Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 4-03-2003
Berichten van dinsdagmorgen
Dirk Neef, 0522 - 274015 of 06 - 51 557 950

Vrouw overleden aan verwondingen door verkeersongeval SLEEN/EMMEN - Een 89 jr. vrouw uit Emmen is in de nacht van maandag op dinsdag overleden aan de gevolgen van een verkeersongeval maandagmiddag op de kruising van de Molenesweg met de afrit van de N-381 bij Sleen. De vrouw zat bij haar 84 jr. echtgenoot in de auto. Het echtpaar kwam vanuit de richting Emmen. Vanaf de afrit reed de man de Molenesweg op en verleende daarbij geen voorrang aan een personenauto bestuurd door een 62 jr. vrouw uit Emmen. Deze auto botste tegen de rechterzijkant van de auto van het echtpaar. Hierdoor raakte de 89 jr. vrouw ernstig gewond en kwam bekneld te zitten in de auto. De brandweer haalde het slachtoffer uit de auto waarna ze met de traumahelikopter naar het AZ Groningen is overgebracht. Daar overleed ze in de loop van de nacht aan haar verwondingen. Ook de bestuurder raakte ernstig gewond. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Hij verkeert niet in levensgevaar. De bestuurster van de andere auto is ook overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen maar zij kon na onderzocht te zijn weer naar huis.

Alcohol in het verkeer
ASSEN - Op de Graswijk in Assen hield de politie maandagmiddag een 18 jr. bromfietser uit Hooghalen aan. De man had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,9 promille.

WIJSTER - Op de Nijverheidsweg in Wijster hield de politie maandagavond een 36 jr. automobilist uit Pesse aan. De uitkomst van de ademanalyse van deze man was een alcoholgehalte van ongeveer 1,2 promille.

Inbraak woning
EMMEN - Terwijl de bewoner niet thuis was, is maandag overdag ingebroken in een woning aan de Spehornerbrink in Emmen. Men kwam binnen door een deur open te breken. Uit de woning zijn geluidsapparatuur en wat geld gestolen.

Man met pistool
ASSEN - Op aanwijzing van een getuige die de politie meldde dat hij twee mannen met een vuurwapen had gezien, hield de politie in Assen maanmiddag in een horecagelegenheid in het centrum van die plaats vier mannen uit Assen en Hooghalen aan. Eén van hen, een 23 jr. man uit Hooghalen, had een pistool bij zich. Uit nader onderzoek bleek dat twee van de mannen niets met het wapen te maken hadden. Zij zijn na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. De 23 jr. verdachte en een 26 jr. man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 04-03-2003 '
Lees ook