Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 13-06-2002
Persberichten van woensdag op donderdag Martin Panman 06516128

Brommer
verleent geen voorrang

WAPSERVEEN Woensdagmorgen gebeurde er een verkeersongeval op de Butenweg in Wapserveen. Op de kruising met de Oude Dijk verleende een 16 jarige bestuurder van een bromfiets afkomstig uit Wapserveen geen voorrang aan een personenauto. De brommer reed tegen de auto en belandde vervolgens hardhandig op het wegdek. Met een gebroken been werd de Wapservener overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

Auto uit de bocht

GIETERVEEN Vannacht trof de politie in een weiland ter hoogte van het torenveen een personenauto zonder bestuurder aan. De auto was in een bocht rechtdoor gereden. Vervolgens werd een lantaarnpaal omver gereden en nadat de bestuurder dwars door de omheining van een weiland was gereden kwam de auto tot stilstand. De auto werd door een bergingsbedrijf uit het weiland getakeld en inbeslag genomen. Essent sloot de elektriciteit af van de lantaarnpaal. De politie is nog opzoek naar de bestuurder.

Slingerende auto

SPIER Op de postweg in Spier zag een politiesuveillance woensdagavond een auto rijden die nogal slingerend reed. De bestuurder kreeg een stopteken maar reageerde daarop niet. Pas toen de zwaailichten en de sirene van de politieauto aan gingen stopte de bestuurder. Het bleek te gaan om een 46 jarige man uit Engeland. Hij werd aangehouden en op het politiebureau blies hij 255 ugl. De man kreeg een boete opgelegd en een rijverbod.

Te hard met drank

NOORD SLEEN Tijdens een snelheidscontrole gisteravond op de Middelesweg in Noord Sleen werd een 34 jarige bestuurder uit Sleen bekeurd omdat hij te hard reed. Tevens bleek dat de man een rijontzegging had; dat zijn auto niet was verzekerd en dat zijn auto niet APK gekeurd was. De bestuurder werd aangehouden en op het politiebureau moest hij een blaasproef ondergaan. Hij blies 505 ugl. Zijn auto is inbeslaggenomen en hij krijgt een proces-verbaal.

Aanrijding met materiële schade.

TAARLO - In Taarlo bij de brug richting Ubbena is woensdagmiddag een personenauto in botsing gekomen met een wielrijder. De fietser, die geen helm droeg, heeft schaafwonden aan rechterbeen en heup aan het ongeval overgehouden. De 28 jarige bestuurster van de auto uit Annen verklaarde de fietser niet te hebben ge zien. De motorkap van de auto is beschadigd en de voorvork van de fiets verbogen.

Snelkraak bij C-1000.

BEILEN - Bij een snelkraak in de C-1000 vestiging in Beilen zijn vannacht sigaretten en shag buitgemaakt. Het glas uit één van de twee schuifdeuren, die toegang geven tot de winkel, was ingegooid met een stoeptegel. In de rookwarenkiosk waren de deurtjes onder de toonbank geforceerd. Het rolluik achter de toonbank, waar ook sigaretten en shag zijn opgeslagen, was nog intact. De 56 jarige beheerder deed aangifte.

Dure Mercedes weg

SPIER Woensdagmiddag tegen 15.30 uur parkeerde een 48 jarige automobilist uit Enschede zijn Mercedes 600 sec op de parkeerplaats van het hotel/restaurant in Spier. Tegen 16.00 uur ontdekte de bestuurder dat zijn zilverkleurige auto verdwenen was. De auto stond op slot en was beveiligd. De gedupeerde eigenaar deed aangifte.

Auto niet verzekerd

MEPPEL In Meppel zag een politiesurveillance vannacht een auto rijden die niet was verzekerd. Toen de bestuurder een stopteken kreeg ging hij er vandoor. Na een achtervolging kwam de auto tot stilstand tegen een verkeerslicht, nabij de Kaapbruggetjes. De bestuurder sprong uit de auto en verdween in het donker. Toen de politie bij de woning ging kijken waar de auto vandaan kwam trof men daar een auto aan waar de contactdraden van doorverbonden waren. Deze auto bleek gestolen te zijn. Ook deze auto is inbeslag genomen. De politie stelt vandaag een verder onderzoek in.

Auto niet verzekert

MEPPEL Woendagavond zag een politiesurveillance op de Werkhorst een auto rijden die niet verzekerd bleek te zijn. Ook bleek de APK niet in orde te zijn. Tevens bleek de bestuurder geen rijbewijs te hebben. De auto is inbeslag genomen. De bestuurder een 19 jarige inwoner van Meppel kreeg een proces-verbaal.

Onderzoek wijkvereniging afgerond

ASSEN De politie heeft het onderzoek m.b.t. verduistering van gelden en goederen bij de wijkvereniging Peeler Marke afgesloten. Uit het onderzoek bleek dat twee bestuursleden geld en goederen had verduisterd. De beide aangehouden verdachten zijn inmiddels weer vrij.

Deel: ' Persberichten regiopolitie Drenthe 13-06-2002 '
Lees ook