Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 6-03-2003
Berichten van donderdagmiddag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Vanaf 17.00 uur verzorgt Ernest Zinsmeijer (06 22 662 875) de persvoorlichting voor politie Drenthe.

Zakkenrollers
MEPPEL Woensdagmiddag werd een vrouw uit Zuidwolde in een winkel aan de Hoofdstraat in Meppel bestolen van haar portemonnee. Deze werd ongemerkt uit haar rugtas gehaald.
Donderdagmorgen overkwam een man uit Meppel hetzelfde lot toen hij op de markt op het Kerkplein in zijn woonplaats liep. Zijn portemonnee werd ongemerkt uit zijn broekzak gestolen.

Politie vraagt hulp burgers
SMILDE De politie in Midden-Drenthe hoopt met hulp van inwoners van Smilde een spoor te krijgen van de daders van de serie auto-inbraken in de nacht van woensdag op donderdag. In totaal hebben negen auto-eigenaren aangifte gedaan. Uit de meeste autos is de radio gestolen. Een bewoner van een straat waar een auto werd opengebroken heeft in de nacht een donkere auto in de straat zien rijden. Waarschijnlijk betreft het een auto met dieselmotor. Kort daarvoor had hij twee personen door de straat zien rennen. De politie hoopt dat meer mensen deze auto of deze personen hebben gezien. Informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844 of via e-mail: middendrenthe@politie-drenthe.nl

Verkeerscontrole
BEILEN Bij een verkeerscontrole op de weg Eursing bij Beilen bekeurde de politie donderdag 23 automobilisten omdat ze geen gordel droegen. Verder werd een automobilist bekeurd voor het voeren van de mistlampen en een ander omdat er op de aanhanger geen kenteken zat.

Velgen van auto gestolen
EMMEN Van een auto die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Phileas Foggstraat in Emmen zijn in de nacht van woensdag op donderdag de vier velgen gestolen. Het betreft hier aluminium velgen met banden. De waarde is niet bekend.

Inbraken
COEVORDEN Uit een bedrijf aan de Monierweg in Coevorden zijn in de nacht van woensdag op donderdag een aantal car-kits en wat geld gestolen. Men kwam binnen door een raam te verbreken.

HOOGEVEEN Bij een inbraak in de nacht van woensdag op donderdag in een vishandel aan de Van Echtenstraat in Hoogeveen zijn de dieven er vandoor gegaan met een hoeveelheid (verse) vis. Men kwam binnen door een deur open te breken.

ASSEN Ook in de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een bedrijfspand aan de Transportweg in Assen. Hier kwam men binnen door een ruit te vernielen. De buit bestond uit een laptop en een aantal portofoons.

ZUIDLAREN Tussen woensdagavond 18.30 uur en donderdagmorgen 08.00 uur is ingebroken in het kantorengedeelte van de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren. In het gebouw werden meerdere deuren opengebroken waardoor er nogal wat schade ontstond. De buit bestond uit een aantal lap-tops en wat geld. Men kwam binnen door aan de voorzijde, dus aan de kant van de Brink Oostzijde, een deur open te breken. De politie hoopt dat er getuigen zijn die tussen genoemde tijdstippen personen of voertuigen voor het gebouw hebben zien staan. Men kan informatie doorgeven via 0900-8844 of via e-mail: tynaarlo@politie-drenthe.nl

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 06-03-2003 '
Lees ook