Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 1-06-2002
persberichten zaterdag 1 juni 2002
Bert Visser 0651 - 611629

Fietsers botsen

ASSEN - Een 70 jarige fietsster uit Assen is vrijdagmiddag voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in haar woonplaats. De vrouw zou op het fietspad bij de Zichtheugte plotseling naar links zijn gezwenkt, waarbij ze frontaal in botsing kwam met een tegemoetkomende fietser. De 15 jarige jongen uit Assen zag geen kans haar te ontwijken. Hij kwam met de schrik vrij.

In sloot langs A28

ASSEN - Een 43 jarige automobiliste uit Apeldoorn is vrijdagmiddag rond 18.00 uur voor onderzoek overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen nadat ze op de autosnelweg A28 bij Assen met haar auto in de sloot was beland. Volgens haar verloor ze de controle over haar auto toen ze haar handsfree telefoon wilde inschakelen. Ze raakte in de berm en kwam in de sloot tot stilstand. Haar auto werd geheel vernield.

Bussen botsen op N48

ZUIDWOLDE - Bij een botsing tussen twee bussen op de N48 hebben drie inzittenden licht letsel opgelopen. Het ongeval ontstond toen de 45 jarige bestuurder uit het Duitse Wedel zijn personenbus op de weg keerde. Hij werd daarbij in de flank aangereden door een Nederlandse bus. Van de Duitse bus is in verband met de schade het kentekenbewijs ingenomen.

Bestuurder in sloot na onwelwording

Nieuw Amsterdam - Een 52 jarige automobilist uit Emmen is vrijdagmiddag op de Dikke Wijk nadat hij onwel was geworden met zijn auto in de sloot gereden. Ondanks directe reanimatie is de man kort na aankomst in het ziekenhuis overleden. Getuigen hebben gezien dat de man diep over het stuur gebogen zat en dat hij wegzakte naar de passagiersstoel. Daarop zou de auto, zonder iets te raken in de sloot zijn gereden.

Automobiliste krijgt zes bekeuringen

EMMEN - Een 35 jarige automobiliste uit Emmer Compascuum moet het voorlopig zonder haar auto doen. Na een grondige controle kwam vast te staan dat de APK voor haar auto sinds november 2000 was vervallen. Een technisch onderzoek wees uit dat; ze had gereden met een kromme velg; er van het linker- en rechte voorwiel een wielbout ontbrak; de schokdempers versleten waren; de accu los in de motorruimte stond en dat de rechter achterband glad was. Het kost haar totaal 487 Euro.

Noaberhulp

SMILDE - Met behulp van een attente buurman is vrijdagavond op de Witterweg in Bovensmilde een inbreker overmeesterd en na aanhouding overgedragen aan de politie. Een buurman overliep de man de man toen hij glasgerinkel hoorde terwijl hij wist dat zijn buren een familiefeestje vierden in het clubgebouw van de ijsbaan. Na een telefoontje was de bewoner snel bij zijn woning en samen met de buurman zag hij de inbreker uit een raam klimmen. De buit, bestaande uit onder meer een dvd speler, een mobiele telefoon en een verrekijker, zat in een tas die al onder het raam stond. Verder kwamen bij de fouillering van de verdachte nog een aantal biljetten van vijftig Euro tevoorschijn. De man, een 40 jarige Assenaar is na voorgeleiding ingesloten

Winkeldief

ASSEN - Personeel van een supermarkt aan de Industrieweg in Assen heeft vrijdagmiddag een 31 jarige inwoner van Assen aangehouden nadat hij was betrapt op de diefstal van veertien pakken koffie. De man is overgedragen aan de politie. Hij is met een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd.

Problemen op OC Hoogeveen

HOOGEVEEN - De politie van Hoogeveen heeft vrijdagavond nogal wat te stellen gehad met een 16 jarige jongen uit Oisterwijk. De jongen was, zonder zich te melden het terrein opgelopen en hij weigerde, ondanks een terreinverbod van de beveiligingsmensen, te vertrekken. Bij zijn aanhouding door de politie verzette de jongen zich zodanig dat er pepperspray aan te pas moest komen om hem onder controle te krijgen.Ook met behulp van een tolk is niet duidelijk geworden was de jongen op het terrein te zoeken had. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 01-06-2002 '
Lees ook