Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 12-05-2002
Persberichten van zaterdag op zondag 12.00 uur Martin Panman 0651611628

Vrachtauto vast onder viaduct

GIETEN Zaterdagmiddag reed een 20 jarige vrachtwagenbestuurder uit Wijnjewoude zijn combinatie klem onder een viaduct in de Oude Groningerstaat in Gieten. Een bergingsbedrijf moest er aan te pas komen om de vrachtwagen onder het viaduct vandaan te krijgen. Door lucht uit de banden te laten lopen kon de berger de vrachtauto onder het viaduct weg trekken. Zowel het viaduct als de vrachtauto liepen schade op.

Alcomobilist zonder rijbewijs

NIEU BUINEN In de nacht van zaterdag op zondag zag een politiesurveillance een auto rijden bij de rotonde in de N374 bij Nieuw Buinen. De auto bleek niet verzekerd te zijn. Nadat de bestuurder een stopteken gekregen had, bleek dat hij geen rijbewijs had. Deze was i.v.m. eerder drank gebruik ingevorderd. Ook nu bleek de 31 jarige bestuurder uit Stadskanaal te veel te hebben gedronken. Op het politiebureau wees de ademanalyse 255 ugl aan. Met een proces-verbaal kon hij te voet het bureau verlaten.

Wijkagent vangt inbreker

ASSEN Zaterdagmorgen zag een getuige dat er ingebroken werd in een woning aan de Oranjestraat in Assen. De in de buurt wonende wijkagent Berend van Vemde, die overigens vrij was, werd door de getuige gewaarschuwd. De wijkagent ging onmiddellijk naar de woning toe en zag juist de inbreker uit de woning komen. Hij rende naar de man toe en probeerde die in de kraag te vatten. De inbreker rende naar de achterkant van het gemeentehuis. In een doodlopende weg kon de man na een hevige worsteling door de wijkagent worden overmeesterd. Tijdens de achtervolging had hij een tas met gestolen spullen weggegooid. Hij had diverse goederen, zoals sierraden e.d. gestolen. De 25 jarige verdachte uit Eindhoven zit nog vast.

Inbraak zwembad

ZUIDLAREN In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in Aqualaren in Zuidlaren. Door een raam open te breken kon men in een kantoor komen, waar diverse kasten werden doorzocht. Voor zover bekend is er alleen snoep gestolen. De beheerder deed aangifte.

Ruit vernield

MEPPEL Vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag een ruit van een winkel aan de Kruisstraat ingegooid. De ruit van ongeveer 220 bij 220 werd met een steen vernield. De 46 jarige eigenaar deed aangifte.

Mishandeling

NIEUW BUINEN Zaterdagavond liet een 21 jarige man uit Nieuw Buinen zijn honden uit op het Zuiderdiep. Daar passeerde hem een auto. Omdat hij dacht dat men naar hem zwaaide wuifde hij terug. Op dat moment stopt de auto met piepende banden en 1 man, een 22 jarige man uit Nieuw Buinen, springt er uit. Deze man begint te schelden op de Nieuwbuiner, waarop deze weg vlucht naar een woning aan de Meidoornlaan. De 30 jarige bewoner, doet open en vraagt wat er aan de hand is. Hij krijgt echter direct enkele klappen in het gezicht van de 22 jarige NieuwBuiner. Beide mannen doen aangifte. De politie stelt een verder onderzoek in.

Pepper

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag werden enkele medewerksters van een bar aan de Hoofdstraat bedreigd en beledigd door een jongeman. In de schermutselingen die toen ontstonden vluchtte de 16 jarige uit Emmen afkomstige jongeman. Een politieman rende achter hem aan. De jongeman wilde echter niet mee werken, maar na 1 keer pepperspray kon hij aangehouden worden en over gebracht worden naar het politiebureau. Hij krijgt een proces-verbaal.

Kledingcontainer in de fik

BOVENSMLIDE In de nacht van zaterdag op zondag is een kledingcontainer van Humanitas in brand gestoken. De container staat aan de Schoolstraat bij een supermarkt in Bovensmilde.. De brandweer bluste de brand.

Plakken

EMMEN - Een politiesurveillance zag zaterdagmiddag dat een 19 jarige man uit Emmen posters plakte op een elektriciteitskast aan de Hondsrugweg. Een collega van hem die in een auto stond te wachten, reed snel weg toen de politie er aan kwam. De Emmenaar werd aangehouden. Een emmer met plaksel en een aantal posters zijn inbeslaggenomen. De man krijgt een proces-verbaal.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 12-05-2002 '
Lees ook