Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 12-06-2002
Persberichten van woensdagmiddag 12 juni 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot woensdagmiddag 12 juni 2002 17.00 uur.
Telefoon 06 - 53 23 80 59

Daarna verzorgt Martin Panman de persvoorlichting, telefoon 06 - 51 61 16 28

Jongen fietst tegen hijsblok

Nieuw-Amsterdam - Vanmorgen reed een 13-jarige jongen uit Nieuw-Amsterdam op zijn fiets over het fietspad van de Zijtak OZ. Het regende hevig en hij zat voorover gebogen op zijn fiets. Hierdoor zag hij niet dat een kraan op de oprit van een woning stond die de giek met daaraan een hijsblok op het fietspad had hangen. De jongen botste met zijn hoofd tegen het hijsblok. Hij werd per ambulance naar het SZE overgebracht. Hij kon later op de dag naar huis en hield een wondje aan het hoofd over aan het ongeval, een aantal gekneusde ribben en een lichte hersenschudding.

Auto uit showroom gestolen

Emmen - Vannacht werd een auto weggenomen uit een showroom van een autobedrijf aan de Roald Amundsenstraat.. De 29-jarige eigenaar ontdekte vanmorgen dat eerst twee autos uit de showroom waren gereden waarna een grijze Opel Calibra werd weggenomen Schadebedrag onbekend. Toegang werd verkregen door een raam te forceren.

Boot weggenomen

Klazienaveen - Deed een 46-jarige man uit Klazienaveen aangifte dat een boottrailer met daarop een rubberboot met buitenboordmotor was weggenomen vanuit een gebouw aan de Industriestraat. De man had de boot daar 1 augustus van het vorig jaar gestald en deze week ontdekte hij dat de combinatie verdwenen was. Hij heeft een schade van 7200 euro.

Autos opengebroken

Werden vannacht acht autos opengebroken in Eelde. Aan de Westerstukken, Voortstukken, Kooistukken, Veldstukken en Braamstukken werden autos opengebroken waarna de radio werd weggenomen. Veelal werden de sloten geforceerd.

Diefstal uit woningen

Paterswolde Vannacht werd ingebroken in een woning aan de K D Parmentierweg. De 25-jarige bewoner mist geld en een GSM. De achterdeur werd met de Bulgaarse methode geforceerd.

Aan de Nieuwe Akkers werd eveneens de achterdeur op dezelfde wijze geforceerd. De 22-jarige bewoonster mist een geldbedrag, onbekend hoeveel.

Aan de Dr. A Plesmanweg werd de achterdeur van een woning op dezelfde wijze opengebroken waarna men de woning doorzocht. Er werd niets weggenomen.

Diefstal uit bedrijf

Assen - Werd vannacht ingebroken in een kas van een bedrijf aan de Dennenweg. Er werd een raampje uit de kas gehaald waarna men kon binnenkomen. Er werd een computer, een fax en koffie weggenomen. Schadebedrag onbekend. Een 46-jarige man uit Assen deed namens het bedrijf aangifte.

Wietkwekerijtje ontmanteld

Hoogeveen - De politie trof vanmorgen in een woning aan de Veenluydenstraat een kweekinrichting aan. In de slaapkamer van de woning waren lampen, ventilatoren en een afzuiginstallatie geïnstalleerd. Een klein aantal planten waren net geoogst en sommigen hingen nog te drogen. De 21-jarige bewoner was niet thuis. Hij kan een proces-verbaal verwachten, de installatie en de planten werden in beslag genomen.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 12-06-2002 '
Lees ook