Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 13-03-2003
Persberichten donderdagmorgen 13 maart 2003 Perspiket Ron Reinds 06-52528707 tm. 17-03-03/08.00 uur

Bromfietser onder invloed

SMILDE Vannacht reed een 37-jarige Smildenaar met zijn bromfiets over de Vaartweg terwijl de man onder invloed verkeerde. De man blies 475 ug/l. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding.

Verkeerscontrole

MEPPEL Tijdens een motorsurveillance en een staande controle op de Werkhorst/Noordweg werden 10 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel, niet volgen verplicht fietspad en het niet dragen van een helm op de bromfiets.

Toezicht markt in Assen

ASSEN Tijdens de wekelijkse markt in het centrum van Assen zijn 17 fietsers bekeurd voor het fietsen over deze markt. Tevens werd een automobilist bekeurd voor het foutief parkeren.

Bromfietser aan de haal

GIETEN Gisteravond zag een agent op de Brink een bromfiets rijden met daarop 2 jongens. Omdat de passagier geen helm droeg besloot hij de heren te laten stoppen. De 16-jarige Gietenaren waren allerminst van plan om te stoppen en gingen er vandoor op de brommer. De rit kwam uiteindelijk tot stilstand op het schoolplein van de Bonnerschool waarna de heren er lopend vandoor gingen. Ze moesten het echter afleggen tegen de fysieke gesteldheid van de politieman die sprintend 1 van de knapen te pakken kreeg. Bij het zien van zoveel sprinttalent gaf nummer twee zich direct over. Op het bureau kreeg de bestuurder een bekeuring voor het rijden zonder bromfietscertificaat en verzekering en de passagier voor het rijden zonder helm.

Diefstal telefoonkaarten uit kassa

MEPPEL Gistermiddag werden uit een kassa van een winkel aan De Swaenenborgh 54 telefoonkaarten ter waarde van 1080 weggenomen. Doordat een medewerkster door twee jongens werd afgeleid zag een derde jongeman kans een greep in de kassa te doen. De verkoopster ontdekte de diefstal nadat de twee jongens die ze had geholpen ook weg waren.

Mishandeling kostbazin

ASSEN Een 36-jarige man uit Assen heeft gistermiddag zijn kostbazin, een 33-jarige vrouw uit Assen, na een woordenwisseling mishandeld. De man is hierop aangehouden en ingesloten. Onderzoek volgt.

Mishandeling in relatiesfeer

VALTHERMOND Gisteravond heeft een 23-jarige man uit Schoonoord zijn 17-jarige ex-vriendin aan het Zuiderdiep mishandeld. De man werd terzijde gestaan door een 28-jarige vriend uit Schoonoord die bij de woning de brievenbus met een bijl vernielde. Na het gebeuren namen de mannen de benen. Na onderzoek werden de mannen vannacht rijdend in een auto op de N381 aangetroffen waarna ze werden aangehouden en ingesloten. Onderzoek volgt.

Autoinbraken

MEPPEL Afgelopen nacht werden er vier autoinbraken gepleegd in respectievelijk de Hovendwarsstraat, de Kastanjelaan, het Troelstraplein en de Linthorst Homanstraat. De buit bestond uit radio-cd-spelers.

Zoekwoorden:

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 13-03-2003 '
Lees ook