Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 7-06-2002 17.15 uur Persberichten van vrijdagmiddag 7 juni Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Auto te water
BEILEN - Vrijdagmorgen reed een 30 jr. man in zijn woonplaats Beilen met zijn auto in het water langs de Beilervaart. In een bocht verloor hij de macht over het stuur en belandde in het water. Hij klom zelf uit zijn auto en werd door een passant op de kant geholpen. Niemand raakte gewond. Een bergingsbedrijf haalde met hulp van duikers van de brandweer de auto uit het water.

Geen voorrang
BUNNE - Bij een aanrijding tussen twee auto`s op de kruising van de Roderweg met de Bunnerveenseweg en de Vaartweg raakte vrijdagmorgen twee personen gewond. Een 21 man uit Peize verleende geen voorrang aan een 81 jr. automobilist uit Roden. Beide bestuurders raakten gewond. De bejaarde man werd naar een ziekenhuis gebracht.

Niet aan zien komen
COEVORDEN - Een 44 jr. vrouw uit Maarssen veroorzaakte vrijdagmorgen op de Hulsvoorderdijk In Coevorden een aanrijding omdat ze een tegemoetkomende auto niet aan zag komen. De vrouw sloeg op de kruising met de Rondweg linksaf. Op dat moment naderde uit tegenovergestelde richting een personenauto bestuurd door een 31 jr. vrouw uit Dalen. Een aanrijding volgde waarbij de vrouw uit Dalen gewond werd. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg.

Busje op de kant
politie zoekt getuigen
BARGER COMPASCUUM - Op het Verlengde Oosterdiep in Barger Compascuum kwam vrijdagmorgen een bestelbusje op de kant te liggen. De 19 jr. bestuurster uit Barger Compascuum kwam met de wielen van het busje in de rechterberm en schoot hierna door naar de andere kant van de weg. Daar botste ze tegen twee bomen en kwam op de zijkant op het fietspad tot stilstand. De bestuurster en haar 13 jr. passagiere uit Barger Compascuum raakten gewond. Het meisje van 13 werd met hulp van de brandweer uit het busje gehaald. Beide gewonden werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De verwondingen leken mee te vallen. Volgens de bestuurster moest zij uitwijken voor een witte bestelauto die haar had ingehaald. De auto zou kort daarvoor vanaf een oprit bij een woning de weg zijn opgereden in de richting Zwartemeer. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van deze auto en met mensen die hebben gezien hoe dit ongeluk is gebeurd.

Onder invloed achter het stuur
RODEN - Vrijdagmorgen hield de politie op de Roderweg in Roden een 58 jr. automobilist uit die plaats aan. De man was onder invloed. Uit de ademanalyse kwam een alcoholgehalte naar voren van ongeveer 0,75 promille. Met een transactievoorstel van 190 euro op zak verliet hij het politiebureau.

Jeugdige oplichters collecteren namens het goede doel EMMEN - De politie in Emmen waarschuwt voor een tweetal blanke jongens die bij mensen langs de deur gaan en zogenaamd collecteren voor een goed doel. Bij een woning in de Toppereend kwamen ze afgelopen woensdag met een lijst voor Foster parents aan de deur. Bij andere mensen zeiden ze dat ze collecteerden voor arme kinderen in de derde wereld. Voor zover bekend hebben een aantal mensen ook daadwerkelijk geld gegeven.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 07-06-2002 '
Lees ook