Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 7-05-2002
persberichten dinsdagmorgen 7 mei 2002 Bert Visser 0592 - 331144 0651 - 611629

Fietser bewusteloos


-Peize- Een 38 jarige fietser uit Peize is maandagavond voor onderzoek overgebracht naar een Groninger ziekenhuis. De man was bewusteloos geraakt toen hij op het fietspad langs de Roderweg was gevallen. De man die met een emmer aan het stuur fietste, wist niet hoe het kwam dat hij was gevallen.

Gebroken ledematen


-Veenhuizen- Een 37 jarige automobilist uit Assen is maandagavond met diverse botbreuken aan armen en benen overgebracht naar het ziekenhuis. De man verloor op de Hoofdweg in Veenhuizen de controle over zijn auto en kwam tegen een boom tot stilstand. Het lukte de brandweer om de man na zon twee uur uit het wrak van zijn auto te bevrijden. Omdat de adem van de man naar alcohol rook is in het ziekenhuis een bloedproef genomen.

Niet verzekerd


-Assen- De politie van Assen heeft maandagavond een 48 jarige Assenaar met zijn auto aan de kant gezet. Bij controle werd duidelijk dat de man geen rijbewijs had. Bovendien was de auto, die hij van een vriend had geleend, niet verzekerd. De vriend krijgt twee weken de tijd om aan te tonen dat voor de auto een WA verzekering is afgesloten.

Autoradios weg


-Beilen- Bij een inbraak in een winkel aan de Wilhelminastraat in Beilen zijn maandagavond twee autoradios gestolen. De dader is de winkel binnengekomen na vernieling van een ruit van de toegangsdeur. Een getuige heeft de dader zien wegrennen in de richting van de Molenstraat.

Sigaretten weg


-Smilde- Tot nu toe onbekende daders hebben maandagnacht, even na half vier, bij een inbraak in een supermarkt aan de Veenhoopsweg in Smilde nagenoeg de hele inhoud van een voorraadkast voor sigaretten leeggeroofd. De politie ging op de inbraak af nadat er bij de meldkamer van de politie een alarmmelding was binnengekomen. In de winkel lag een stoeptegel, waarmee vermoedelijk de ruit van de automatische schuifdeur is vernield. De inventarisatie van de totale schade moet nog plaatsvinden.

Assenaar redt fiets


-Assen- Een 28 jarige bewoner van de Molenstraat in Assen heeft maandagavond een fiets gered uit de handen van een tot nu toe onbekende fietsendief. De man zag vanaf de eerste verdieping van zijn flat een man wegrijden op de fiets van zijn vriendin. Ook had hij nog een herenfiets aan de hand. De Assenaar bedenkt zich niet en gaat de dief achterna. Nadat hij de man heeft klemgereden ziet hij kans om de fiets van zijn vriendin weer terug te krijgen. De dader is er op de andere fiets vandoor gegaan. Volgens de getuige zou het gaan om een man van ongeveer dertig jaar met een Marokkaans uiterlijk. Hij heeft een snorretje en droeg een baseballpet. De man is weggereden op den rood/witte sportfiets.

Steekpartij


-Weiteveen- De politie heeft maandagmiddag twee bewoners aangehouden van het AZC aan de Zusterweg in Weiteveen. Het gaat om twee mannen van 24 en 29 jaar van Mongoolse afkomst. De 24 jarige man is in het ziekenhuis behandeld aan een forse steekwond aan zijn hoofd. Tot nu toe is niet duidelijk waarom het tweetal elkaar te lijf is gegaan. Wel duidelijk is, dat er (veel) drank in het spel was. Beide mannen zijn ingesloten.

Meisje aangerand


-Meppel De politie stelt een onderzoek in naar een aanranding op de Hoogeveenseweg in Meppel. Een 15 jarige meisje uit De Wijk heeft bij de politie aangifte gedaan van het feit dat ze maandagmiddag rond 17.00 uur bij het fietsviaduct tussen Meppel en de Wijk zou zijn aangerand door een onbekende man. Doordat ze zich heftig verzette was de man gevallen en had ze kans gezien er op haar fiets vandoor te gaan. Volgens het meisje ging het bij de dader om een licht getinte man. Ze schatte de leeftijd tussen dertig en veertig jaar. Hij droeg zwart kort haar en had een baard. De man was gekleed in een beige jas met een groene spijkerbroek.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 07-05-2002 '
Lees ook