Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 8-05-2002
persberichten woensdagmorgen 8 mei 2002 Bert Visser 0592 - 331144 0651 - 611629

Autokraken

Hoogeveen Meppel - Drie inwoners van Hoogeveen zijn dinsdag het slachtoffer geworden van inbraak in hun geparkeerde autos. Aan de Dunanthof is een VW transporter opengebroken. De eigenaar mist een Radio Cd speler, zon 40 CDs, een mobiele telefoon en een zonnebril.

Uit een geparkeerde auto een De Plecht is een frontje van een autoradio meegenomen. Er waren zichtbaar pogingen ondernomen om de radio te verwijderen. Het portierslot van de auto was vernield.

Dat was ook het geval bij een auto die geparkeerd stond aan de Schweitzerstraat in Hoogeveen. De eigenaresse is haar autoradio kwijt.

In Meppel dinsdagavond twee geparkeerde autos gekaarkt aan de Prinses Marijkestraat en de Blankenstein. In beide gevallen is de Radio CD speler meengenomen Van beide autos is een raam vernield.

Winkeldieven

Hoogeveen Assen Coevorden. Personeel van een speelgoedzaak aan de Nobellaan in Assen heeft dinsdagmiddag een 35 jarige inwoner van Assen aangehouden en overgedragen aan de politie. De man was betrapt op het stelen van een rolletje snoep. De man is na verhoor met een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd.

In Hoogeveen zag het personeel van een sportzaak aan de Schutstraat dat een 20 jarige vrouw dinsdagmiddag tegen zessen in de winkel een bodywarmer aantrok en daarmee zonder te betalen de winkel uitliep. Ze ging er op de fiets vandoor. Aan de hand van het signalement is ze herkend en later op de avond aangehouden. Na verleg met justitie is en in verzekering gesteld.

In Coevorden liep een 44 jarige vrouw tegen de lamp toen er na het afrekenen een zak kruiden uit haar jaszak op de grond viel. Bij controle kwam aan het licht dat ze voor ruim 18 Euro aan niet afgerekende boodschappen in haar jaszakken had verstopt. Tijdens de rit naar het bureau kwamen er nog twee kilopakken gehakt uit haar broek tevoorschijn. De vrouw heeft een transactie van 115 Euro betaald.

Scooter onder auto


- Smilde -De politie heeft dinsdagmiddag een bromscooter voor onderzoek uit het verkeer gehaald. De 16 jarige eigenaar uit Smilde was op de kruising Rijksweg / Wiitewijk in Smilde met zijn scooter tegen een rechtsafslaande melkauto gereden, bestuurd door een 24 jarige man uit Appelscha. Getuigen verklaarden dat de bromfietser met zeer hoge snelheid over het fietspad reed. De bromfietser kwan er zonder verwondingen van af.

Met motor onderuit


- Nieuw Amsterdam Een 55 jarige motorrijder uit Nieuw Amsterdam brak dinsdagavond zijn enkel toen hij op de Jagerslaan in Nieuw Amsterdam tijdens een testritje met zijn motor onderuit ging. De man verklaarde dat hij net een nieuwe achterband had gemonteerd en dat hij het vet er even af wilde rijden. Toen hij vanuit de inrit de weg opdraaide ging het al fout. De motor liep forse schade op.

Drank achter stuur


- Coevorden - De politie heeft na overleg met justitie het rijbewijs ingevorderd van een 45 jarige automobilist uit Coevorden. De man werd op de Burg. Gautiersingel in zijn auto aangetroffen met 1,1 promille alcohol. Getuigen hadden de politie gemeld, dat de man vreemde manoeuvres uitvoerde met zijn auto. Omdat het niet de eerste keer was dat de hij met drank op achter het stuur was gepakt moest de man zijn rijbewijs inleveren.

Inbraak tankstation


- Assen Bij een inbraak in een de kiosk van een tankstation aan de A28 is dinsdagnacht een grote hoeveelheid rookwaren gestolen Men is het pand binnengekomen na vernieling van voordeur. In de kiosk kon met na het vernielen van een grote ruit bij de rookwaar. De politie hoopt via een video opname zicht te krijgen op de daders.

Wapen in beslag genomen


- Emmen - De politie van Emmen heeft dinsdagavond in een woning aande Laan van de Eekharst een 19 jarige man aangehouden. Getuigen hadden de politie gemeld dat de man op een parkeerplaats aan de Van Schaikweg met een vuurwapen had lopen zwaaien. Hij zou met vier anderen in een auto zijn weggereden. Aan de hand van het kenteken kwam de politie uit bij de Emmenaar. Op aanwijzing van de man trof de politie onder de bestuurdersstoel van de auto een veerdrukpistool aan met een doosje kogeltjes. Het wapen leek net een echt vuurwapen. De man is zijn wapen kwijt en hij mocht na het afleggen van een verklaring weer naar huis.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 08-05-2002 '
Lees ook