Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 9-07-2002
persberichten dinsdagmorgen 9 juli 2002 Bert Visser 0592 - 383383 0651 - 611629

Veroorzaker aanrijding geen rijbewijs

EMMEN - Een 51 jarige automobilist uit Emmen is maandagmiddag bekeurd omdat hij zonder rijbewijs zijn auto had bestuurd. De man was op de kruising Rondweg / N381 al over de stopstreep gestopt voor rood. Toen hij achteruit reed botste hij op een auto bestuurd door een 44 jarige plaatsgenoot. Aanvankelijk kwamen beiden overeen de zaak onderling te regelen. Toen de schade echter werd becijferd op zon 1200 euro werd besloten om toch maar naar de politie te gaan. Daar kwam aan het licht dat de 51 jarige man geen rijbewijs had. Hij mocht zijn auto achterlaten bij het bureau.

Gewond na val van paard en wagen

WITTELTE - Een 53 jarige inwoner van Haringhuizen is maandagmiddag met onder meer diverse schaafwonden overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel nadat hij op de Aaweg in Wittelte van de wagen was gevallen toen zijn paard ergens van schrok en op de loop ging. Een omstander zag kans het paard te stoppen.

Fietser met hoofdletsel naar ziekenhuis

VEENHUIZEN - Een 40 jarige fietser uit Heerenveen is maandagmiddag met ondermeer hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De man was op de Limietweg ter hoogte van het munitiecomplex met zijn racefiets in volle vaart tegen een stilstaande bestelauto gebotst.

Man betrapt in gestolen bestelauto

NIEUW AMSTERDAM - De politie van heeft maandagmiddag bij een verkeerscontrole aan de Vaart in Nieuw Amsterdam een 38 jarige automobilist uit Emmen aangehouden en in verzekering gesteld. Hij bestuurde een Mercedes bestelbus die in de nacht van zondag op maandag was gestolen in Dedemsvaart. Volgens de man had hij de bus eerlijk gekocht en reeds een aanbetaling van 3000 euro gedaan. De politie onderzoekt de zaak verder.

Nintendos gestolen van kinderafdeling ziekenhuis

ASSEN - Een tot nu toe onbekende dader heeft zaterdagmiddag vijf Nintendo computers en een joystick gestolen vanaf de tienerkamer van de kinderafdeling van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Volgens het personeel zou het bij de dader gaan om een blanke man met een donkere stoppelbaard en een mediterraan uiterlijk. Hij droeg grijze kleding met een eveneens grijze baseballcap. Hij zag er niet al te verzorgd uit en had een grote grijze rugtas bij zich. De man zou zich zaterdagmiddag rond twee uur nogal verdacht hebben gedragen op de kinderafdeling.

Goudwindes uit vijver gestolen

ANNEN - Een 80 jarige inwoner van Annen heeft bij de politie melding gemaakt van de diefstal van 25 vissen uit zijn tuinvijver aan de Bartelaar. Het gaat om 13 goudwindes en 12 goudvissen. De diefstal moet het afgelopen weekeinde zijn gepleegd.

Man door het lint op ACZ

AALDEN - De politie heeft maandagnacht op het AZC in Aalden een 27 jarige asielzoeker aangehouden. De man zou in het dorp ruzie hebben gehad met andere asielzoekers. Hij had bij terugkeer op het AZC zijn woede gekoeld op twee geparkeerd autos en de bewaking met messen gedreigd. Hij is ingesloten.

Brand in parkeergarage

HOOGEVEEN - Door nog onbekende oorzaak is er maandagavond brand ontstaan in een auto die geparkeerd stond in de parkeerkelder van een flatgebouw aan Het Haagje in Hoogeveen. De brand ging gepaard met een grote rookontwikkeling. De achterkant van de auto brandde volledig uit. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 09-07-2002 '
Lees ook