Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 3-06-2002
Persberichten van maandagmorgen 3 juni 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagavond 03 juni 2002, daarna verzorgt Ernest Zinsmeijer de persvoorlichting tot donderdagmiddag 6 juni 2002 17.00 uur.

Bert Peters 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Ernest Zinsmeijer 0591 662014 of 06 22 66 28 75

Caravan op de kant

De Punt Gisteravond reed een 44-jarige man uit Groningen met zijn auto over de linkerbaan van de A28 vanuit de richting Assen. Hij had een caravan achter zijn auto gekoppeld. Door nog onbekende oorzaak begon de caravan te slingeren waarna die op de zijkant kwam te liggen. Het onderstel van de caravan raakte verwrongen en werd afgesleept. De bestuurder kwam er zonder letsel vanaf..

Bestuurder onder invloed botst tegen paal

Emmen - Gistermiddag reed een 23-jarige man uit Emmen in de dure personenauto van pa over de Hondsrugweg. In de bocht tussen het viaduct en de rondweg raakte hij, vermoedelijk als gevolg van te hoge snelheid, in de slip waarna hij eerst een ANWB-paal raakte en daarna met de voorzijde van de auto tegen de vangrail tot stilstand kwam. Controle wees uit dat hij een alcoholpromillage had van bijna 1.

Inbraak in autos

Norg Gistermiddag werd ingebroken in een auto die stond op een parkeerplaats aan de Donderseweg. De 40-jarige eigenaar uit De Wilp ontdekte dat het portier werd geforceerd waarna de radio, cds en de radardetector werden weggenomen. Schadebedrag niet bekend.

Assen Tijdens het afgelopen weekeinde werd een auto opengebroken die aan de Einsteinlaan stond. Er werd een ruit ingeslagen waarna de radio werd weggenomen. Een 33-jarige man uit Assen deed aangifte Schadebedrag niet bekend.

Assen Gistermiddag omstreeks 15.00 uur werd een auto opengebroken die aan de Vaart Noordzijde stond. Ruit werd ingeslagen en de radardetector werd weggenomen. De dader is vermoedelijk geschrokken van het alarmsysteem dat luid afging want hij liet andere dure spullen in de auto liggen.

Inbraak voorkomen door aanhouding drie verdachten

Assen Vannacht werden drie mannen aangehouden. Een 16- en een 20-jarige knaap uit Groningen en een 16-jarige knaap uit Hoogezand. Zij hadden al een ladder geplaatst tegen de gevel van een bedrijf aan de Borgstee. Bij het zien van de politie gingen zij er vandoor. Een persoon kon op de Walakker worden aangehouden, een persoon op de Martin Luther Kingweg en met behulp van de diensthond werd een persoon aangehouden op de Woerdes. Onderzoek moet nog uitwijzen wat zij precies van plan waren.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 03-06-2002 '


Lees ook