Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 7-06-2002 11.10 uur Persberichten van vrijdagmorgen
Dirk Neef, 0522 - 27 4015

Bij ongeval betrokken bestuurder had gedronken
HOOGEVEEN - De politie in Hoogeveen hield donderdagmiddag een 65 jr. automobilist uit Hardenberg aan. De man veroorzaakte op de Schutstraat in Hoogeveen een aanrijding. Hij reed plotseling van de linkerrijstrook naar de rechterrijstrook. Daarbij botste hij met zijn auto tegen de auto van een 55 jr. vrouw uit Hoogeveen. Zij reed op de rechterrijstrook. Door de klap van de aanrijding botste deze auto tegen een reclamezuil die rechts naast de rijbaan staat. Niemand raakte gewond. Uit de ademanalyse bleek dat de man een alcoholgehalte had van ongeveer 0,9 promille.

Automobilisten onder invloed
ONNA - Op de Burgemeester G.W. Stroinkweg in Onna hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 34 jr. automobilist uit Steenwijk aan. De man had gedronken en was ook niet in het bezit van een rijbewijs. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,2 promille. ASSEN - Omdat hij op de Brinkstraat in Assen tegen het verkeer in reed, werd een 27 jr. automobilist uit Uithoorn in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie staande gehouden. Hierbij bleek dat de man gedronken had en dat zijn auto niet APK gekeurd was. Hij werd aangehouden. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,9 promille. Voor de verkeersovertredingen kreeg hij direct een boete. Voor het rijden onder invloed een dagvaarding.

Bromfiets gestolen
EMMEN - Op het Willinkplein in Emmen werd donderdagavond tussen 19.00 uur en 24.00 uur een zilvergrijze bromscooter gestolen. De 17 jr. eigenaresse uit Valthe had haar bromfiets afgesloten gestald naast het snooker centrum.

Fietsendieven aangehouden
ASSN - Op aanwijzing van een oplettende getuige hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag op Vaart Zuidzijde in Assen twee fietsendieven aan. De twee verdachten van 17 en 18 jr. en afkomstig uit Zuid-Scharwoude en Oosternijkerk, vernielden het slot van de langs de weg gestalde fiets en reden daarop weg. De getuige zag dit en belde de politie.

Inbrekers aangehouden
ASSEN/DE PUNT/GRONINGEN - De regiopolitie Groningen hield in de nacht van donderdag op vrijdag drie mannen aan die verdacht worden van meerdere inbraken. De mannen zijn 17, 18 en 22 jr. en o.a. afkomstig uit Hoogezand. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. Ze worden o.a. verdacht van inbraken tijdens de afgelopen nacht in benzinestations aan de N-34 bij De Punt en de A-28 bij Assen. Bij deze benzinestations werd een ruit de toegangsdeuren vernield. De buit bestond hoofdzakelijk uit rookwaren. Kort na de melding van de laatste inbraak bij De Punt, waarbij een getuige de inbrekers in een auto zag wegrijden, zag een patrouille van de regiopolitie Groningen de auto rijden en werden de mannen na een achtervolging aangehouden.

Bouwmaterialen gestolen
BORGER/EMMEN - Op de Odoornerweg in Emmen hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 35 jr. man uit Oosterwolde aan die wordt verdacht van diefstal van bouwmaterialen in Borger. Een getuige zag dat een man op het bouwterrein bij een bejaardentehuis aan de Grote Brink in Borger materiaal in een auto laadde. Hij waarschuwde de politie en gaf een goed signalement van de auto. Korte tijd later zagen agenten de auto rijden in de buurt van Emmen. In de auto lagen meerdere rollen dakleer. De man werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Brandende ventilator zorgt voor veel rookoverlast MEPPEL - De bewoners van vier flatwoningen aan de Jan van Goyenstraat in Meppel moesten donderdagavond even andere huisvesting zoeken omdat hun huizen tijdelijk onbewoonbaar waren door rookoverlast. Tegen 18.20 uur ontdekten bewoners dat het brandde op het dak van de flat. Dit ging gepaard met een grote rookontwikkeling. De brandweer rukte met groot materiaal uit. Al snel bleek dat de ventilator van een luchtschacht in brand stond en zorgde voor de rook. Uit voorzorg verlieten de bewoners van vier etages hun woning. Nadat de brand geblust was en de rook was opgetrokken konden de andere bewoners weer in hun huizen. De brand is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting. De flat wordt voorzien van een nieuw dak. Waarschijnlijk is bij de werkzaamheden de elektriciteitskabel van de ventilator (deels) gesmolten waardoor de kortsluiting ontstond.

Man met neppistool aangehouden
ASSEN - Op de Oude Molenstraat in Assen hield de politie donderdagmiddag een 33 jr. man uit die plaats aan. De man droeg in zijn broeksband een niet van echt te onderscheiden neppistool. Het bezit van dit soort neppistolen is verboden. Een getuige had gezien dat de man dit pistool bij zich droeg en de politie gewaarschuwd.

Hennepkwekerij
ASSEN - Op de vliering van een woning aan de Hunsingostraat in Assen trof de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij voor ongeveer 250 planten aan. Men had net geoogst. De geoogste planten en alle apparatuur werden in beslag genomen en afgevoerd. De 43 jr. bewoner werd aangehouden. Nadat hij op het politiebureau een verklaring had afgelegd werd hij op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 07-06-2002 '
Lees ook