Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 12-03-2003
Persberichten woensdagochtend 12 maart 2003 Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Perspiket tot donderdagochtend

Ongeval door alcohol
GASSELTERNIJVEEN Dinsdagavond tegen 21.30 reed een 27-jarige man uit Veendam met zijn auto over de Van Veelenweg. Daar reed hij met een te hoge snelheid door een bocht en kwam in de berm terecht. Daar botste hij op een grote zwerfkei. De auto kwam, net als de kei, in de sloot terecht. Op een pijnlijke kaak na mankeerde de bestuurder niets. Hij had echter wel gedronken. Bij de ademtest blies hij 785. Zijn rijbewijs zou normaal gesproken zijn ingevorderd, maar de man was niet in het bezit van dit vereiste document. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Ongeval met letsel
NIJEVEEN Dinsdagavond even na 21.00 uur ontstond op de Schuurmansweg een frontale aanrijding tussen twee personenautos. Een 26-jarige man uit Wanneperveen reed in de richting Meppel. Een 20-jarige vrouw kwam hem tegemoet. In de buurt van een wegversmalling botsten de autos frontaal op elkaar, vermoedelijk doordat de vrouw op de linkerweghelft reed. Hoe dat kan moet nog worden uitgezocht. De man uit Wanneperveen is naar het Academisch Ziekenhuis Groningen vervoerd met letsel in zijn gezicht. De vrouw is ter observatie in Meppel opgenomen.

Woninginbraak
HOOGEVEEN Dinsdagavond tussen 19.00 en 22.30 uur is ingebroken in een woning in de Bethesdastraat. De dader is binnengekomen door via de container naar een slaapkamerraam te klimmen en deze open te breken. De 55-jarige bewoner mist een videorecorder en zijn portemonnee.

Containerbrand achter coffeeshop
EMMEN Dinsdagnacht tegen 5.30 uur is brand ontdekt in een container achter de panden Kolhoopstraat/Hoofdstraat. Ter plekke bleek een brandende container tegen de achterdeur van een coffeeshop te staan. De brandweer bluste de brand vlot. Door de hitte zijn enkele ruiten gesprongen van andere aangrenzende winkelpanden.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 12-03-2003 '
Lees ook