Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 12-07-2002
Persberichten van vrijdagmiddag 12 juli 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 15 juli 08.00 uur.

Telefoon 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Inbraak kapsalon

Zuidwolde Werd gisteravond of vannacht ingebroken in een kapsalon aan de Hoofdstraat in Zuidwolde. Via de opengebroken tuindeuren kon men binnenkomen en de kassalade en de fooienpot meenemen. Niet bekend welk bedrag wordt vermist. De 40-jarige eigenares deed aangifte. Mogelijk hebben deelnemers aan de festiviteiten en braderie in het centrum van Zuidwolde donderdagavond of nacht iets verdachts gezien. De politie in Zuidwolde wil graag met hen in contact komen, tel. 0900-8844.

Ongeval met letsel

Bronnegerveen Gisteravond reed een 47-jarige man op de fiets over de Lemenweg. Op de kruising Gasselterstraat Drouwenerstraat werd hij bijna aangereden door een 32-bestuurster van een auto uit Buinen. In een uiterste poging een ongeval te voorkomen gooide de fietser het stuur om waarna hij kwam te vallen. De bestuurster van de auto belandde in een tarweveld. De fietser kwam er met een gekneusde schouder en schaafwonden vanaf. De bestuurster van de auto had geen letsel.

Assen Een 35-jarige man uit Norg reed vanmorgen op zijn fiets over de Hoofdvaartsweg vanuit de richting Smilde. Bij de Kloosterbrug naderde een auto waardoor de fietser met zijn voorrem remde. Hierdoor vloog hij over de kop en kwam kort voor de auto op de weg terecht. Hij werd niet door de auto geraakt. Met gezichtsletsel werd hij naar het WZA overgebracht en opgenomen.

Assen Vanmorgen viel een 66-jarige deelneemster aan de fietsvierdaagse. De vrouw uit Rijsenhout was op weg naar het startpunt toen zij op de kruising van de Winkler Prinsstraat met de Fokkerstraat ten val kwam en met haar hoofd op de stoeprand terecht kwam. Zij werd met een hoofdwond naar het WZA overgebracht. De pechvogel had vorig jaar tijdens de fietsvierdaagse ook al een ongeval waarbij zij haar schouder brak.

Hoogeveen Vanmorgen reed een 56-jarige man als bestuurder van een vrachtauto over de Lindberghstraat. Een voor hem rijdende 48-jarige bestuurster uit Hoogeveen wilde linksaf slaan om een inrit in te rijden. Dat merkte de vrachtwagenbestuurder te laat op waarop hij tegen de achterzijde van de auto voor hem reed. Als gevolg hiervan werd de bestuurster met nekklachten naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht.

Woninginbraak

Zeijen Werd vanmorgen vroeg ingebroken in een woning aan de Hoofdstraat. De achterdeur werd geforceerd waarna men kon binnenkomen. Een breedbeeldtelevisie werd weggenomen. Schadebedrag onbekend.

Man valt in kelder

Emmen Vanmorgen trof een buurtbewoner aan de Bastion een man aan met bebloed hoofd. De man was via een opening in de vloer in een drie mater lager gelegen kelder gevallen en daarbij met zijn hoofd op de grond terecht gekomen. Hij kon op eigen kracht naar boven klauteren en werd daar aangetroffen. Met hoofdletsel werd hij naar het SZE overgebracht.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 12-07-2002 '
Lees ook