Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 11-02-2003 11.55 uur Daders gewapende overval Nijeveen aangehouden Dirk Neef, 06 - 51 557 950

NIJEVEEN - Met de aanhouding van twee mannen van 22 en 26 jr. uit Meppel en een 39 jr. inwoner van IJhorst heeft de politie een gewapende overval op 6 december 2002 in Nijeveen opgelost.

In de nacht van 5 op 6 december overvielen de 22 en de 39 jr. verdachten de 32 jr. eigenaar van een koeriersdienst uit Staphorst. Dit gebeurde bij het benzinestation Nijeveense Bovenboer aan de A-32 bij Nijeveen waar het slachtoffer, samen met zijn vriendin, kranten bezorgde. De overvallen man werd met een vuurwapen bedreigd en geslagen. De gemaskerde overvallers reden weg met de bestelbus van de overvallen man. Verder maakten ze niets buit. Een dag later werd de gestolen bus uitgebrand aangetroffen op een weggetje in de omgeving van Wilhelminaoord. In een sloot bij Nijensleek werden - zoals later bleek - het bij de overval gebruikte vuurwapen en de bivakmutsen gevonden.

Uit het onderzoek van de politie bleek dat de 26 jr. verdachte samen met de anderen de overval heeft voorbereid. Tijdens de overval stond hij in de buurt en hield de boel in de gaten.

De politie kwam de daders op het spoor doordat het slachtoffer de stem van één van de overvallers meende te herkennen. Het onderzoek van de politie leidde naar de 26 jr. verdachte. Het bleek dat hij in het verleden heeft gewerkt bij de bewuste koeriersdienst. Verder onderzoek toonde de betrokkenheid van de twee andere verdachten aan. De verdachten werden op 28 en 29 januari aangehouden en zitten in afwachting van de rechtzitting nog vast. Ze hebben inmiddels bekend.

Slachtoffer ook opgelicht
Tijdens het onderzoek van de politie bleek dat de overvallen eigenaar van de koeriersdienst ook het slachtoffer was van een geval van oplichting.
Een 35 jr. ex-werknemer uit Hoogeveen had in december op naam van de eigenaar van het bedrijf een draagbare computer (lap top) besteld. Deze verdachte is aangehouden. De computer was nog in het bezit van de man en is in beslag genomen. Na verhoor is deze verdachte in vrijheid gesteld.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 11-02-2003 '
Lees ook