Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 12-03-2003
Persberichten woensdagmiddag 12 maart 2003 Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Piket tot donderdagochtend; daarna Ron Reinds

Helers aangehouden

ASSEN Maandag zijn drie mannen aangehouden die ervan worden verdacht een gestolen scooter te hebben gekocht. Uit onderzoek bleek dat een scooter die in februari in Klazienaveen was gestolen, was gekocht door een 38-jarige man uit Assen. Die had de scooter doorverkocht aan een 31-jarige man uit Groningen. Deze had de scooter op zijn beurt weer doorverkocht aan een 52-jarige man uit Assen. Daar werd de scooter uiteindelijk ook aangetroffen. Alle drie de verdachten bekenden de scooter voor een fractie van de werkelijke waarde te hebben gekocht, en bekenden in feite de heling. Alle drie kregen een dagvaarding. Naar de dief wordt nog gezocht.

Dienstwapen gaat per ongeluk af
KLAZIENAVEEN Op dinsdagmorgen waren twee agenten aanwezig op de Pastoor Middelkoopschool in Klazienaveen om daar in het kader van het schooladoptieplan een les te verzorgen over de politie.Voor het begin van die les waren zij tijdens de pauze in de personeelskamer met ongeveer tien leerkrachten. Met de leerkrachten werd de les doorgenomen waarbij ook het dienstwapen door een van de agenten werd getoond. Terwijl het wapen op de muur gericht was is het per ongeluk afgegaan waarbij de kogel in de muur terechtkwam. Door de veilige richting van het wapen is er geen gevaar voor personen ontstaan. De schoolkinderen hebben niets van het voorval gemerkt. In opdracht van de korpschef en de leiding van het district Zuid-Oost wordt een onderzoek ingesteld naar de feitelijke toedracht van het incident. Tot dat onderzoek is afgerond worden er verder geen mededelingen gedaan. Woensdagochtend heeft de school de ouders van de kinderen over het voorval ingelicht.

Fietsendief aangehouden
ASSEN Woensdagmiddag kwam er een melding van een fietsendiefstal bij de politie terecht. Een man had in de Oude Molenstraat een fiets gestolen. Na een zoektocht in het centrum troffen agenten een man aan die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij werd aangehouden en de fiets is in beslag genomen.

Aanhouding na huiselijk geweld
ASSEN Woensdagmiddag is in Assen een 36-jarige man aangehouden die zijn huisgenote had mishandeld. Hij zal worden verhoord en krijgt een snelrechtdagvaarding.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 12-03-2003 '
Lees ook