Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 10-06-2002
Persberichten maandagmiddag 10 juni 2002 Perspiket door Ron Reinds - 06-54662201

Aanrijding

KLAZIENAVEEN Vanmorgen reed een 46-jarige uit Duitsland afkomstige bestuurster in haar auto over De Kwakel. Plotseling kwam daar een 23-jarige in Emmen wonende bestuurder uit een uitrit de rijbaan oprijden. Een aanrijding was het gevolg waarbij zich geen persoonlijk letsel voor deed. Beide autos werden zwaar beschadigd.

Diefstal diesel uit vrachtauto

COEVORDEN Een uit Coevorden afkomstige vrachtautochauffeur kreeg vanmorgen na ongeveer 80 kilometer gereden te hebben te maken met een haperende motor. Na enige tijd kwam de man erachter dat de tank van de afgelopen vrijdag afgetankte en aan de Marconiweg geparkeerde vrachtauto, volledig leeg was. De afgesloten dieseltankdop bleek vernield te zijn waarna de ongeveer 600 liter diesel weg is genomen. Schadebedrag is niet bekend.

Winkelinbraak

HOOGEVEEN Werd er tussen zaterdagavond 18.00 uur en maandagmorgen 08.30 uur ingebroken in een winkel aan de Hoofdstraat. Door het verwijderen van dakpannen van een uitbouw heeft de dader een gat kunnen maken in het houtwerk waardoor men naar binnen is geklommen. In de winkel heeft men getracht twee kluizen mee te nemen. Dit is slechts bij 1 kluis gelukt. In deze kluis zat een kassa met de dagopbrengst, wisselgeld en telefoonkaarten. Uit de winkel heeft men enige gouden sieraden weggenomen. Hoogte van het schadebedrag en van het ontvreemde is niet bekend.

Winkeldiefstal

EMMEN Vond er vanmiddag een diefstal plaats in een winkel aan de Wilhelminastraat. Een 14-jarige jongeman uit Emmen nam 5 videobanden weg en stopte deze in een tas die hij bij zich had.

Toen een medewerker ontdekte dat de beveiligingslabels van een aantal banden waar de jongeman naar geïnformeerd had in de winkel lagen vroeg hij hem bij de kassa even in de tas te mogen kijken. De jongeman nam hierop de benen. Kort na de diefstal werd hij door de politie aangehouden. Hij bekende de winkeldiefstal. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

HOOGEVEEN Vond er een winkeldiefstal plaats bij een supermarkt aan de Tamboerpassage. Een 31-jarige man uit Hoogeveen nam daar een pakje shag en een bakje gehakt weg en stopte dit onder zijn kleding waarna de man de kassa passeerde zonder te betalen. De man werd vervolgens door een oplettende getuige aangehouden en overgedragen aan de politie. De artikelen hadden een gezamenlijke waarde van EUR. 6,81. De man kreeg een snelrechtdagvaarding.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 10-06-2002 '
Lees ook