Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 2-02-2003
Persberichten zondag 2 februari 2003
Perspiket Ron Reinds 06-52528707

Aanrijdingen met letsel

DWINGELOO Gistermiddag is op het Westeinde een personenauto door onbekende oorzaak tegen een boom gereden. De 43-jarige uit Dwingeloo afkomstige bestuurster is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht.

WITTELTE Op de Wapserveenseweg is gistermiddag in een bocht ten gevolge van de hevige sneeuwval een bestelauto tegen een boom gereden. De 19-jarige in Wittelte wonende bestuurder is met een gebroken rib en pijnlijke arm overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

Alcomobilisten

GIETEN Op de Wilgenroos werd gisteravond een 42-jarige man uit Gieten bekeurd voor het rijden onder invloed. De man blies 295 ug/l. Hij kreeg een transactie van 190,-.

DIEVER Op de Rijksweg botste vanmorgen een 47-jarige man uit Zoutkamp tegen een boom. De man die gisteravond na een ruzie met zijn echtgenote uit huis was gegaan strandde vanmorgen na het gebruik van alcohol in Diever. De man blies 915 ug/l. Hij werd door zijn echtgenote opgehaald. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt. Alvorens tegen de boom tot stilstand

Te komen raakte de man eerst nog een paar verkeersborden. Zijn auto raakte aan de voorzijde zwaar beschadigd.

EMMEN Vanmorgen werd op de Nieuw Amsterdamsestraat een 21-jarige bestuurder van een personenauto op het gebruik van alcohol gecontroleerd. Na de blaasproef op straat bleek dat de man niet gedronken had. Toen een uurtje later een andere surveillanceauto hem op de Hondsrugweg zag rijden werd de man eveneens gecontroleerd. Omdat de politie de indruk had dat de man onder invloed van verdovende middelen verkeerde werd de man aangehouden en werd er een bloedproef genomen op het bureau. De man verklaarde een joint gerookt te hebben en XTC te hebben gebruikt. Hij kreeg een rijverbod en werd door een vriend van het bureau gehaald.

ZUIDLAREN Vanmorgen reed een 41-jarige bestuurder van een bestelwagen over de Wilhelminalaan terwijl hij onder invloed verkeerde. De in Peize wonende man blies 295 ug/l. Hij kreeg een rijverbod. Omdat de man eerder voor hetzelfde feit bekeurd was wordt er proces-verbaal opgemaakt.

Gevaarlijk rijgedrag

ASSEN Vannacht reed een 21-jarige Assenaar in zijn personenauto over de Zendmastweg. De man reed ondanks de gladheid met grote snelheid richting de splitsing met de Vaart Zuidzijde. Omdat een surveillerende politieman, rijdende op de Vaart Zuidzijde, de indruk kreeg dat dit niet goed kon gaan verminderde deze reeds van snelheid. De 21-jarige Assenaar kwam plotseling glijdend met hoge snelheid op de politieman af die ondertussen uit voorzorg gestopt was. De Assenaar kwam midden op de rijbaan van de door de politieman bereden Vaart Zuidzijde tot stilstand waarna hij zijn weg remmend en slippend over de Vaart vervolgde. Op de Selma Lagerloflaan werd de man tot stilstand gebracht. Hij werd overgebracht naar het bureau. De man bekende zijn gevaarlijk rijgedrag. Zijn rijbewijs werd ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendieven op heterdaad aangehouden

MEPPEL Vannacht werden agenten op het Zuideinde aangesproken door twee jongens die aardig onder invloed van alcohol verkeerden. De heren, 16 en 17 jaar en beide wonend in Staphorst, vroegen of de politie hen naar huis kon brengen want het geld voor de taxi was opgedronken. Nadat hen duidelijk gemaakt was dat dat niet mogelijk was vervolgden beide heren lopend hun weg. Omdat het gedrag van de heren voor de politie aanleiding was om de mannen onopvallend lopend te volgen werd "de achtervolging" ingezet. Beide heren begaven zich meerdere keren op het erf van verschillende woning kennelijk met het doel vervoer te zoen. Bij een woning aan het Zuideind namen de heren elk een fiets weg en gingen hierna fietsend richting Staphorst. De mannen zijn hierop aan de Werkhorst aangehouden. Beide jongens kregen een proces-verbaal. De fietsen staan weer bij de rechtmatige eigenaar.

Winkeldiefstal

ROLDE Bij een supermarkt aan de Grolloërstraat werd gistermiddag een 60-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man nam kipfilet en een keukenschaar ter waarde van 15,87 weg. De politie die toevallig in de winkel aanwezig was kon de man direct meenemen. Hij kreeg een dagvaarding.

Boze man aangehouden

EMMEN Vannacht troffen surveillerende agenten in de Hoofdstraat een op de grond liggende gewonde man aan. Deze 25-jarige man uit Emmer Compascuum was na een avondje stappen met twee vrienden iets gaan eten bij een zaak aan de Hoofdstraat. Toen de onder invloed verkerende vrienden weer buiten kwamen kreeg één van hen, eveneens een 25-jarige man uit Emmer Compascuum, het aan de stok met een onbekend gebleven voorbijganger. De drie vrienden kregen allen de nodige klappen van deze voorbijganger. Tijdens het vertellen over hetgeen hen overkomen was zocht de 25-jarige man uit Emmen Compascuum ruzie met omstanders en de politie. Hij vernielde eveneens een reclame-lichtbak. De man werd hierop aangehouden terzake openbare dronkenschap, baldadigheid en belemmeren van ambtshandelingen. De man werd ingesloten en is vanmorgen gehoord. Hij bekende spijt te hebben doch was kennelijk door het overvloedige aslcoholgebruik door het lint gegaan. Er werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Vernieler ruit aangehouden

KLAZIENAVEEN Vannacht is in de Langestraat een 20-jarige man uit Klazienaveen aangehouden. De man had kort daarvoor in de Langestraat een winkelruit ingetrapt. Tengevolge van het inschoppen van de ruit liep hij een diepe snijwond aan zijn been op waarvoor hij werd behandeld in het Scheperziekenhuis in Emmen. De man verklaarde bezopen te zijn geweest en waardoor hij niet meer wist wat hij gedaan had. Hij kreeg een proces-verbaal.

Agressieve zoon

EMMEN Gistermiddag werd de hulp van de politie ingeroepen op een adres aan de Laan van het Kinholt. Een 19-jarige zoon, een bekende van de politie, vernielde het interieur en mishandelde zijn moeder. De man, onder invloed van alcohol, richtte na de komst van de politie zijn agressie op hen. Hij werd uiteindelijk, na gebruik van pepperspray, aangehouden en ingesloten.

Kiosk in brand

HOLLANDSCHEVELD Vanmorgen is en houten kiosk aan de Marten Kuilderweg in brand gestoken. De brand bij de kiosk, die in de zomer gebruikt wordt voor de verkoop van onder andere frisdrank en snacks, kon door de bedrijfsleider geblust worden. Na onderzoek bleek dat de daders vermoedelijk kratjes tegen de kiosk hebben gelegd waarna deze in brand zijn gestoken. Onderzoek volgt.

Schoorsteenbrand

ZUIDWOLDE Omstreeks middernacht ontdekte de 62-jarige eigenaar van een restaurant aan de Hoogeveenseweg brand in de schoorsteen van de openhaard. De brandweer uit Zuidwolde en Hoogeveen kwamen ter plaatse en blusten de brand die ondertussen de rieten kap al had bereikt. In het restaurant vond een 25-jarig huwelijksfeest plaats waarbij de ongeveer 100 gasten het feest moesten staken. Er was nogal wat waterschade.

Slaapkamerbrand

SMILDE Vannacht ontdekte de bewoner van een woning aan de Hoofdweg dat zijn rookmelders alarm gaven. Bleek dat zijn op stap zijnde zoon bij terugkomst een warm bedje verlangde want deze had de elektrische deken reeds aangezet. Kortsluiting is vermoedelijk de oorzaak van dit te warme bed geweest. De brandweer bluste de zaak. Het nut van een brandmelder heeft zich hier absoluut bewezen anders was de schade niet te overzien geweest.

Wasdroger in brand

HOOGEVEEN Gisteravond ontdekte een 26-jarige bewoner van een woning aan de Curiestraat dat de wasdroger op de bovenverdieping vlam had gevat. Hij bluste zelf de brand maar belde wel de brandweer die het nawerk deed. Mogelijk dat kortsluiting/oververhitting de oorzaak van deze brand aan de vrij nieuwe wasdroger is geweest.

Horecaprojecten

HOOGEVEEN ASSEN TYNAARLO Tijdens controle van de horecaprojecten in genoemde plaatsen bleek dat alles rustig verliep en zich geen problemen voordeden. In Assen werd 1 wildplasser bekeurd.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 02-02-2003 '
Lees ook