Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 5-06-2002
Persberichten woensdagochtend 5 juni 2002 Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Bestuurder onwel

EMMEN Dinsdagmiddag omstreeks 14.45 uur reed een 46-jarige chauffeur met zijn taxibusje over de Wendeling. Daar werd hij onwel, en reed tegen een lichtmast. Een 8-jarig jongetje uit Emmen, dat als passagier in het busje zat, liep een snee in de kin op. Hij is naar het ziekenhuis gebracht waar de wond is gehecht. Het taxibusje raakte flink beschadigd; de lichtmast ook.

Inbraak auto

ASSEN Dinsdagmiddag is in de parkeergarage aan de Doevenkamp een personenauto opengebroken. Een portierruit is vernield. Uit de auto is een radio-cdspeler gestolen. De 29-jarige eigenares uit Stadskanaal deed aangifte.

Winkeldieven aangehouden

HOOGEVEEN Dinsdagmiddag tegen 15.45 uur zijn twee schoenendieven betrapt in een winkel in de Hoofdstraat. Een 24-jarige man uit Ommen en een 21-jarige vrouw uit Hoogeveen waren samen op het dievenpad. Nadat ze waren betrapt op de diefstal van een paar schoenen ter waarde van 42 zijn ze aangehouden.

Vrouw springt uit raam bij ruzie

ASSEN Dinsdagavond is een 19-jarige vrouw uit Italië, die bij een vriend in de Eiberstraat op bezoek was, tijdens een ruzie uit het raam gesprongen. Ze is daarbij gewond geraakt en is een nacht ter observatie in het WZA opgenomen. De vrouw kreeg ruzie met haar 24-jarige vriend, waarbij hij op haar insloeg. Buurtbewoners kregen het een en ander mee, en zagen de vrouw uit het raam springen. De man is aangehouden ter zake van mishandeling, en voor een nader onderzoek ingesloten.

Gestoorde man trommelt Assen wakker

ASSEN Dinsdagnacht tegen 4.30 uur kreeg de politie meerdere meldingen dat er iemand aan het trommelen was, in de omgeving van de Savornin Lohmanstraat. Ter plekke gekomen konden agenten op het geluid afgaan, en troffen de luid trommelende man aan. Deze man, een 39-jarige Assenaar, maakte een verwarde indruk en was niet te bewegen om zijn nachtelijke activiteiten te staken. Dit ondanks meerdere pogingen. Uiteindelijk is de man aangehouden, en zal woensdag overleg worden gepleegd voor psychiatrische hulp.

Alcomobilist

ASSEN Dinsdagnacht rond 2.00 uur is een 49-jarige man uit Assen met zijn auto van de Haarweg gehaald bij een controle. Bij de ademtest blies hij 420, en kreeg een dagvaarding uitgereikt.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 05-06-2002 '
Lees ook