Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 8-03-2003
Persberichten zaterdag 8 maart 2003
Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Perspiket tot maandagochtend

Auto te water
OUD ANNERVEEN - Vrijdagavond rond 18.30 is een 21-jarige automobilist uit Gasselternijveen op de Broekdijk te water geraakt. Hij raakte in een bocht in de linkerberm, daarna aan de andere kant in de rechterberm. Vervolgens kwam de auto een eind verder op de kop in de sloot terecht. De bestuurder kon zelf uit de auto komen. Hij is later met rugklachten naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen gebracht.

Ongeval door alcohol
COEVORDEN Vrijdagochtend tegen 11.30 stak een 37-jarige vrouw uit Coevorden vanaf het Klooster met haar auto de N34 over. Daarbij verleende ze geen voorrang aan een 19-jarige automobilist uit IJmuiden. De vrouw raakte lichtgewond en bleek flink onder invloed. Bij de ademtest blies ze 1000, wat haar het rijbewijs kostte. Dat is meteen ingevorderd.

Onder invloed in het verkeer
PEIZE Vrijdagmiddag om halfdrie zetten agenten een auto aan de kant op de Groningerweg nadat het rijgedrag van de bestuurder was opgevallen. Deze bestuurder, een 40-jarige man uit Harkstede, bleek cocaïne te hebben gebruikt. Hij is aangehouden wegens het rijden onder invloed en van hem is een bloedproef genomen.
ASSEN Vrijdagmiddag tegen 15.00 uur controleerde een surveillance-eenheid op de Groningerstraat een 27-jarige man uit Hoogersmilde. Hij werd aan de kant gezet omdat hij in zijn auto geen gordel droeg. Ook bleek hij te hebben gedronken. Bij de ademtest kwam hij uit op 285. Omdat het niet de eerste keer was kreeg hij een snelrechtdagvaarding uitgereikt. Anders was hij er met een boete ter plekke afgekomen.
Vrijdagnacht rond halfzes controleerde de politie een 29-jarige automobilist uit Assen op de Brikheugte. Vanwege drankgebruik werd een blaastest afgenomen. Die kwam uit op 665. De man kreeg een dagvaarding en kon zijn rijbewijs direct inleveren.
AALDEN Vrijdagnacht omstreeks 0.45 reed een 60-jarige man uit deze plaats met zijn auto over de Paardelandsdrift terwijl hij had gedronken. Hij blies 455 en kreeg een dagvaarding.

Jeugdige winkeldieven
EMMEN Vrijdagmiddag is een 16-jarig meisje uit Deventer op het Mondriaanplein bij een drogist betrapt op de diefstal van nepnagels ter waarde van 14. Ze is doorverwezen naar HALT. Eveneens vrijdagmiddag is een 16-jarige jongen uit Dalerpeel betrapt bij de diefstal van een pakje sigaretten. Dat gebeurde in een supermarkt aan de Weerdingerstraat. Omdat hij al eens bij HALT is geweest wordt nu proces-verbaal opgemaakt.
Aan de Statenweg in een supermarkt is vrijdagavond een 15-jarig meisje uit Emmen betrapt. Ze had een pakje sigaretten gestolen, en is doorgestuurd naar HALT.

Ruiten bij school vernield
EMMEN Vrijdagavond zijn vier ruiten vernield van een school aan de Giervalk.

Woningbrand
HUIS TER HEIDE Vrijdagnacht rond 1.00 uur is door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een woning aan de Norgervaart. De woning brandde volledig af. De bewoners konden tijdig de woning verlaten. Een van de bewoners liep daarbij een beenwond op, die in het ziekenhuis moest worden behandeld. De Technische Recherche stelt een onderzoek naar de oorzaak in.

Van tweede verdieping gevallen
EMMEN Vrijdagnacht tegen 3.00 uur kreeg de politie een melding dat er iemand van twee hoog naar beneden zou zijn gevallen aan de Torenvalk. Ter plekke bleek een 21-jarige man, woonplaats onbekend, voor de woning op de grond te liggen. Hij was van een galerij op de tweede verdieping, een bovenwoning, gevallen. Vlak bij hem lag een hek, dat als bescherming diende van diezelfde galerij, maar uit de hengsels was gehaald en naar beneden gegooid. De man is met nog onbekend letsel naar het Scheperziekenhuis gebracht. Nader onderzoek moet duidelijk maken wat er precies is gebeurd.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 08-03-2003 '
Lees ook