Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 4-06-2002
Persberichten dinsdagochtend 4 juni 2002 Ernest Zinsmeyer 0591 662165 / 06 22662875

Met drank op de sloot in

ZUIDLAREN Maandagavond tegen 18.15 uur reed een 28-jarige man uit Groningen met zijn auto over de N34, waar hij door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor. De auto sloeg over de kop en kwam in de sloot terecht. De bestuurder bleef ongedeerd, maar had wel gedronken. Bij de ademtest blies hij 250, en kreeg daarvoor een dagvaarding.

Tegen viaductpijler gebotst

VEENOORD Dinsdagochtend rond 6.30 uur reed een jarige automobilist uit Sleen over de Boerdijk. Daar botste hij, naar eigen zeggen, omdat hij was geschrokken van een auto die de carpoolplaats op wilde rijden, tegen een viaductpijler onder de N37. Hij raakte bekneld en werd door de brandweer uit de auto geknipt. Met onbekend letsel is hij naar het Scheperziekenhuis gebracht.

Alcomobilisten

ASSEN Maandagavond omstreeks 23.45 uur reed een 41-jarige vrouw uit Assen met haar auto over de M.L. Kingweg, terwijl ze had gedronken. De ademtest bleef steken op 885, ruim 2 promille. Ze kreeg een dagvaarding, en kon haar rijbewijs direct inleveren.

EMMEN Maandagnacht rond 1.30 uur reed een 28-jarige Emmenaar met zijn auto over de Statenweg, onder invloed van alcohol. Bij de ademtest blies hij 440, en kreeg een dagvaarding.

Autokraak

ASSEN Maandag overdag is een auto opengebroken op een parkeerplaats aan de Oude Molenstraat. Een raam bleek te zijn vernield. De 21-jarige eigenaar mist de radio-cdpeler.

Aanhouding na diefstal boormachines

MARWIJKSOORD Maandagmiddag is een 34-jarige man uit Gasselternijveen betrapt bij de diefstal van boormachines, in een winkel in deze plaats. Nadat hij was betrapt is de man er met zijn auto vandoor gegaan, maar even later werd hij in Rolde aangehouden. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek.

Aanhouding na vernieling ruiten

HOOGHALEN Maandagnacht tegen 1.30 uur is een 37-jarige man aangehouden nadat hij en aantal ruiten had vernield op het AZC aan de Asserweg. Wat de reden is, is niet bekend. Hij is ingesloten en zal dinsdag worden verhoord.

Aangehouden met plakken hasj

ASSEN Maandagmiddag rond 16.15 uur is een 32-jarige man uit Nijkerk op de Menning aangehouden, nadat hij bij een verkeerscontrole een valse naam had opgegeven. Bij zijn aanhouding bleek hij twee plakken hasj bij zich te hebben. Die zijn in beslag genomen. Ook bleek hij niet te mogen autorijden, omdat hem de rijbevoegdheid door een rechter was ontzegd. Voor alle feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valse meldingen

EMMEN De laatste tijd kwamen bij de politie in Emmen berichten binnen van allerlei hulpverleningsinstanties, over een 33-jarige man uit Klazienaveen. Hij had zich daar gemeld met verhalen over seksuele misdrijven die hij had gepleegd. Onderzoek wees echter uit dat de man zich niet aan seksuele misdrijven schuldig heeft gemaakt, maar dat hij wel hulp nodig heeft. Deze wordt hem nu geboden.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 04-06-2002 '
Lees ook