Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 2-07-2002
Dinsdagochtend 2 juli 2002
Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Even een stukje rijden .

EMMEN Maandagmiddag tegen 13.30 uur reed een 10-jarige jongen uit Emmen even een stukje op de bromfiets van zijn 16-jarige broer over de Brinkenweg. Het was niet de bedoeling om te gaan rijden, maar hij mocht er even op zitten. Het kind draaide echter de gaskraan open en de brommer schoot vooruit, tegen een lichtmast aan. De zeer jeugdige bestuurder kwam met zijn hoofd op het wegdek terecht, liep een hersenschudding op en had een aantal tanden door de lip. De bromfiets is niet verzekerd en staat nu bij het politiebureau. De lichtmast liep schade op.

Winkeldieven betrapt

HOOGEVEEN Maandagmiddag is een 16-jarige jongen uit Hoogeveen betrapt bij de diefstal van een pakje batterijen in een winkel in de Hoofdstraat. Hij is aangehouden en krijgt een proces-verbaal.

ASSEN Maandagmiddag werd een 47-jarige man uit Bovensmilde betrapt bij de diefstal van drie T-shirts in een winkel aan de Weiersloop. De shirts kostten samen 112 Euro. De man is aangehouden en kreeg na verhoor een snelrechtdagvaarding uitgereikt. Ook had hij nog een week gevangenisstraf tegoed voor eerder gepleegde feiten. Die mag hij nu meteen uitzitten.

Aanhoudingen na vernielingen

EMMEN Maandagavond tegen 22.00 uur kreeg de politie diverse meldingen dat er ruiten werden vernield op het winkelcentrum aan het Valkenveld. Razendsnel ter plaatse werden er drie mensen aangetroffen die volgens de melders tot de dadergroep behoorden. Deze drie zijn aangehouden. Er was een winkelruit vernield. De drie zijn een 22- en een 29-jarige man uit Emmen en een 21-jarige vrouw uit deze plaats. Uit de verhoren bleek dat er nog een vierde dader was, en dat deze de ruit had vernield. Zijn gegevens zijn inmiddels bekend en hij moet nog worden verhoord.

Ruzie op straat

EMMEN Maandagmiddag rond 15.30 uur kregen twee mannen het in de omgeving van het NS-station en het centrum met elkaar aan de stok. De twee, een 33-jarige man uit Emmen en een 23-jarige man uit Zwolle, hadden al langer een conflict met elkaar. Dit liep gistermiddag uit de hand, zeker nadat de Zwollenaar een steen door de autoruit van de Emmenaar gooide en diens vriendin daarbij aan het hoofd raakte. Bij de vechtpartij die volgde raakte de Zwollenaar gewond en moest in het ziekenhuis worden behandeld. Daarna is hij aangehouden, en dinsdag zullen de partijen in deze zaak worden verhoord.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 02-07-2002 '
Lees ook