijn vrijdagavond en nacht op verschillende plaatsen ruim 20 autos vernield. Ramen zijn vernield, antennes afgebroken, en in sommige autos zitten deuken doordat de vernielers er overheen zijn gelopen. Aan de Bilderdijklaan zijn 5 autos vernield; aan de Biesbosch 4 stuks. Andere straten waar vernielers actief zijn geweest zijn de Zanderhof (2) , Amshoffweg, Paulus Potterstraat, Jennerstraat, Mathijsenstraat (2) , Veenluydenstraat, Kolffstraat, Bosboomstraat, Bentinckslaan en Reviusplein.

HOOGEVEEN
Ramen woningen vernield
Aan de Jos van Aalderenlaan zijn, eveneens vrijdagnacht, van drie woningen ramen ingegooid met stenen. Dat is omstreeks 1.00 uur gebeurd.

HOOGEVEEN
Verdachten mishandeling aangehouden
Zaterdagnacht rond 5.30 uur is een 19-jarige jongen uit Hoogeveen mishandeld in de Hoofdstraat. Kort daarna kon de gewaarschuwde politie twee verdachten aanhouden, twee jongens van 16 en 18 jaar uit Hoogeveen. Zij zijn ingesloten voor een nader onderzoek. Het vermoeden bestaat dat dat er meer slachtoffers zijn van deze twee. De politie vraagt of eventuele andere benadeelden zich willen melden. De mishandeling vond plaats in de omgeving van de Raadhuisstraat.

ASSEN
Verdachte steekpartij aangehouden
Zaterdagnacht tegen 2.00 uur is een 19-jarige jongen uit Bovensmilde met een kapot bierglas in zijn gezicht gestoken, in een cafe aan de Brinkstraat. De verdachte, een 15-jarige jongen uit Assen, is kort daarop aangehouden. Het slachtoffer is naar het WZA gebracht, waar hij aan zijn verwondingen, enkele sneden in zijn gezicht, is behandeld. De verdachte is voor een nader onderzoek ingesloten.

EMMEN
Man na overtreden lokaalverbod aangehouden
Zaterdagavond werd de politie te hulp geroepen om een 44-jarige man uit Emmen uit een café aan de Statenweg te verwijderen. De man is daar een tijdje geleden de toegang ontzegd. Omdat hij ook in het bijzijn van de politie niet wilde vertrekken, is hij aangehouden. Op dat moment gingen drie van zijn kameraden zich ermee bemoeien, en ontstond een vechtpartij. Na gebruik van pepperspray konden alle vier amokmakers worden aangehouden. Behalve de genoemde 44-jarige, betreft het drie plaatsgenoten van 25, 29 en 30 jaar. Tegen alle vier zal proces-verbaal worden opgemaakt.

EMMEN
Man aangehouden na binnendringen woning ex
Zaterdagnacht tegen 5.00 uur heeft de politie een 23-jarige man uit Emmen aangehouden, nadat hij de woning van zijn ex-vriendin aan de Spehornerbrink was binnengedrongen. Hij was de woning binnengegaan nadat hij de voordeur had opengetrapt. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Persberichten Regio Politie Drenthe '
Lees ook